MEMECAN, AKPM RAPORTÖRÜ İLE HATAY?DA

MEMECAN, AKPM RAPORTÖRÜ İLE HATAY?DA

MEMECAN, AKPM RAPORTÖRÜ İLE HATAY?DA

nursuna memecan111

Sivas ile ilgili yatırımlar için çeşitli toplantılar gerçekleştiren AKP Sivas Milletvekili Nursuna Memecan, yoğun çalışma temposu arasında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) raportörü Fransız Sosyalist milletvekili Josette Durrieu ile Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyelerinin Hatay`daki çadır kentleri ziyaretine eşlik etti.

Ak Parti Sivas Milletvekili Nursuna Memecan, son zamanlarda yoğun bir çalışma temposu içerisinde. Sivas ile ilgili yapılan yatırım görüşmeleri ile toplantılara katılan Memecan, sadece Sivas değil ülke gündemine ilişkin çalışmalarla da gündeme geliyor. Zaman gazetesinin haberine Memecan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) raportörü Fransız Sosyalist milletvekili Josette Durrieu ile Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyelerinin Hatay`daki çadır kentleri ziyaretine eşlik etti.

Kasım ayında ülkemize yaptığı ziyarette Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı Nursuna Memecan ile Hatay`daki misafir kamplarını ziyaret ettiğini ve Türkiye`nin buradaki Suriyelilere gösterdiği olağanüstü misafirperverlik ve sağladığı imkânlardan çok etkilendiğini dile getirdi.

Zaman zaman Türkiye`nin yersiz şekilde eleştirildiğini itiraf eden raportör, Suriyelilerin son derece onurlu bir şekilde misafir edildiğini vurguladı. Durrieu, Avrupa`nın objektif ve samimi olmak istiyorsa Türkiye`ye defalarca teşekkür etmesi gerektiğini belirtti. Konuşmasında kişisel olarak da Türkiye`ye teşekkür eden raportör, ülkemizin bir Avrupa Konseyi ülkesinden beklenen şekilde davrandığını sözlerine ekledi.

Paris`te yaşanan suikast olaylarının bir an önce aydınlatılması gerektiğini söyleyen Fransız senatör, Kürt sorununa siyasi bir çözüm bulunacağını umduğunu belirtti. Raportör Türkiye`de ilerleme kaydeden hukuk sisteminde yeni reform paketlerinin beklendiğini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: 0