MECLİS ÜYELERİNDE SON 2 GÜN

MECLİS ÜYELERİNDE SON 2 GÜN

Ak Parti?de Belediye Meclis Üyeli adaylarının Perşembe günü Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz nezdinde yapılacak olan son toplantı ile kesinleşeceği belirtiliyor. Belediye Meclis Üyesi adaylığı için seçilecek 37 asil ve 37 yedek üyenin belinlenmesinin ard

Ak Parti’de Belediye Meclis Üyeli adaylarının Perşembe günü Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz nezdinde yapılacak olan son toplantı ile kesinleşeceği belirtiliyor. Belediye Meclis Üyesi adaylığı için seçilecek 37 asil ve 37 yedek üyenin belinlenmesinin ardından ilimiz kamuoyunda bu isimlerin liyakata uygun olarak seçilip seçilmediği tartışılmaya başlanacağı bilinirken, diğer taraftan listelerin oluşmasını bekleyen mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün Ak Parti’de liste dışında kalacak isimlere çengel atarak BBP’den aday gösterme çabası içerisine gireceği belirtiliyor.

Sivas 30 Mart yerel seçimlerine yaklaşırken, ilimiz Ak Parti İl Teşkilatı içerisinde İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri de yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Geçtiğimiz haftalardan beri başta Belediye Başkanı Mimar Sami Aydın ve AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin’in yürüttüğü çalışmalar neticesinde liste tamamlanmak üzere…

Bilindiği gibi Belediye Meclis üyeliği için 37 Asil ve 37 Yedek Meclis üyesi adayı belirlenecek olurken, İl Genel Meclisi içinde merkez Meclis üyeliği için 7 asil ve 7 yedek üye belirlenecek.

Belediye Meclis üyesi adayları için ise son nokta Perşembe günü konulacak. Ankara’da Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Başkanlığı’nda yapılacak olan son toplantının ardından meclis üyesi adayları kesinleyecek.

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın’ın kendi çalışma ekibini oluşturması açısından etkili olduğu öğrenilirken, bu kapsamda İl Başkanı Ziya Şahin başta olmak üzere yine Bakan İsmet Yılmaz, Ak Parti Sivas Milletvekilleri, Merkez İlçe Başkanlığı, Kadın Kolları Başkanlığı ve Gençlik Kolları teşkilatlarının da etkili olduğu belirtiliyor.

AK Parti Teşkilatı içerisinde Belediye Meclis üyeliği için 200’e yakın ismin aday adayı olduğu bilinirken, 22 isimde İl Genel Meclisi Merkez Meclis Üyeliği için aday adayı olarak başvuru yapmıştı. Ak Parti teşkilatı içerisinde aday adaylarının bin hayli fazla olmasından ötürü listenin belirlenmesinde de sıkıntı yaşandığı öğrenildi.

Bu durum karşısında ince eleyip sık dokuyan AK Parti Teşkilatı adayların mezuniyet ve kamu çalışanı olmaları durumlarını da göz önüne alarak eleme yöntemine gitti. 37 Asil üye belirleyecek olan Ak Parti’nin 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte Belediye Meclisi’nden 25’e yakın Meclis üyesi çıkarması bekleniyor.

Diğer taraftan Ak Parti’deki Meclis üyesi adaylarının belirlenmesini en çok merak eden isimlerden bir tanesi de mevcut BBP Belediye Başkanı Doğan Ürgüp… Perşembe günü kesin listenin belirlenmesinin ardından Başkan Ürgüp de liste dışındaki isimlere çengel atarak, kendilerini BBP’den Meclis üyesi göstermek için girişimlerde bulunacağı belirtiliyor.