MAŞALLAH!!! 21 KEZ

MAŞALLAH!!! 21 KEZ

Yıldız Dağı Kış sporları turizm merkezi ne, yapılan trilyonluk yatırımlar korunamamaktadır, geliştirilememektedir ve doğru işletilememektedir. Bir soru işareti de acaba ne kadar yatırım yapıldı kimler nasıl nemalandı... Ah FETÖ...

10.YILINDA
ŞEHRİN VİZYON PROJESİ
YILDIZDAĞI KIŞ SPORLARI TURİZM MERKEZİ.

Yıldızdağı Kış sporları turizm merkezi geçtiğimiz günlerde açılışının 10 yılını, havayı fişek gösterileri eşliginde minik bir program ile kutladı.

Her ne kadar, son günlerde yıldızda , yıldızlı geceler başlığı ile ,basın yayın organlarında,kayak merkezini 5 000 10.000 kişi ziyaret etti  şeklinde haberler yapılsa da.

Malesef

21 kişinin katıldıgı ,katılımcıların  4 tanesi jandarma arama kurtarma görevlisi,bir kaçının personel ve misafirlerden oluşan minik bir kutlama proğramından ibaretti.

Tirilyonluk merkezin 10.yıl etkinliğinin ölçeği bumudur?

Kayak merkezine ziyaretçi sayısı na gelince..

Doğrudur hafta sonları kayak merkezini günlük 1 000 civarında insan ziyaret ediyor.

Ayrıntısına baktıgımız zaman çogunluk günübirlik ziyaretçi kızak kayıp yemek yiyen dağ havası almayan gelen insanlar.

Buda gerekli ve güzel bir şey.

Kayak yapan Kayakçı sayısına gelince sporcuları dikkate almaz iseniz 20-30 kişiden ibaret.

Bu durum içler acısı, ilk yıllarda bu sayı 80 ile 100 arasındaydı, her geçen yıl artması gerekirken aksine kayak yapan insan sayısı daha azalmakta ve maalesef 10.yılda geline nokta bu.

Neden acaba?

İşletmenin abartılı rakamlar üzerinden  kayak merkezi çok iyi  işletiliyor her şey yerli yerinde algısı yaratması çok ilginç.

Yıldızdağı kış sporları turizm merkezi işletmesi Buruciye aş.bunu yaklaşık 10 yıldır yapmaktadır.

Kayak merkezi isletmeciliği çok spesifik bir konu olması sebebi ile,  Sivas ta , yıldızdağı kış sporları turizm merkezinin doğru işletilip işletilenediği veya merkez yapılan yatırımlar korunuyormu,geliştiriliyormu,işletme neyi doğru , neyi yanlış yapıyor,durumunu  sorgulayacak bu konuda ayrıntılı bilgi sahibi  kişi,kurum,kuruluş bulunmamaktadır.

Bu durumda, yetkililere ne sunulur ise ,basın yayın kuruluşlarında nasıl bir algı yaratılır ise ,yetkililer bu bilgiler ışıgında degerlendirme yapmak durumunda kalınmaktadır.

Buruciye aş bu durumu 10 yıldır yapmaktadır.

Malesef.

Yıldız Dağı Kış sporları turizm merkezi ne, yapılan trilyonluk yatırımlar korunamamaktadır, geliştirilememektedir ve doğru işletilememektedir.

Buruciye aş. yaptığı algı operasyonları ile kendi durumunu muhafaza ederken trilyonluk merkeze ve Sivas'a zarar vermektedir.

Zaten tek amaçla gayeleri de budur kendi varlıklarını sürdürebilmek.

Şu soruları Buruciye aş ye soracak yetkili birileri varmı acaba?

1-Son model,her türlü tesisata sahip anahtar teslimi eksiksiz sıfır kilometre teslim aldığınız, bu merkezi 2024 yılı itibarı ile Türkiye'deki kayak merkezleri içerisinde neden en sona 20 ocak 2024 de açtınız?

2-Aralık ayı başında açmış olduğunuz kızak pisti gibi ,aynı rakım,aynı hava koşullarında,kızak pistinin bitişigindeki kayak pistlerini neden açamadınız?

3-Bir kayak merkezi işletmecisi olarak yapay kar imalatının, kayak merkezlerinde yüksek rakımda daha mumkün  olabileceğini bilmeniz gerekir,buradan hareket ederek 2023 yılında kayak merkezine yeni satın alınarak yerleştirilen kar fanlarını daha ciddi katkı saglayacagı 1900 metre üzerine koymak yerine, neden 1700 metre civarına koydunuz?

4-Sizin amacınız trilyonluk kayak merkezini,kızak pisti olarakmı işletmek mi?

5-10 yıldır merkezde yapılmış olan 3 farklı yerde bulunan kütük kafelerden ,neden birisini çalıştırıp diğer ikisini çürümeye terk ettiniz?

6-10 yıldır bu günki anahtar teslim fiyatı 7 000 000 euro olan M3 telesiyejini neden hiç açmıyorsunuz?Bu tesisi yedek parça olarak kullanıyormusunuz?

7-Merkezde yapay karlama sisteminin yetersiz olduğu söylemleriniz var. 10 yıldır bu sistemleri verimli hale getirmek için bir girişiminiz oldumu?

8-10 yıldır merkezde yapılmış olan ve atıl duran, genel idare binası,kütük kafeler,M3 telesiyeji,eski sağlık binasını nasıl devreye sokup merkeze kazandırmayı düşünüyorsunuz,10 yıldır  neden yapmadınız?

9-Otel yöneticisi olarak turizm konusunda tecrübeli profosyenel birine ne zaman istihtam edeceksiniz, 10 yıldır bunu neden yapmadınız?

10-Yapay karlama ve pist hazırlama konusunda uzman kişileri ne zaman istihdam edeceksiniz, 10 yıldır bunu neden yapmadınız?

11-Sizin tek derdiniz koltuğunuzu korumak için üst düzey yöneticileri yanlış bilgilendirerek 10 yıldır herkesi idare ederek devletin halkın trilyonlarını heba etmekmidir?



Anahtar Kelimeler: MAŞALLAH!!!