MARAŞ İHALE AŞAMASINDA SİVAS YER ARAYIŞINDA

MARAŞ İHALE AŞAMASINDA SİVAS YER ARAYIŞINDA

4 yıl önce müjdelenen ve Türkiye genelinde 17 ilde uygulanması planlanan Lojistik Köy Projesi?nde aşama kaydedemeyen tek il Sivas kaldı. Kimi illerde tamamlanan kimi illerde ise ihale aşamasında olan Lojistik Köy Projesi?nde Sivas ne yazık ki mesafe kat e

Lojistik Köy Unutuldu…

4 yıl önce müjdelenen ve Türkiye genelinde 17 ilde uygulanması planlanan Lojistik Köy Projesi’nde aşama kaydedemeyen tek il Sivas kaldı. Kimi illerde tamamlanan kimi illerde ise ihale aşamasında olan Lojistik Köy Projesi’nde Sivas ne yazık ki mesafe kat edemedi. En son olarak ise Kahramanmaraş’ta yapılması planlanan Lojistik Köy Projesi için geçtiğimiz hafta ihalesi yayınlandı. 5 Şubat’ta ihalesi yapılacak proje sonrasında ise yapım çalışmalarına başlanacak. Türkiye’nin en büyük yerleşim yerine sahip Sivas’ta ise ne zaman yer bulunacağı merakla bekleniyor.

17 lojistik köyün 7`sinde bina inşaatları bitti veya birinci etabı tamamlandı. 3`ünde inşaat devam ediyor. Sivas ise hala yer aramaya devam ediyor. 17 lojistik merkezi, 5 ayrı yük merkezinde çalışmalar ilerliyor.

Bazılarında birinci etap tamamlandı, faaliyet başladı. Bazıları henüz kamulaştırma aşamasında, bazıları ihaleye çıkıyor. En son olarak ise Kahramanmaraş’ta ihale sürecine girildi. Türkiye genelindeki 17 ilde tek yol kat edilemeyen il ise ne yazık ki Sivas…

Türkiye genelinde kurulması planlanan Lojistik Köy Projeleri verileri incelendiğinde Sivas haricinde tüm illerde çalışmaların uzun zaman öncesinden başladığı görülüyor. Sivas haricindeki iller incelendiğinde çalışmaların en geride olduğu il olarak Kahramanmaraş gözüküyordu. Orada da yapılan çalışmalar neticesinde ihale sürecine girildi.

4 yıldır hala yer bulunamayan ilimizde ise ne zaman yer bulunup. Ne zaman kamulaştırma çalışmalarının yapılacağı, ne zaman ihaleye çıkılıp ne zamana tamamlanacağı konuları ise tam bir muamma…

Diğer illere bakıldığında ise kimilerinin tamamlanarak hizmete girdiğinde kimilerinin ilk etaplarının tamamlandığı, bu haliyle hizmete başlayarak 2. Etap çalışmalarının devam ettiği gözüküyor.

Ancak tüm bu illerin aksine Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük 2. İli yerleşim yeri bakımından da ilk sırada yer alan Sivas’ta yaklaşık 4 yıldır yer bulunamadı. Geçtiğimiz aylarda görüştüğümüz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk, yer arayışlarının devam ettiğini belirtmişti.



sivaslıgardaş
4.01.2014 17:45:42
Soru: Niye bulamıyorlarmış? El Cevap: Çünkü hısım akrabasının o kadar genişlikte arsası yokmuş. Bir de Samiyi bekliyorlarmış o ne yapar yapar arsa bulur, ne de olsa karşıyakada ve bölge hastanesi etrafında arsa koymadı aldı diyorlar.

ahmetsimsek
7.01.2014 09:20:28
Belediyeye atıp tutacagınıza Bakan Yılmaz`ı Milletvekillerini biraz sıkıştırın bu konuda