MANZARA BU

MANZARA BU

2002-2006 yılları arasında ilimizde yaptığı Valilik ile hafızalara kazınan ürettiği projelerle şehre büyük katma değerler katan Dr. Hasan Canpolat yaptığı açıklama ile liyakat sorununu tam onikiden işaret etti.

Ürettiği projelerin devam ettirilmesi dahi ilimizde büyük olarak nitelendirilip sona erdirilen, hayata geçirdikleri ve çalışkanlığı ile şehre damga vuran 2002 ile 2006 yılları arasında yaptığı Sivas Valiliği ile kamuoyunun EFSANE Vali olarak adllandırdığı Hasan Canpolat ülkemizdeki liyakat sorununu tüm açıklığıyla gözler önüne serdi.

Canpolat “Manzara bu! İşi ehil olmayana verirseniz kıyameti bekleyin…” dedi.

Dr. Hasan Canpolat yaptığı açıklamada; "Bazen çok sıkılır ve söze neresinden başlayacağınızı bilemezsiniz… işte şimdi bu durumdayız…Devlet veya herhangi bir organizasyonda başarı için örgütsel yapının,hukuki yapının ve personelin liyakat ve etkinliği kritik önemdedir. Birisi bile aksarsa tüm sistem iyi çalışmaz… şimdi böylesine büyük bir afette ilk günlerde en önemli iş nedir..? Etkili Müdahale değil mi..? Peki bu işte yetkili kurum olan AFAD’ın Afetlere Müdahale Genel Müdürü İsmail Palakoğlu’nu hiç gördünüz mü…? Görmediniz ..! Onun yerine dünden beri AFAD adına açıklama yapan kimi görüyorsunuz…! Prof Orhan Tatar. Açıklamaları yapan Orhan TATAR CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ Bölümü öğretim üyesi.Kendisini Sivas valiliği görevim sırasında tanımıştım .Çok kıymetli dolu dolu bir akademisyen. Ama  görev unvanından da anlaşılabileceği gibi adamın AFAD' da ki görev ve sorumluluğu deprem meydana gelmeden önceki işlerle ilgili. AFAD Teşkilat şemasına göre sahada olması gereken kişi aslında Afetlere Müdahale Genel Müdürü İsmail PALAKOĞLU .
İşte size geçmişi :
1972 Kahramanmaraş, Afşin ilçesinde doğan İsmail PALAKOĞLU; İlkokul, ortaokul ve Lise öğrenimini Afşin'de tamamladı. 1990'da Afşin İmam Hatip Lisesini bitirdi. Aynı yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine başladı ve 1995 yılında buradan mezun oldu. 1995 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tasavvuf Anabilim Dalı alanındaki Yüksek Lisansını 1998’de tamamladı.
2011 yılında Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcılığına, 2012 yılında Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğü’ne atandı. 2016 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşavirliğine atandı. 2016-2017 yıllarında Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşavirliği görevini yürütmekte iken 15 Mart 2018 tarihinde AFAD Başkan Yardımcısı olarak atandı.
Evet… şu anda Türkiyenin Afet müdahalesinden sorumlu kişi  ilahiyat Fakültesi mezunu ve hayatında afet yönetmemiş bir kişi…!üstelik bu durum sadece AFAD ile sınırlı değil..! Her kurumda benzerlerini görmek mümkün..!yazık bu millete, hemde çok yazık...Devlet yönetimi çocuk oyuncağı değildir… Hele Anadolu coğrafyası gibi dünyanın en zor ve medeniyetler, devletler mezarlığı olan bir coğrafyada bu işin hiç şakası olmaz… Bu coğrafyanın hakkını verebilen milletler bu coğrafyayı yönetme imtiyazını elde ederler … Esas beka meselesi işte budur. Coğrafyanın hakkını vermektir…Ama geldiğimiz noktada Çok üzülerek şu tespiti yapmak istiyorum… Eğer bu millet, bu devlet aklını başına toplamaz ise bu coğrafyayı bize dar ederler..!alıntı"



Anahtar Kelimeler: MANZARA
ali koçyiğit
9.02.2023 11:14:49
o vali değilmiydi sivasta bataklığa okullar bölgesi yapıp miilletin başına bela eden onun yaptığı kazıklar büğün sivasın başına bela.Birde efsane vali diye sözlerini koymuşsununz. Utanmıyor bari sussun.