MAHALLELERE KADIN ELİ

MAHALLELERE KADIN ELİ

Kadın Muhtar adayları da seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte seçim çalışmalarını hızlandırdılar. İlimiz genelinde bulunan ve seçimlere hazırlanan 6 Kadın Muhtar adayı bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundular. Seçim döneminde karşılaştıkları sıkıntı

Kadın Muhtar adayları da seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte seçim çalışmalarını hızlandırdılar. İlimiz genelinde bulunan ve seçimlere hazırlanan 6 Kadın Muhtar adayı bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundular. Seçim döneminde karşılaştıkları sıkıntıları gazetemize dile getiren adaylar, özellikle Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin seçim için astıkları brandaları kaldırmasına tepki gösterdiler.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi ilimizde 6 kadın muhtar adayı olarak çalışmalarına devam ediyor. İlimizde aynı zamanda Anadolu Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin de işletmecisi olan Kızılırmak Mahallesi Muhtar adayı Selda Acungil’in koordinatörlüğünde il merkezinde mahalle muhtarlığı için aday olan 6 adayı fikir alış verişinde bulundu.

Kızılırmak Mahallesi Muhtar adayı Selda Acungil’in önayak olduğu görüşmeye Yenişehir Mahallesi Muhtar adayı Şermin Koçak, Esentepe Mahallesi Muhtar Adayı Mevlüde Yiğit, Kümbet Mahallesi Muhtar adayı Nilgün Şevran, Ece Mahallesi Muhtar adayı Medine Gülcan ve Huzur Mahallesi Muhtar adayı Tülay Karataş katıldı.

“Erkekler genel bakar, kadınlar detay bakar” görüşüyle Sivas’a hizmet için bu yola çıktıklarını belirten Kadın Muhtar adayları seçim çalışmalarında yaşadıkları sıkıntıları gazetemize dile getirdiler.

Özellikle seçim propagandası yaparken, erkek adaylar ve Emniyet Müdürlüğü’nden şikâyetçi olan bazı adaylar, mahallelerine astıkları brandaların Emniyet ekipleri tarafından kaldırıldığını belirttiler.

Konuyla ilgili Sivas Belediyesi’ne gerekli evrakları verdiklerini ve eski Rahmetli Sivas Valisi Zübeyir Kemelek’le de konuyla ilgili görüştüklerini belirten adaylar, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yapılan şikâyet ihbarları nedeniyle brandalarının kaldırıldığını belirtti.

Bazı kadın adaylar ise kendi mahallelerindeki erkek muhtar adayları tarafından afişlerinin yırtıldığını belirttiler.

İlimizdeki bazı mahallelerde muhtar adaylarının bilboard ve brandalarının olduğunu belirten Kadın Muhtar adayları Emniyet Müdürlüğü’nün bu konuda ayrımcılık yaptıklarını iddia ettiler.

8 Mart Dünya Kadınlar haftasında bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunan kadın muhtar adayları erkekler tarafından sürekli eleştirildiklerini belirterek, her bireyin seçme ve seçilme hakkının olduğunu kaydettiler.

Mahallelerinde bulunan özellikle kadın seçmenlere seslenen Muhtar adayları 30 Mart tarihinde yapılacak seçimler için destek beklediklerini ifade ettiler. Mahallelerinde bulunan sıkıntıları dile getiren muhtar adayları hizmet etmek için bu yola çıktıklarını beyan ettiler.

Birçok mahallenin hizmetten geri kaldığını belirten Kadın adaylar Sivas’ta mahallelerin kalkınması için kadın eli değmesinin şart olduğunu dile getirdiler.