MAHALLELER DE MEYDAN İSTİYOR

MAHALLELER DE MEYDAN İSTİYOR

AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın, geçtiğimiz Pazar günü Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz?ın da katılımıyla yöne dönem projelerinin tanıtımını yaptı. Aydın?ın özellikle kent merkezinde yapılması planlanan yeni meydan projeleri büyük b

AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın, geçtiğimiz Pazar günü Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılımıyla yöne dönem projelerinin tanıtımını yaptı. Aydın’ın özellikle kent merkezinde yapılması planlanan yeni meydan projeleri büyük beğeni topladı. Bu projelerin ardından Avrupa’da birçok kentte olduğu gibi ilimizin büyük yerleşimli mahallelerinde benzeri meydanların oluşturulabileceği, böylelikle meydan düzenlemesi yapılan mahallelerde de ayrı bir cazibe merkezi oluşturulmasının Sivas’ın genişlemesine katkı sunacağı belirtiliyor.

Yerel seçimlere yaklaşılırken, Belediye Başkan adaylarının en önemli projelerinin başında çoklu meydan projeleri yer alıyor. Avrupa’da neredeyse her mahallenin bir meydanı bulunurken, 20-30 hane köylerimizin, nüfusu 2 bin olan küçük ilçelerimizin bile sadece bir meydanı var. Ama 30-40 bin nüfuslu mahallelerimizin meydanı yok

Ak Parti Sivas Belediye Başkanı Adayı mimar Sami Aydın, göreve gelmesi halinde 5 yeni meydan projesini hayata geçireceğini belirtti.

Bu projeler ise Jandarma lojmanlarının yerine Kışla Meydanı, Ordu Evi’nin yerine 4 Eylül Meydanı,  Meydan Camii önüne yani mevcut sebze halinin bulunduğu alana Semsi Sivas-i Meydanı ve Sivas Devlet Hastanesi’nin yerine yapılacak olan Kale Meydanı olarak sıralanıyor.

Ak Parti Sivas Belediye Başkanı Adayı Mimar Sami Aydın’ın bu projelerinin yerinde olduğu ve özellikle şehir merkezine nefes aldıracağı belirtilirken, il genelindeki mahallelerde de benzer projelerin hayata geçirilebileceği ifade ediliyor.

Sivas’ın büyükşehir olması yolundaki temel çözümün her mahallenin ihtiyaç ve çarşısını kendi içerisinde oluşturularak şehrin genişletilmesi gerektiği ifade edilirken, göreve gelecek yeni Belediye Başkanı’nın mahalleler çapında da meydan projelerini hayata geçirmeleri gerektiği belirtiliyor.

İlimizin büyük mahalleleri olarak Kümbet, Kılavuz, Fatih, Karşıyaka, İşhan ve Alibaba gibi Mahalleler ön plana çıkarken, bu bölgelerde de mahalleyi rahatlatacak bir alanda meydan oluşturulabileceği belirtiliyor. Merkezdeki meydan projeler halkı heyecanlandırsa da. Mahalleler düşünülmezse bu şehirde heyecan yaratmayacaktır.

Diğer taraftan bankasından muhtarlığına, dükkanlarından cafelerine kadar bu meydanlar etrafındaki ticari ve idari yapılanmalar her bir bölgeyi kendiliğinden zamanla merkez ilçeye çevirip akabinde de kent merkezinin yükünün hafifletme imkanı doğacağı belirtiliyor.