MAHALLE VAR BELEDİYE YOK

MAHALLE VAR BELEDİYE YOK

Alınan son kararla, ismi Ahmet Turan Gazi Mahallesine dönüşen Kılavuz Toki bölgesi perişan bir halde. Eczane, fırın, kasap, pazar ve market olmayan mahallede, otobüsler de iki mahalle dolaşarak geliyor. Halk bu ilgisizlikten dolayı Sivas Belediyesine ateş

Alınan son kararla, ismi Ahmet Turan Gazi Mahallesine dönüşen Kılavuz Toki bölgesi perişan bir halde. Eczane, fırın, kasap, pazar ve market olmayan mahallede, otobüsler de iki mahalle dolaşarak geliyor. Halk bu ilgisizlikten dolayı Sivas Belediyesine ateş püskürüyor.

Sivas Ahmet Turan Gazi Mahallesi unutulmuşlukları yaşamaya devam ediyor. Belediyenin haberi olmadığı mahalle, deyim yerinde ise toplama kamplarını anımsatıyor. Dar gelirliler için yapılan 2+1 sosyal konutlar ilgisizlik nedeniyle harabe halinde. Yolları çöken ve sosyal donatılardan mahrum olan Toki bölgesine Belediyenin duyarsız kalması şiddetle eleştiri alıyor.

Nüfusu küçük bir ilçenin nüfusuna denk olan Toki’de, kasap, eczane ve donanımlı bir market bulunmuyor. İhtiyaçlarını gidermek için çarşıya inmek zorunda olan Toki sakinleri, Belediye arabalarından elleri poşetlerle eşya taşımak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar.
Toki’nin yollarının yapılması ve çevre düzenlemesi için orada villalar olsa nasıl bir muamele görürdük diye de soru soran mahalle sakinleri, Belediye hizmetlerinden de yeterince yararlanamadıklarını vurguluyorlar.
Son alınan kararla ismi Ahmet Turan Gazi Mahallesini dönüşen yerleşim yerine ise hala kendilerine mahsus halk otobüsleri gelmiyor. Çarşıya gitmek için birkaç mahalle dolaşmak zorunda kalan insanlar, yarım saat kırk dakikada çarşıya inmek zorunda kalıyorlar.