MAAŞLAR OLDUĞU YERDE

MAAŞLAR OLDUĞU YERDE

Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak ?Kamu, Bütün Hesaplarını Yeni Enflasyon Tahminine Göre Güncellerken, Güncellenmeyecek Tek Kalem Memur Maaşları Olacaktır? dedi.

Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak “Kamu, Bütün Hesaplarını Yeni Enflasyon Tahminine Göre Güncellerken, Güncellenmeyecek Tek Kalem Memur Maaşları Olacaktır” dedi.

Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak, kamunun bütün hesaplarını yeni enflasyon tahminine göre güncellerken, güncellenmeyecek tek kalemin memur maaşları olacağını ifade etti.

Albayrak, Merkez Bankası`nın enflasyon tahminini yılın ilk ayından itibaren artırmasına yönelik yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılı enflasyon tahmininin yüzde 5,3`ten yüzde 6,6`ya yükseltildiğini belirtti.

Enflasyon tahminindeki bu artışın üzerine 2014 ile ilgili bütün ekonomik hedef ve tahminlerin yenileneceğini, buna uygun yeni tedbirlerin ise gündeme geleceğini savunan Albayrak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kamu, bütün hesaplarını yeni enflasyon tahminine göre güncellerken, güncellenmeyecek tek kalem memur maaşları olacaktır. Yeni yıl öncesinde enflasyon hedefi bilinçli olarak düşük tutulmakta, bu çerçevede memur ve işçi maaşlarına da düşük oranda zam yapılmaktadır. Merkez Bankası enflasyon tahminini yılın başında yüzde 24,5 oranında yükseltmiştir. Benzin 5,09 liraya yükselmiş, peynir, zeytin, fasulye, pirinç el yakmakta, patates tarihi zirvesindedir. Son bir yılda gıda fiyatlarındaki ortalama artış yüzde 20`yi aşmıştır. Döviz kurlarındaki yükseliş, ekonomideki istikrarsızlıkla birleşmiş ve memurlara verilen zam, daha yılın ilk ayında buhar olmuştur."