LETONYA YA GOL OLDUK YAGDIK

LETONYA YA GOL OLDUK YAGDIK

A milli futbol takımımız 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubunda  7. maçında  konyada Letonya'yı  konuk etti .
Konya Büyükşehir Belediye stadyumunda Arnavut hakemler yönetti müsabakayı Enea Jorgji, Denis Rexha ve  Ridiger Çokaj  gayet dikkatlı bir maç yönettiler diyebilirim.
Türkiye sahaya  Uğurcan Çakır, Ferdi Kadıoğlu ikinci yarı  Zeki Çelik , Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Cenk Özkacar, Salih Özcan sonra yerıne  Berkan Kutlu , İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu   , Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün son ceyrekde yerine  Yusuf Sarı girdi , Barış Alper Yılmaz ve  Cenk Tosunla sahada görev yaptı Montellanın çocukları.
A Milli Takım, ilk yarı tek kale oynadıgı macda rakip defansı bir türlü delmeyi başaramadılar ama ikincı yarı yunusun jenerık golü ile delik açıldı ve yagmur gibi goller geldi dört farklı galıbıyetle   6. kez Avrupada turnuvada mücadele etme hakkı kazandı.
Letonya için bize çok ters gelen bir takım bunu biliyoruz ilk golden sonra sahasından çıkan Letonya son ceyreğe kagar bieze nefes aldırmadı inanın bana bir gol atsalardı onlar daha farklı galip gelebilirlerdı ama şans bize güldü kader anı o kaçan goller ve pozısyonlar oldu Allah yuzumuze baktı diyebilirim.
Rakip iyi takım diri ve genç   özellıkle  Ikaunieks ,   Uldrikis ve  Regza çok tehlıkelı topculardı
Gollerimız ikinci yarı  Yunus Akgün,  iki gol  Cenk Tosun, ve  Kerem Aktürkoğlu dan geldı .
Bu sonuçla grupta 5. galibiyetini alan milli takım, puanını 16'ya çıkardı ve son maçlar öncesinde Almanya'nın ev sahipliği yapacağı EURO 2024 biletini almayı garantiledi Letonya galibiyetiyle 16 puanla liderliğini sürdüren Ay yıldızlılar, son maçında Galler ile berabere kalsa dahi grubunu lider tamamlayacagız.   EURO 2024 kura çekiminde daha üst torbada yer alacak ve nispeten daha avantajlı rakiplerle yarışacagız..
Türkiye, D Grubu'ndaki   son maçımızı 21 Kasım'da Galler ile deplasmanda oynayacagız.
Birde geçmişimize bakalım Türkiye, EURO 2000'de ise çeyrek final oynama başarısı gösterdi. Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenlediği turnuvada 4 puanla gruptan çıkan milliler, çeyrek finalde ise Portekiz'e elenmişdı.
Ay-yıldızlı takım, şampiyona tarihindeki en büyük başarısına ise 2008'de imza attı. İsviçre ve Avusturya'da organize edilen EURO 2008'de yarı final oynayan milli takım, büyük bir çekişmeye sahne olan maçta Almanya'ya mağlup olarak elenmesine rağmen unutulmaz bir performans sergilemişti.
A Milli Takım, EURO 2016 ve EURO 2020'ye ise grup aşamasında veda ederek beklentilerin uzağında kalmıştık.
Haydı hayırlısı olsun üst üste 3.kez Avrupa şampıyonasına katılacagız gençlerımızı kutlarım.



Anahtar Kelimeler: LETONYA OLDUK YAGDIK