LAF OLA BERİ GELE

LAF OLA BERİ GELE

Sanki yıllardır kendisi Kültür Müdürü değilmiş gibi komik açıklamalar yapan Kültür Müdürü Kadir Pürlü, eleştirilmeye devam ediyor. Aşık Veysel?in uluslar arası boyutta tanıtılması gerektiğini söylemesine, bir çok insan, iyi de şimdiye kadar sen neden yapm

Sanki yıllardır kendisi Kültür Müdürü değilmiş gibi komik açıklamalar yapan Kültür Müdürü Kadir Pürlü, eleştirilmeye devam ediyor. Aşık Veysel’in uluslar arası boyutta tanıtılması gerektiğini söylemesine, bir çok insan, iyi de şimdiye kadar sen neden yapmadın diye soruyorlar.

Son on yıldır şehri köy kültürüne hapseden ve entelektüel bir yaklaşım sergileyemeyen İl Kültür Müdürü Kadir Pürlü eleştiri almaya devam ediyor.

Sivas Araştırmaları Merkezi Toplantısında, Kırşehir’in Neşet Ertaş’la Konya’nın Mevlana’yla uluslar arası bir değer ve reklam yaptıklarını, Sivas’ın da uluslararası bir değer olarak Âşık Veysel’i reklam olarak kullanabileceği dile getiren Kadir Pürlü, gelecek bir ufuk yoksunluğu nedeniyle eleştiriliyor.

Kendisinin bunca yıldır Aşık Veyel’i neden yeterince tanıtmadığı merak edilirken, sair toplantılarda hep aynı şeyleri konuşmasının şehrin kültürünün ne aşamada olduğunun da bir göstergesi olduğu yorumları yapılıyor.

Sivas’ın kültür yürüyüşünü sekteye uğratmakla eleştirilen Kadir Pürlü, basın mensuplarını çağırarak “Dadaloğlu’nun mezarını” arıyorum diye ülkeye duyurmuş ve bunun arkasını getirememişti.

Skandalları ile tanınan Pürlü, gündemde kalmak için türlü türlü tuhaflılar yaparken, en son W.I.P. WC. uygulaması ile Sivas’ı bütün Türkiye’ye rezil etmesi ile gündeme gelmiş ve zamanın Valisi Ali Kolat’ın zamanında müdahalesi ile bu kepazelik sonlandırılmıştı.

Turizmi olmayan ve kültürel vizyonu dar alana hapsedilen bir şehir haline getirilen Sivas’ın daha ne zamana kadar bu tür yavanlıklara mahkum edileceği merak ediliyor.

LAF OLA BERİ GELE




23.01.2014 09:38:41
allah allah hayret sivas kültür müdüründen ses çıktı ve konuştu.yıllar sonra hatırladık.kültür şehri sivasın bir kültür müdürü varmııııışşşş

mehmet
25.01.2014 09:50:58
ya bu adam bu koltukta ölecek ve koltukla gömülecek heralde ben çocukluğumdan beri bu adamı o koltukta gördüm,birsürü vali değişti bu değişmedi torpili sağlam elleham

emin yılmaz
28.01.2014 10:04:38
Ayıp be kardeşim. Düşünceler açıklanır, laf olur, konuşmaz laf olur. Szizi Allah Sivas`ın bay muhalifi olarak mı? yarattı. Biraz üslubunuzu gözden geçirin. Sivas`ta böyle bir gazete olması belki iyi diyeceğim ama bazen kantarın topuzunu kişiselliğe döküp kaçırıyorsunuz. Tıpkı Doğan Ürgüp için kişisel karın ağrınız gibi. Ama göreceksiniz AK PArtili olmama rağmen Doğan başkanın kazanması adına çalışılıp kazanması sağlanacak. Milletimiz sempatik, sevecen Belediye Başkanlarına özlem duyuyor. Saminin kapısına gidilemezken Doğan başkan çay ikram eden oldu. Sivaslı asık surat ve yalaka modeli sevmez. Tıpkı Rıza Çalımbay`ın asık suratını sevmediği gibi.