KÜTÜPHANE NE OLACAK?

KÜTÜPHANE NE OLACAK?

Geçtiğimiz yıl eski TEKEL binasının yerine temelleri atılan Kütüphane binası eski Belediye yönetiminin itirazı üzerine mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Belediye?nin Ak Parti?ye geçmesinin ardından önümüzdeki günlerde İl Özel İdaresi

Geçtiğimiz yıl eski TEKEL binasının yerine temelleri atılan Kütüphane binası eski Belediye yönetiminin itirazı üzerine mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Belediye’nin Ak Parti’ye geçmesinin ardından önümüzdeki günlerde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ile Belediye Başkanı Sami Aydın’ın yapacağı görüşmenin akabinde Kütüphane inşaatının kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor.

Yıllardır Kütüphanesi olmayan ilimizde geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve sonrasında inşaatı durdurulan Kütüphane’nin Belediye yönetiminin el değiştirmesiyle birlikte ne olacağı merakla bekleniyor.

Bilindiği üzere yıllardır Kütüphanesi olmayan ilimizde eski TEKEL binasının yerine İl Özel İdaresi eliyle yeni bir Kütüphane yapılması istenmişti. Sivas Belediyesi’nin bu alana inşaat ruhsatı vermemesinin ardından Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü üzerinden işlem yapılarak yeni Kütüphane’nin temelleri atılmıştı.

Eski Belediye yönetiminin bu alandan Tarihi Sivas Kalesi’ne koridor açma fikri nedeniyle bu yatırıma olumsuz bakarken, Kütüphane inşaatı konusunda ilgili mahkemeye itirazda bulunmuştu. Mahkeme ise yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Gelinen noktada kütüphane inşaatında halen bir gelişme olmadığı görülürken, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan’ın önümüzdeki günlerde 30 Mart seçimleriyle birlikte göreve gelen Belediye Başkanı Mimar Sami Aydın ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Ayhan ile Aydın’ın Yeni Kütüphane ile ilgili yapacağı görüşmelerin ardından gerekli prosedür uygulanarak Kütüphane İnşaatında çalışmaların devam ettirilmesi bekleniyor.