KURU YARGIYA GİTTİ

KURU YARGIYA GİTTİ

KURU YARGIYA GİTTİ

Ak Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru geçtiğimiz hafta Sivas kamuoyunda büyük yankı uyandıran twitter montajları konusunda Cumhuriyet Başsavcılığı?na suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, geçtiğimiz hafta basında ve sosyal paylaşım sitelerinde şahsı hakkında çıkan resimlerin ve haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade etmiş, ancak bu paylaşımların devam etmesi ve bilgisayarda photoshop tekniği ile montajlanmış görüntülerin el ilanı haline getirilerek, sokaklarda dağıtılması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru`ya geçtiğimiz hafta içi sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden tuzak kurmaya çalışan bazı kişiler, Burhanettin Kuru`nun Twitter hesabını montajla değiştirilerek, AK Parti`nin Sivas Belediyesi`ni kazandığında, Büyük Birlik Partisi yandaşlarının işten çıkartılacağını kendi söylemiş gibi kamuoyuna lanse edip, Sivas halkını yanıltmaya çalışması bir anda Sivas gündemine yankı uyandırmıştı.

Sahte mesajlarla AK Parti Sivas il başkanına karalama çalışması yürütülmesinin hemen ardından İl Başkanı Burhanettin Kuru, parti binasında bir basın toplantısı düzenlemiş; kendi Twitter hesabının fotoğrafını birilerinin çektiğini ve başka bir hesaptan yazılan metnin kendi hesabına bilgisayarda photoshop tekniği ile yapıştırılarak, AK Parti`nin Sivas Belediyesi`ni kazandığında, Büyük Birlik Partisi yandaşlarının işten çıkartılacağını kendi söylemiş gibi kamuoyuna lanse edildiğini söylemişti.

 Burhanettin Kuru kendisinin Twitter`da böyle bir paylaşımda bulunmadığı belirterek, yerel seçimlerde AK Parti`nin Sivas Belediyesi`ni kazanması durumunda insanları işten çıkartma gibi bir şeyin kesinlikle söz konusu olmayacağını ve belediye ve yan kuruluşlarında çalışan kişilerin AK Parti güvencesinde olduğunu söyleyerek gerek gazetelerde, gerekse televizyon kanalarında bu ifadeleri geniş yer bularak, gerçekleri Sivas halkıyla paylaşmıştı.

İl Başkanı Burhanettin Kuru`nun tüm bu söylemlerine karşı, karalama çalışmaları ile Sivas kamuoyunu yanıltmaya devam eden bazı kişilerin montajlanmış Twitter görüntüleri sokaklarda vatandaşlara dağıtmaya başlaması üzerine AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, basın toplantısında da belirttiği gibi hakkında çıkan bu asılsız ifadelerin devam etmesi üzerine Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulundu.

İl Başkanı Burhanettin Kuru`nun avukatları tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı`na başvurulan dilekçede şu ifadeler kullanıldı:

"1-) Müvekkilimiz Burhanettin KURU @BurhanettinKuru kullanıcı adına haiz Twitter hesabının kullanıcısıdır. Ak Parti il başkanı olması sebebiyle sosyal medya üzerinden sıklıkla takip edilmektedir.

2-) Müvekkilimizin kullanmış olduğu Twitter hesabının tweetler hanesinde yer alan ibareler başka bir Twitter hesabından alınan veriler kullanılmak kaydıyla fotomontaj yoluyla değiştirilerek, müvekkilimiz tarafından her hangi bir şekilde kullanılmamış olan sözler müvekkilimizin hesabında kendisi tarafından yazılmış gibi gösterilerek kişilik haklarına saldırıda bulunulmuştur.

3-) Yaşanan süreç bu olayla sonuçlanmamış, daha sonra yapılan fotomontaj sonucu elde edilen ekran görüntüsü afişler haline getirilerek sokaklar da dağıtılmaya başlanmış ve planlı bir karalama kampanyası başlatılmıştır.

4-) Bu kampanya dâhilinde yaşanan olaylardan bihaber bazı sosyal medya kullanıcıları

Beyanların müvekkilimize ait olduğu zannıyla, hakarete varacak düzeyde paylaşımlarda bulunmuşlardır.

5-) Murat TOSUN İsimli Facebook kullanıcısı yaşanan süreci mütakip hesabı üzerinde açıkça müvekkilimize hakarette bulunmuştur.

6-) Yine bir başka Facebook kullanıcısı olan Özkan TOSYALI isimli şahsın, Facebook hesabı üzerinden yazdıkları ile montajlanmış ekran görüntüsünün yer aldığı afişlerin altında yer alan ibarelerin benzerliği dikkat çekmektedir. Bu iki şahsın hesaplarına ait ekran görüntülerini dilekçemiz ekinde sunuyoruz.

7-) Dilekçemiz ekinde yer alan afiş ve söz konusu Twitter hesabına ait orijinal ekran görüntüsü ve montajlanmış ekran görüntüsü incelendiğinde izah ettiğimiz hususlar ortaya çıkacaktır.

NETİCE: Yukarıda arz ve izah olunan nedenlere binaen; şüpheli veya şüphelilerin eylemine uyan T.C.K`nın ve diğer yasaların ilgili maddeleri gereğince tecziyesi için gerekli davaların açılmasına, kişisel haklarımızın saklı tutulmasına, karar verilmesini, saygılarımızla dileriz."



Anahtar Kelimeler: 0