KÜLTÜR KIŞA HAZIR

KÜLTÜR KIŞA HAZIR

Uzun bir yaz döneminde, sıcaktan korunmak için gölge yerleri tercih edip, yöresel yemek yarışmaları ile yazı başlatıp, köy şenlikleri ile tamamlayan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, havaların soğumaya başladığı şu günlerde, kaloriferin en sıcak yerinde kend

Uzun bir yaz döneminde, sıcaktan korunmak için gölge yerleri tercih edip, yöresel yemek yarışmaları ile yazı başlatıp, köy şenlikleri ile tamamlayan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, havaların soğumaya başladığı şu günlerde, kaloriferin en sıcak yerinde kendini konumlandırmaya çalışıyor.

Sivas kültürel anlamda en dar dönemini yaşamaya devam ediyor. Şehrin kültür felsefesini oluşturmayı beceremeyen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yavan etkinliklerin dışına çıkamıyor.

Havaların ısındığı bir zamanda, yöresel yemek yarışmaları tertip edip, ondan sonra sırra kadem basan Kültür Müdürlüğü, yazın en sıcak günlerinde ise köy ve kasabaların yaptıkları şenlikler ile günü geçirmekten geri durmadığı gözlemleniyor.

4 Eylül Etkinlikleri içinde çok önemli yer tutan Sivas Kitap Günleri için ileri bir vizyon belirleyemeyen Müdürlüğün, gelecekte yapılacak olan müstakil kitap fuarı içinde aktif görev alamayacağı dile getiriliyor.

Son on yılda ülkede bir kıpırdanma görüldüğünü dile getiren kültür insanları, bu kıpırdanmalardan bir tek Sivas Kültür Müdürlüğü’nün hisse alamadığını ifade ediyorlar.



mert
22.10.2013 11:14:24
şu kültür müdürünü, o kadar uğraşıyorsunuz ama, yinede bi türlü yiyemediniz, yerine kimi düşünüyorsunuz

25.10.2013 12:32:39
Kültür Müdürlüğünün yolunu biliyor musunuz? Acaba bilgi almak için hiç geldiniz mi?Kuyruk acısı mı var?