KÜLTÜR KENTİNDEN DUBA KENTİNE MİMARLARDAN İTİRAZ

KÜLTÜR KENTİNDEN DUBA KENTİNE MİMARLARDAN İTİRAZ

KÜLTÜR KENTİNDEN DUBA KENTİNE MİMARLARDAN İTİRAZ

Son yıllarda Sivas?ta araç sayısında artış olduğu bir gerçektir, buna paralel olarak Sivas Belediyesi?nin yaptığı uygulamalar ile şu son günlerde şehirde hareket etmek, bir yerden bir yere gitmek deyim yerinde ise tam bir işkenceye dönüştü. Özellikle sultan şehir, kültür şehri diye övündüğümüz şehrimizde gelişi güzel yapılan dubalar ile yaşadığımız şehir, köy kasaba hüviyetine büründü. Tarih kenti Sivas bu görüntüleri hak ediyor mu?

Mimarlar Odası Başkanı Serdar İnce, sürekli gündeme getirdiğimiz Sivas Belediyesi?nin yapmış olduğu yol ve kaldırım çalışmalarına kayıtsız kalmayarak tepki gösterdi. İlimizde bulunan diğer Sivil Toplum Kuruluşlarından şuana kadar hiçbir ses çıkmazken, Mimarlar Odası yapılan yanlış uygulamalara dur dedi.

Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Mimarlar Odası Başkanı Serdar İnce, trafik sıkışıklığı ve otopark sorununun bugünün meselesi olmadığının apaçık ortada olduğunu belirterek, ?Geçmiş yönetimlerin ihmalkârlığı ve geleceğe yönelik kalıcı çözümlerin üretilmemesi bugün yaşadığımız sorunları ortaya çıkarmıştır. Günübirlik çözümler ve ileriye dönük kalıcı çözümler diye ikiye ayırabileceğimiz kurgular içerisinde çözüm diye bulunan dubalar en son ve en ilkel çare olarak düşünülmelidir? dedi.

Özellikle Kepenek Caddesi, Çarşıbaşı, Kız İmam hatip Lisesi, Mahkeme Çarşısı, Ulu Camii, Taşhan mevkii, Eski Sebze Hali ve eski ceza evi mevkiinde yapılan uygulamaların, bu şehirde yaşayan insanları zor durumda bıraktığının altını çizen İnce, ?Genişletilen kaldırımlar, tek yön ve gidiş geliş olarak açılan yol güzergâhlarında yapılan trafik uygulamaları adeta sosyal yaşantıyı kaosa sürüklemiştir. Buna paralel olarak belediyemizin yaptığı uygulama beğenilse de beğenilmese de sonuçta yerel yönetimin takdiridir. Zaman içerisinde yapılan uygulamaların doğruluğu ya da yanlışlığı yaşayan halkımız tarafından görülecek ve değerlendirilecektir? dedi.

İnce şöyle devam etti:

?Şehirde yaşanan trafik sorununun diğer bir kaynağı da görevini yapmayan Emniyet Teşkilatımızın Trafik Müdürlüğüdür. Kaldırımı genişletilip daralan yollar ile tek yön ve gidiş geliş olarak değiştirilen yollarda geçiş aksı üzerinde yolun iki tarafına park edilen araçlar trafik akışını olumsuz olarak etkilemektedir. Trafik şube müdürlüğümüzün, şehrimizin kilitlenen noktalarında ekiplerinin faaliyet göstermesi ve bu bölgelerdeki trafik yasağını denetlemesi asli görevlerinden olduğunu ifade etmekteyiz. Günün özellikle yoğunluk yaşandığı saatlerinde yapılacak denetim ve uygulamalar ile trafik akışının normal seyrinde devamın sağlanması, bu güzergâhlarda araç parkının engellenmesi, şehirdeki sosyal yaşantıyı olumlu yönde etkileyecektir. Yaşanan bu sürecin devamında trafik ekiplerinin görevlerini tam manası ile yerine getirmemesi halinde sıkıntı yaşanan bölgeleri tek tek fotoğraflayıp belgeleyerek ulusal ve yerel medyada dile getireceğimizi beyan ediyoruz.?

Bu hususların günübirlik çözümlere ait olduğunu belirten Mimarlar Odası Başkanı Serdar İnce, ?Şehrimizi yöneten idarecilerimizin kalıcı çözümler üretmesi mecburidir. Bölgesel otoparklar ile mevcutta var olan atıl alanların yerlerinin tespit edilerek bir an önce kalıcı, rasyonel çözümler üretmesini talep ediyor ve bekliyoruz? dedi.



Anahtar Kelimeler: 0