KONYA`DA 240 KM SİVASTA 0 KM BİSİKLET YOLU ŞART!

KONYA`DA 240 KM SİVASTA 0 KM BİSİKLET YOLU ŞART!

İlimizde 1 mt. dahi bisiklet yolu bulunmazken Konya?da son çalışmalarla birlikte bisiklet yolu 240 km?ye ulaştı. Mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp?ün çeşitli platformlarda yeni revizyon imar planında bisiklet yolu bulunmadığını ve ilimizde ihtiyaç olmad

İlimizde 1 mt. dahi bisiklet yolu bulunmazken Konya’da son çalışmalarla birlikte bisiklet yolu 240 km’ye ulaştı. Mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün çeşitli platformlarda yeni revizyon imar planında bisiklet yolu bulunmadığını ve ilimizde ihtiyaç olmadığını savunurken, Konya’da yapılan çalışmalar Türkiye’ye örnek oldu.

Konya, Türkiye`de ilk kez bisiklet yolları oluşturarak tüm Türkiye`ye örnek oldu. Kentte yapılan bisiklet yolu ise 240 km ulaşırken Sivas’ta 1 metre dahi bisiklet yolu yapılmadı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada; Konya`ya yeni kazandırılan yollar ile onarımı gerçekleştirilen caddelere bisiklet yolu yaptıklarını söyledi. Akyürek, bisiklet yollarını 2023 yılı hedefleri kapsamında, bin kilometreye çıkartmak ve bisiklet kullanımını teşvik etmeye dönük çalışmaları sürdürdüklerini sözlerine ekledi. Doğan Ürgüp ise katıldığı bir TV programında yeni imar revizyonunda bisiklet yolları koymadıklarını buna gerek olmadığını ifade etmişti.

BİSİKLET PARKI OLUŞTURULDU

Yoğun trafikte bisikletlerle ulaşımı emniyetli hale getirmek amacıyla 240 kilometre ayrılmış bisiklet yolu inşa ettiklerini ifade eden Akyürek, çok sayıda da bisiklet parkı oluşturulduğunu belirtti. Çevre dostu ve sağlıklı bir ulaşım aracı olması gibi özellikleriyle önemli ulaşım türü olan bisikletin daha da yaygınlaşması için çalıştıklarını aktaran Akyürek, yeni yapılan bisiklet yollarının trafik mavisi renginde olduğunu ve bisiklet figürleriyle belirgin hale getirildiğinin altını çizdi.

500 AKILLI BİSİKLET HİZMETE SUNULDU

Bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla her yıl çeşitli etkinlikler düzenlediklerini vurgulayan Akyürek, ayrıca kentte gün içindeki ulaşım ve gezinti ihtiyaçlarına cevap vermek üzere 500 akıllı bisikleti hizmete sunduklarını anımsattı.  Hedef bin kilometre bisiklet yolu Konya`nın 40 ayrı noktasına kurulan istasyonlardan alınan akıllı bisikletlerin kullanım sürelerinin sonunda, herhangi bir durağa teslim edilebiliyor.

SİVAS BİSİKLETE EN UYGUN ŞEHİRLERDEN BİRİ

Bisiklet kullanılabilmesi için düz alanların olması önemli. Sivas’ta ülkenin en fazla düz alanına sahip şehirlerinden biri olurken çocukların ve sporcuların bisiklet kullanabilecekleri güvenli yolların olmaması kentin yaşam kalitesini oldukça olumsuz etkiliyor. Öte yandan Ak Parti Belediye Başkan adayı Sami Aydın’ın seçim vaatleri kentin yaşam kalitesinin artırılması ve obeziteye karşı mücadelede önemli bir spor olan bisiklet yolları oldukça ciddi şekilde yer buluyor.