KOCA BİR YIL!

KOCA BİR YIL!

KOCA BİR YIL!

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü?nde görevi devralan Prof. Dr. Faruk Kocacık, geride kalan bir yılı değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyet Üniversitesi?nde yapılan bir çok çalışmaya değinen Kocacık, gelinen noktada hala eksiklerinin olduğunu ve bunları çözüme kavuşturmak için çaba sarf etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, öğrenci sayısını 47 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Kocacık, rektörlükte düzenlenen faaliyet raporu değerlendirme toplantısında, özveriyle güzel şeyler yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Görev başlarken farklı bir bakış açısına sahip olduğunu dile getiren Kokacık, "Üniversitemizin öncü ve tercih edilebilir bir üniversite olmasını sağlamak için yola çıktık. Eğitim-öğretim temel bakış açımız ama üniversitenin sadece bir eğitim-öğretim yuvası değil, bulunduğu bölgenin gelişmesine öncülük etmeyi de göz önüne alan bir kurum olmasını diledik ve bununla ilgili plan, projeler hazırladık" diye konuştu.

Kocacık, eğitim ve öğretime de çok büyük önem verdiklerini ifade ederek, 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için teknoloji üreten bireyler yetiştirmeye çalıştıklarını aktardı. Bu kapsamda yeni bölümler açmaya çalıştıklarını ve iyi bir yönetim kadrosu oluşturduklarını dile getiren Kocacık, kimseyi ötekileştirmeden görev yaptıklarını, birlikte yaşama kültürünü sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Göreve başladığında öğrenci sayılarının 38 bin olduğunu dile getiren Kocacık, bir yıl içinde yeni bölümler açtıklarını ve 13 bin 449 yeni kontenjan sağladıklarını belirtti. Bu çalışmalarla öğrenci sayılarını 47 bine çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Kocacık, en çok tercih edilen bölümün de hemşirelik olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Kocacık, öğrenci sayısının artmasıyla barınma ve ulaşım sorununun ortaya çıktığını ancak onu da hızla çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Stratejik planlarını iyi yaptıklarını, daha iyi eğitim için yapımı tamamlanan ek binaların ekim ayında açılacağını dile getiren Kocacık, yanık ünitesinin de cuma günü üniversite hastanesinde hizmet vermeye başlayacağını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: 0