Kıyaklar Cumhuriyeti

Kıyaklar Cumhuriyeti

Cumhuriyet Üniversitesi, skandallarla çalkalanmaya devam ediyor. Eski Rektör Mehmet BAKIR’ın kızlarına kıyak çeken KOCACIK’ın, oğlu içinde kıyak çektiği kamuoyuna yansımıştı. Şimdi de bir Vekil Danışmanına kıyak çekilmesi Sivas’ta dilden

Cumhuriyet Üniversitesi, skandallarla çalkalanmaya devam ediyor. Eski Rektör Mehmet BAKIR’ın kızlarına kıyak çeken KOCACIK’ın, oğlu içinde kıyak çektiği kamuoyuna yansımıştı. Şimdi de bir Vekil Danışmanına kıyak çekilmesi Sivas’ta dilden dile dolaşıyor...

 Faruk KOCACIK ve Hüseyin YILMAZ’ın yönettiği Üniversite adeta skandallarla çalkalanıyor. Eski Rektör MEHMET BAKIR’ın kızlarını yedeği olmayan bir alımla Üniversiteye alan KOCACIK’ın, son olarak Oğlu için senato kararı çıkartarak Tıp Fakültesine aldırması Ulusal basına dahi yansımıştı.

Yapılan alımlarda “ideolojik ve etnik kadrolaşmaların” en üst seviyeye çıktığı üniversite kaynaklarınca dile getirilirken, 2016 rektörlük seçimleri için oy ayarlarının şimdiden yapıldığı vurgulanıyor.

Siyasette ve şehirde pek çok etkin kimsenin “vakfa üç beş asgari ücretli kişi veya güvenlik görevlisi” verme zavallılığına aldanarak ses çıkarmadıkları iddia ediliyor.

En son olarak “etnik kadrolaşmalarla” gündeme gelen Üniversiteye Milletvekili Hilmi BİLGİN’in danışmanının ayarlamalı bir kadro ile alınması şehirde dilden dile dolaşıyor.

Emrah Davut IRMAK’ın, Hilmi BİLGİN ve Nursuna MEMECAN vasıtasıyla Üniversiteye kıyak bir şekilde alındığı iddia ediliyor. Son demde özellikle Hilmi BİLGİN’in yanı sıra, Nursuna MEMECAN’ın devreye girerek bu alımı gerçekleştirdiği belirtiliyor.

C.Ü’de etnik kadrolaşma, yanlı alımlar, usulsüzlükler, mobbingler her daim gündemde iken, şehrin vekillerinin danışmanları için kıyak gayretleri kamuoyu tarafından dikkatle not ediliyor.