KIYAĞA KIYAK

KIYAĞA KIYAK

Cumhuriyet Üniversitesi kıyaklar üstüne kıyaklarla çalkalanmaya devam ediyor. Rektörün özel ayrım yok dedikten sonra “oğlum özel öğrenci” diye açıklama tezadından sonra, oğluna rapor verdiği bilinen danışmanı Birhan YILMAZ’ın eşi Nuryıl

Cumhuriyet Üniversitesi kıyaklar üstüne kıyaklarla çalkalanmaya devam ediyor. Rektörün özel ayrım yok dedikten sonra “oğlum özel öğrenci” diye açıklama tezadından sonra, oğluna rapor verdiği bilinen danışmanı Birhan YILMAZ’ın eşi Nuryıl YILMAZ’da işaretli bir ayarlama ile Cumhuriyet Üniversitesine geçti. Rize Rektörünün ayarlamalı kadrolar nedeniyle istifa ettiği bilinirken, bu özel ayarlamalara Rektör KOCACIK’ın ne cevap vereceği merak ediliyor

 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi deyim yerinde ise “oğula kıyak” haberleri ile çalkalanıyor. Gazetemizin gündeme getirdiği bu özel kıyağın, ulusal basında da gündeme gelmesi akabinde, gözler YÖK’e çevrildi. Kendi oğlu için Senatoyu bile devreye sokan Rektör KOCACIK’ın bu şahsi gayretinin hesabının YÖK tarafından mutlaka sorulması gerektiği vurgulanıyor.

Oğlunun rapor işini ayarlayan Danışmanı Birhan YILMAZ’ın eşi Nuryıl YILMAZ’ı üniversiteye geçiren KOCACIK’ın böylelikle oğluna yapılan kıyağın karşılığını verdiği iddia ediliyor.

Devlet Hastanesinde Doktor iken raporu veren Nuryıl YILMAZ’ın, bunun akabinde ilişiğini keserek Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Akademik Kadro listesinde Yardımcı Doçent olarak yer aldığı bilgisine ulaşıldı.

Prof. Birhan YILMAZ’ın rektör danışmanı olduğu bilgisine ulaşılırken, hükümetle arasını iyi tutuma eğiliminde bulunan Birhan YILMAZ’ın, kapı ardı kulislerde hükümet aleyhtarı konuşmaları da yaptığı biliniyor.

Rektör’ün kadro ilanı hakkında neden belirgin özellikler üzerinde durduğu merak edilirken Nuryıl YILMAZ’a da bu belirgin özelliklere göre kadro tahsis edildiği iddia ediliyor. Rize Rektörünün bu ayarlamalara benzer ayarlamalar nedeniyle görevden alındığını dile getiren Üniversite kaynakları YÖK VE CUMHURBAŞKANI’NIN buna ne zaman müdahale edeceğinin merak konusu olduğunu dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda
adsız
14.04.2015 10:54:26
Cumhuriyet üniversitesinde skandalların son bulacağı ve gerçek bir eğitim yuvası haline geleceği konusunda benim hiç ümidim yok. Hocalar kral gibi olmuşlar kanun, yasa,hukuk tanımaz hale gelmişler. Özellikle eğitim fakültesi tam bir akademik imparatorluk. Ama bir Sivaslı olarak üniversitemizin kuruluş amacına hizmet eden kaliteli bir eğitim yuvası haline gelmesi en büyük dileğim.