Kitap Fuarına Son Adım

Kitap Fuarına Son Adım

Sivas üçüncüsü düzenlenen kitap günlerine kapılarını açtı. Birçok yayınevi ve yazarın katıldığı kitap günlerinin, gelecek yıllarda müstakil olması gerektiği görüşleri dile getiriliyor. Kırk bin civarında üniversite öğrencisinin yok sayılamayacağını belirt

Sivas üçüncüsü düzenlenen kitap günlerine kapılarını açtı. Birçok yayınevi ve yazarın katıldığı kitap günlerinin, gelecek yıllarda müstakil olması gerektiği görüşleri dile getiriliyor. Kırk bin civarında üniversite öğrencisinin yok sayılamayacağını belirten birçok Sivaslı, okulların açık olduğu Sonbahar ve İlkbahar’da yapılmasının daha münasip olduğunu belirtiyorlar.

 Sivas son üç yıldır kitap günleri ile tanışmaya devam ediyor. Kapsamlı bir kitap fuarı hazırlığının ilk adımlarından biri olan Kitap Günleri, 4 Eylül Kültür Sanat Günleri içerisinde yer alıyor.

Kavun, karpuz ve fasulye satışları arasında kitabın yeri olmadığına vurgu yapan Sivaslılar, üçüncüsü düzenlenen bu etkinliğin bir dördüncüsü olmadan, müstakil bir fuara geçişin sağlanması gereğine parmak basıyorlar.

Her türlü eksikliğine rağmen Sivas İl Özel İdaresinin çok önemli bir iş çıkararak Sivas’ı kitapla tanıştırdığı gerçeğinin yabana atılmaması gerektiğini dile getiren yazarlar, asıl kültür ve sanatın kalbi olması gereken İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün seyirci locasında olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtiyorlar.

Yıllar önce Sivaslı yazarların girişimleri ile hayata geçen ve bugün itibariyle üçüncüsü gerçekleştirilen Sivas için bu önemli günlerin, kıymetinin bilinmesi gerektiğini dile getiren pek çok insan,bu üç adımın müstakil Sivas Kitap Fuarına giden adımların ilk taşları olduğunu belirtiyorlar.

Bu sene de bunun başarıyla gerçekleştirilmesi sonrasında, Kitap Günleri biter bitmez Fuar çalışmalarına girişilmesi gereğini vurgulayan konunun uzmanları, Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhuriyet Üniversitesi gibi şehrin önde gelen birlikteliklerinin, hemen bir komite oluşturarak Sivas Kitap Fuarını gerçekleştirmeleri gerektiğini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda