KINA

KINA

KINA

Mahalle kültürü ile büyüyenler bilir.

Her mahallenin bir delisi vardır.

Bunların bir kısmı cidden akıl yoksunu olsalar da, büyük bir kısmı saçma sapan konuşma özgürlüğünü kullanmak için kendilerini deli yerine koyarlar.

Bir nevi dalga geçerler bizlerle aslında.

Ama, sonuçta gençlerin ortasında şamar oğlana döner, ölene kadar ciddiye alınmazlar.

İşte, gelinen nokta da AKP yöneticilerinin bir kısmını da bizim mahallenin delisine benzetiyorum desem yanlış olmaz herhalde.

Hani, ?Teşbihte Hata Olmaz? derler ya, aynen öyle.

Adına Stratejik Derinlik dedikleri saçmalığın peşine takılıp, güzelim Ülkemizi bölge de ve dünya da yalnızlaştıranları, akıllı olarak niteleyemeyeceğimize göre, başka bir yakıştırma aramanın da anlamı yok diye düşünüyorum.

Politikanın adı belli: Çok Sorun, Sıfır Komşu.

Rusya, İran, Irak, Suriye, Yunanistan, Bulgaristan derken hızını alamayıp Mısır, Tunus, Libya?ya uzanan dahiyane yalnızlaştırma projesi.

Kendi başını bağlamadan, gelin başı bağlamaya çalışan bu üstadlar, içeride PKK?ya karşı süt dökmüş kedi olurken, sade vatandaşa tomalarla saldırmayı da ihmal etmezler.

Karşı gibi durdukları İsrail ve ABD?nin çıkarları için müslüman kardeşlerimizin kanlarının dökülmesine de seyirci kalırlar.

Ekonomide, Temel Hak ve Özgürlüklerde dünya sıralamalarında çok gerilerde kalırken, haksızlık ve hukuksuzlukta önlerde olmayı da gurur vesilesi sayarlar.

Hal böyleyken, bizim mahallenin delilerinden biri geçenlerde herkese kına siparişi verdi ya, hayret ettim.

Sen kalk, Don Kişot misali yel değirmenlerine bile savaş aç, Olimpiyatlarda neden olmadığının tahlilini yapma, ondan sonra sağa sola saldır.

Gerçi ne yapsa yeridir diye geçiştirsekte, Kına mevzusunun bizim cenah açısından önemini hatırlatmaktan da geri kalmamak lazım..

Evet, bu millete ve coğrafya ya ait ne varsa reddedenlerin, kardeşi kardeşe düşman etme projesinin taşeronluğunu yapanların kınayı neresine yaktığını bilemeyiz.

Ama bizimki bellidir.

Biz, ?Allah?a yakınlığın işareti olsun diye, kurbanlara? , ?kocasına yakın olsun diye, gelinin eline?  ve ? vatanına yakın, hatta kurban olsun diye askerimizin eline? kına yakarız.

Son söz, kına ağıdından olsun: A gelin, a gardeş kınan kutlu olsun, Güveyin yanında sözün tatlı olsun.

Kalın sağlıcakla...



Anahtar Kelimeler: 0