KİN VE GAREZ! YİNE MAHKEMELERDESİNİZ

KİN VE GAREZ! YİNE MAHKEMELERDESİNİZ

Alim Yıldız ve ekibinin yıllardır yürüttüğü Cumhuriyet Üniversitesindeki Yönetim anlayışı artık iyice rayından çıkmış durumda. Kin ve garez iddiası ile insanların haklarını vermeyen yönetim yine mahkeme salonlarında...

Gelenin gideni arattığı Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünde göreve gelen ve geldiği dönemde hayata bakışı ile çok şeyin değişeceği yönünde ümit beslenen Alim Yıldız'ın şimdiye kadarki en acımasız ve akraba, dost, siyasetdaş ve ticari bakış açılarıyla yönetilen dönemler olarak Sivas tarihindeki yerini alıyor.

Sendikalardan sonra şimdide hakları verilmeyen personeller tarafından “KİN VE GAREZ!” iddiasıyla kamu ihtiyaçları dışında kişisel kin ve garez nedeniyle kişiye özel şartlarla hukuktan uzak ve hakkaniyetten yoksun uygulamaların bir yenisi olan 15 Eylül 2023 tarihli 42 öğretim görevlisi alımının tamamının iptali için mahkemeye başvuruldu.

Alim Yıldız ve ekibinin bir çok akademisyen, doçent, profesör ve öğretim görevlisini yıldırmak için bir çok konuda mobing uygularken elde ettikleri özellikle akademik kadroları vermeyerek intikam alma yolunu seçerken bu hak mağdurlarının hem maddi hem de manevi olarak büyük bir kayıp yaşamasına sebep olmaktalar.

Yıllardır doçentlik ve özellikle profesörlük hakkını elde etmesine rağmen kadro açmayarak ünvanlarının almalarına engel olan üniversite yönetimi ayrıca bu ünvanlar alındığında hak mağdurlarının elde ettikleri ünvanlarla bölümlerinde bölüm başkanı, dekan gibi haklar elde etmelerininde önüne geçmiş olmaktalar.

Özenle seçtikleri bölümlerde ve yine belirli isimlere kadrolar açılırken hem öğrencisi az olan bölümlerde hemde bir çok profesörün bulunduğu bölümlerde ilan açılırken hiç profesör bulunmayan bölümlerde hak elde eden isimlerin yıllardır kadrolarını açmayarak elde ettikleri özlük haklarınada engel olmuş oluyorlar.

Bunun yanında özellikle vekil dekan olarak atanan isimlerin ne kadar döner sermayeden para aldıklarınında açıklanması bekleniyor. Profesör ünvanı verilmeyen ve profesör bulunmayan bölümlere hangi bölümlerden dekanların atandığı ve rektörlükle olan yakınlıklarınında yine irdelenmesi gerekiyor.

Hiç öğrencisi olmayan kaç bölüme kaç profesör kadrosu açıldığıda mevcut Rektör Alim Yıldız tarafından cevaplanmayı beklenen soruların başında geliyor.

Resmî gazete de yayınlanan 2021 tarihli kararla özel şart yazılamaz ve iptal edilir hükmü bulunurken 42 öğretim görevlisi alımına yönelik çıkan ilanda ise bu karara uyulmadığı ne olarak görülmekte. İnsanların vicdanını rahatsız eden ve kendi adamlarına yönelik bu 42 kadronun tümüyle iptali için Sivas idari mahkemesine bugün dava açılırken Alim Yıldız ve ekibinin bir an önce özellikle şehrin AK Parti Grup Başkanvekilliği görevide yapan AK Parti 1. sıra milletvekili başta olmak üzere şehirden çıkan ve il başkanlığından milletvekilliğine uzanan Hakan Aksu'nun şehri ne kadar düşündüğünün de ortaya çıkacağı bu konuda kolları sıvaması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: GAREZ! MAHKEMELERDESİNİZ
SELDA TÜRKMEN
26.09.2023 08:42:25
YALNIZ ARTIK BU REKTÖRÜN TEPKİSİ AKP YE DİREKT DÖNMÜŞ DURUMDA, VEKİLLER DİKKATLİ OLSUN.

PELİN ERTUĞ
6.10.2023 10:41:46
AKP Yİ BİTİRDİ, İNSANLARIN DİNİ DEĞERLERE OLAN İNANCINI DA YİTİRTTİ, KAMPÜSTE NAMAZ KILAN ORUÇ TUTAN HOCA KALMADI.