KİMSEYİ EKMEĞİNDEN ETMEYİZ

KİMSEYİ EKMEĞİNDEN ETMEYİZ

KİMSEYİ EKMEĞİNDEN ETMEYİZ

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru parti binasında düzenlediği basın toplantısında son günlerde basında ve sosyal paylaşım sitelerinde şahsı ve teşkilatı hakkında çıkan haberlere cevap verdi.

Ak Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru kendi Twitter sayfasındaki paylaştığı yazıların akışını ve montajlanmış görüntüleri yan yana ekleyerek yapılan işlemi basın mensuplarına sinevizyon eşliğinde göstererek sosyal paylaşım sitelerinde dolaşan resmin montajlanmış olduğunu gösterdi.

Kuru, ?AK Parti olarak evine ekmek götüren kişileri işten çıkarmak değil, daha fazlasını nasıl iş sahibi yaparız bunun çabası içerisindeyiz. Sürekli istihdama yönelik çalışma içerisindeyiz. Bizimle ilgili bu tür insafsız açıklamaları şiddetle kınıyoruz? dedi.

İl Başkanı Burhanettin Kuru, AK Parti il teşkilatı olarak bugüne kadar teşkilat sorunlarını çözmüş, kendi içerisinde barışık, bakanıyla, milletvekiliyle uyum içerisinde çalışan bir teşkilat olma çabası içerisinde olduklarını ve Türkiye`nin en uyumlu, birlikte çalışabilen, ortaya ürün çıkartabilen bir teşkilat olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sivas`ta bütün sivil toplum örgütleri ile, esnaflarla ve bütün vatandaşlarla bir arada olma çabası içerisinde olduklarını söyleyen Burhanettin Kuru, "Herkesle barışık ve uyumlu, hizmeti önceleyen bir siyaset anlayışımız var. Biz bunu yaparken de hiç kimseyle uğraşmayan, dedi kodu içerisinde olmayan, tamamen kendi işini yapan teşkilat konumundayız. Çalışmalarımızı yaparken bir tek önceliğimiz var oda; Sivas. Sayın bakanımız, milletvekillerimiz vasıtasıyla Sivas`a daha çok hizmet nasıl getirilir, teşkilat olarak buna nasıl katkı sağlarız, teşkilatlanma yapımızı daha fazla nasıl büyütürüz bunun çabası içerisindeyiz" dedi.

Burhanettin Kuru, bugüne kadar kimse hakkında konuşmadıklarını söyleyerek, "Farklı bir partili belediyemiz var. Bugüne kadar belediyemiz, belediye başkanımız ve diğer siyasi partilerimizle ilgili olumsuz bir çalışma ve olumsuz bir açıklama içerisinde olmamak için gayret ediyoruz. Herkes kendi şartları dahilinde bu şehre hizmet etmeye gayret ediyor. Sonuçta siyaset bir hizmet yarışıdır. Biz de bu hizmet yarışında en önce olma yarışı içerisindeyiz. Kimseyle uğraşmadan farklı şeylere girmeden bu işi yapmaya çalışıyoruz. Şehrin huzurlu olması çok önemli" diye konuştu.

Kendilerinin de Sivas`ta çalışmaları yürütürken, şahsı ve il teşkilatına yönelik olumsuz düşünce, açıklama ve muhalefet şekilleriyle karşılaştıklarını ifade eden Burhanettin Kuru, kendilerine bel altından vurulmaya çalışıldığını söyledi.

Kendileri sosyal medya ve basın aracılıyla yapılan saldırılara bugüne kadar şehri germemek adına susmayı tercih ettiklerini söyleyen Burhanettin Kuru, son dönemde yaşanan iki olayı kamu oyuyla paylaşarak bilgilendirmek istediklerini söyledi.

-Fotoğraf üzerinden teşkilatımı yıpratmak istiyorlar-

Burhanettin Kuru, son günlerde KYK erkek öğrenci yurdunda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile çekindikleri hatıra fotoğrafında Sivas Valisi Zübeyir Kemelek`in fotoğrafta kenarda kalmasına yönelik eleştirilere fotoğraflarla ve sinevizyon eşliğinde cevap verdi.

Geçtiğimiz hafta Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç`ın Sivas programları kapsamında KYK erkek öğrenci yurdunu da ziyaret ettiğini bu ziyarete AK Parti il teşkilatı olarak katıldıklarını söyleyen Burhanettin Kuru, üniversite öğrencileri ile bir araya geldikten sonra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve öğrencilerle birlikte çıkışta Bakan Suat Kılıç, Vali Zübeyir Kemelek ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp`ü beklerken hatıra fotoğrafı çekindiklerini 10 dakikalık bir beklemenin ardından Bakan Suat Kılıç fotoğraftaki yerini aldığı sırada Sivas Valisi Zübeyir Kemelek`in arkada kaldığını, yerini almak üzereyken de fotoğraf çekiminin sonlandığını ifade etti.

Çekilen bu fotoğrafın bir protokol fotoğrafı olmadığını söyleyen Burhanettin Kuru, "Tamamen sivil, öğrenci konseyinin, öğrencilerin ve bizlerin katıldığı bir hatıra fotoğrafı çekimidir. Sayın valimiz geç katıldığı için fotoğrafta geride kalmıştır. Diğer fotoğraflar dikkate alınmadan son fotoğraf sosyal medyada, internet sitelerinde ve bazı gazetelerde bu fotoğraf alınarak AK Parti il teşkilatının nezaketsizliği gibi bir yaklaşımla teşkilatımı, şahsımı, gençlik kollarımı yıpratma kampanyası başlatılarak bunu siyasilerimiz televizyon programlarında kullanmışlardır. Vali bizim valimizdir, hükümetimizin, başbakanımızın atadığı, cumhurbaşkanımızın onayladığı bir validir. Valimizle birlikte güzel bir çalışma sergiliyoruz, sergilemeye de devam edeceğiz. Bu art niyetli bir paylaşımdır" dedi.

-Montajla kamuoyunu yanıltıyorlar-

İl Başkanı Burhanettin Kuru sosyal paylaşım siteleri facebook ve Twitter`ı sadece haber amaçlı kullandıklarını bunun dışında hiç bir konu hakkında buralardan açıklama yapmadığını söyledi.

İl Başkanı Burhanettin Kuru, kendi Twitter hesabının fotoğrafını birilerinin çektiğini ve başka bir hesaptan yazılan metnin kendi hesabına photoshop tekniği ile yapıştırılarak, AK Parti`nin Sivas Belediyesi`ni kazandığında, Büyük Birlik Partisi yandaşlarının işten çıkartılacağını kendi söylemiş gibi kamu oyuna lanse edildiğini söyledi.

Kendisinin paylaşmadığı bir yazıyı sosyal paylaşım sitelerinde yayan ve gazetesinde haber yapan basın mensubu ve kişilerin iyi niyetli olmadığını söyleyen Burhanettin Kuru, güncel Twitter hesabına girildiğinde böyle bir şey paylaşmadığını göreceklerini söyledi. Ayrıca AK Parti il başkanı olarak kişisel ve parti telefonlarının belli, ulaşılabilir bir il başkanı olduğunu söyleyen Burhanettin Kuru, bu tür paylaşımlarının doğru olup olmadığını rahatlıkla kendisine ulaşılarak öğrenilebileceğini, kendisine sorulmadan ve doğruluğu teyit edilmeden yapılan paylaşım ve yayınların iyi niyetli olmadığını düşündüğünü söyledi.

Burhanettin Kuru kendi Twitter sayfasındaki paylaştığı yazıların akışını ve montajlanmış görüntüleri yan yana ekleyerek yapılan işlemi basın mensuplarına sinevizyon eşliğinde göstererek sosyal paylaşım sitelerinde dolaşan resmin montajlanmış olduğunu gösterdi.

Burhanettin Kuru şunları söyledi:

-Kimseyi ekmeğinden etmeyiz-

"AK Parti olarak evine ekmek götüren kişileri işten çıkarmak değil, daha fazlasını nasıl iş sahibi yaparız bunun çabası içerisindeyiz. Sürekli istihdama yönelik çalışma içerisindeyiz. Bizimle ilgili bu tür insafsız açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki bizim ÖZBELSAN ve diğer belediye kurum ve kuruluşlarına alınan işçileri işten çıkarmak, onları ekmeklerinden etmek gibi böyle bir şey söz konusu olamaz. Onların iş güvencesi AK Parti altındadır. Gelecek dönemde AK Parti belediyeyi kazandığı taktirde herkes çalışmaya devam edecek. Mümkünse imkanlar doğrultusunda sayıyı arttırmak isteriz. Bizim bakış açımız budur. Niyetleri neydi neyi hedeflediler bilmiyoruz ancak, bu şehrin kavga ihtiyacı yok, bu şehirde şuan sulh ve hizmet ortamı vardır. Çalışmalarımızdan rahatsız olabilirler. Bu rahatsızlıklar şahsımıza hakaret, iftiraya kadar ulaşmamalı."

Burhanettin Kuru, yapılan bu çalışmaların kimler tarafından yapıldığını bildiklerini ancak şehri germemek için sustuklarını ve kendisine, teşkilatına yapılan bu çirkin çalışmaların devam etmesi halinde yasal yollara başvuracaklarını söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0