KİMSE HEVESLENMESİN BELEDİYE BAŞKANI BEN OLACAĞIM

KİMSE HEVESLENMESİN BELEDİYE BAŞKANI BEN OLACAĞIM

KİMSE HEVESLENMESİN BELEDİYE BAŞKANI BEN OLACAĞIM

Sevgili vatandaşlarım hesabımı kitabımı yaptım ve önümüzdeki dönem şehrimizin belediye başkanı olmaya karar verdim(Dikkat edin, aday demiyorum, direkt başkan diyorum. Bir bildiğimiz var herhalde.)

Epeydir hesap yapıyordum kısmet belediye başkanlığınaymış. Allah?tan hayırlısı. Önümüzdeki dönem belediye başkanınız benim hesabınızı ona göre yapın.

Plan,proje hepisi cebimde.

Hazırlıksız değiliz yani.

Ekip mi dediniz? Ekibe ihtiyaç yok biraz sonra izah edeceğim.

Varlığım sizin varlığına adadım aziz vatandaşlarım! Size hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyorum! O gün bir gelse de kardeşinizi görseniz, neler yapıyor.

Siz gece uykuya geçince ben pencerenin perdesini kapatıp mumu yakıyor, masamın başına oturuyorum. Başlıyorum, memleketimi nasıl kurtarırımın (yani sizi)hesaplarını yapmaya.

İnanırsanız uyku girmiyor gözüme. Sizi düşünmekten kendi dertlerimi unuttum.

Mumda neyin nesi aziz başkan(Allah söyletti herhal) demeyin ayrı bir havası var mumun.Mumun kokusu var ya mest eder beni. Hem öyle kıvrıla kıvrıla yanması var ya beni pek hüzünlenir iyice havaya girerim. Bu yüzden mum almadan çalışmam ben.

 Oldum bittim bu elektrikle gelen ışığa soğuk bakarım. Mum adeta sırdaşlık yoldaşlık eder bana daha doğrusu ilham verir. Neyse fazla uzatmayalım asıl konuya gelelim.

Oldum bittim memleket sevdasından başka derdim olmadı. Siz uykuya daldığınızda ben sizi düşünürüm. Aziz milletimin durumu ne olacak, diye gizli gizli ağlarım.

İsterim ki haneleriniz mamur, bahtınız açık olsun. isterim ki yüzünüz hep gülsün.Cebiniz dolu gönlünüz zengin olsun.

Olsun olsun da lafla olmuyor aziz başkan dediğinizi duyar gibi oluyorum.(Bak yine başkan dedim herhal nasip olacak)

Lafla olmadığını bildiğim için aday oldum zaten. Dertlerinizi bilen benim.

?Dert sizde çare bende yani.?

Peki diyecekisiniz ki şimdiye kadar neredeydin? Anca kısmet oldu kıymetli vatandaşlarım. Hem ben bir baktım benden öncekilere yapabilecekler mi yapamayacaklar mı diye.

Gördük ki yapamadılar.

İş başa düştü yani.

İçimden ?Dedim ki lan oğlum yapamayacağınız işe ne diye girersiniz anlamam. Hep siz irezil oldunuz hem de milletim zaman kaybetti, birde benim işimi zorlaştırdınız.

Neyse ben zaten zor işlerin severim zaten.

Şimdi yapacağım bazı işlerden bahsetmek isterim.

Evvela yapacağım iş şudur. Belediyede ne kadar adam varsa hepsini kovacağım. Benim bu kadar adama ihtiyacım, yok inanmış üç beş adamla ben bütün işleri yaparım hem de fazladan para vermem. Gözüme bir baksana boşa para verecek göz var mı bende.

Peki, üç beş kişiyle bir memleketin işini nasıl yapacaksın aziz başkan  diyeceksiniz.

Şöyle ki bir kişi benim yanımda durup bütün yazıları yazacak. Ben söyleyeceğim o yazacak. Hem bilgisayar var artık. Hem siz memurların bilgisayarda sürekli iş yaptığını mı sanıyorsunuz? Aklınıza şaşarım sizin. Boyunuz müsaitse boynunuzu bir uzatıp masanın gerisine bakın vallah hepsi oyun oynuyor.

Kalanı elemanlarda vatandaşın işini yapacak.

İkinci iş olarak ta belediyedeki bütün araçları satacağım.?iyice abarttın aziz başkan? dediğiniz duyar gibi oluyorum.(Dilim iyice alıştı başkana bu iş oldu gibi.)

(Hem birde sayın başkan yerine aziz başkan denilmesini isterim, ayrı bir havası var çünkü.)

Abartmıyorum aziz vatandaşım!

Belediyenin bunca araç gerece ihtiyacı yok. Hem siz şehrin içinde vızır vızır dönen arabaların ne kadar mazot yaktığını biliyor musunuz? Petrol kuyumuz mu var bizim!

Yok öyle. Hem siz bu arabaların işe gittiğini mi sanıyorsunuz? Aklınız şaşarım! Çoğu kendi işine gidiyor. Belediyeden işe diye çıkıyorlar ondan sonra geçiyorlar kendi iş güçlerine.

Bir kamyon, bir kepçe, bir dozer bir de el arabası yeter de artar bana.

?El arabası da neyin nesi aziz başkan? mı dediniz?

 Başkanınız size kurban olsun, el arabasıyla bizzat ben çalışacağım canlarım. Duysam ki Kimsesizin düşkünün kapısında kar var, pislik var gelip el arabasıyla ben atacağım. Olmaz sanıyorsunuz değil mi? Yaşayıp göreceğiz inşallah şurada 7-8 ay kaldı.

Peki, ama neden ?Aziz başkan makam arabası nerede?? diye niye sormuyorsunuz. Bozuldum şimdi. Siz sormadınız ama ben söyleyeyim makam arabası diye bir şey yok aziz kardeşim sen hala beni öncekilerle karıştırıyorsun.

 Allah nasip ederde bu iş bize nasip olursa göreceksin. Her yere belediye otobüsüyle gideceğim gerekince de yürüyeceğim. Hem bakacağım vatandaşım ne durumda.(Hani bütün arabaları satmıştın aziz başkan demeyin otobüsleri satmayı düşünmüyorum daha sonra tekrar değerlendiririz)Yani başkanınız sürekli yanınızda olacak. Başkanınız size feda olsun.(Bak gözlerim yaşardı şu anda.)

Bir başka icraatım ise, belediye binasını satıp bütün işlerimi evimden yapacağım. Şimdiden fakirhaneyi ona göre ayarladım zaten. Hem resmi bina oldum bittim soğuk gelir.

Alt kat belediye üst kat ta fakirin hanesi. Kapım 24 saat herkese açık olacak. Yalnız her olur olmaz iş için de belediyeyi rahatsız etmeyin, işimiz çok çünkü. Daha çok olmaz işler için değil olur işler için gelin yani.

Yapacağım işlerden birisi de okuldaki talebelere üç öğün yemek vereceğim. Yavrucaklar iyi beslenemiyor ,görüyorum da içim sızlıyor. Özellikle yağ ve bal yedireceğim çocuklara ki semirsinler. Görmüyor musunuz nesil ufaldı gitti.

Kurtdereli pehlivan gibi birine rastlıyor musunuz sokakta? Ben göremiyorum onun için talebelere iyi bakacağım.(Yavrum sizin oyunuz yok emme büyüklerinize söylersiniz artık!)

Bunun için merakümde yeter sayıda arı kovanı bulunduracağım. Birde belediyenin malı davarı olacak oradan aldığımızı yavrularımıza yedireceğiz.

Aziz başkan bunların parasını nereden bulacaksın? Diye sorduğunuzu duyuyorum sanki. Sayın vatandaşım kör müsün(Pardon ağzımdan kaçtı) Sevgili vatandaşım göremiyor musun bir sürü araç gereç sattık, o kadar adamı işten attık, belediye binasına kadar her şeyi sattık bunun parasını yemedik herhalde bir kenarda duruyor.

Yalnız şunu söyleyim ki çocuklar. Son zamanlarda talebeye benzemeyen kıyafetler görüp bozuluyorum. Ben öyle serbest kıyafet falan istemem ona göre. Bütün talebelerin  kıyafeti aynı renk aynı çeşit olacak. Bütün talebelere üniforma giyme mecburiyeti getireceğim. Birde herkesin omzuna apolet koyacağım. Bire gidenin bir yıldız ikiye gidenin iki yıldız,üçe gidene üç, böyle gidecek.Böylece herkes küçüğünü büyüğünü bilecek.

Sen belediye başkanısın eğitime karışamazsın demeyin sakın. Beni dinelmeyene sokağa çıkınca ceza yazdırırım. Ha unuttum ceza yazmak için bir de zabıta ekledim personele.

Bir başka yenlik ise saç tıraşında olacak. Öyle her isteyen istediği gibi tıraş olamayacak. Memlekete bir düzen lazım canım. Berberleri toplayıp vatandaşın nasıl tıraş edileceğini göstereceğim herkes ona göre tras olacak.

Ya olmazsa. Zabıtaya niye ekmek veriyorum ben. Sokağa çıkınca basacak cezayı.

Şimdi hanım bacıların çok hoşuna gidecek icraata sıra geldi. Benim başkan olacağımı duyunca mahallenin kadınları yengenize gelip ağlamışlar.(Dikkat ederseniz adaylık falan yok direkt başkan diyorum çünkü benim işim kesin ötekiler boşuna masarif yapıyor.)

 Hah, ne diyordum, bacılar demişler ki yengenize.?Başkana söyle derdimiz bir çare bulsun bu yaz temizliği bayram temizliği bizim belimizi büktü. Işık dünyamız karanlık oldu. Senenin yarısını yaz temizliği öteki yarısını da bayram temizliği ile geçiriyoruz.Ne olacak bizim halimiz. Başkan bu işe bir çare bulsun dayanacak gücümüz kalmadı, demişler.?

Demişlerde doğru demişler. Şahsen bende bu işten dertliyim. Çamaşır suyunun kokusu burnuma gelince  bir hafta kendime gelemem.

Siz hiç merak etmeyin hanım bacılar dert sizde derman başkanınızda.Çare şu:Belediye yılın bir gününü temizlik günü olarak  ilan edecek.Mahallenin ne kadar halısı kilimi varsa  o gün sokağa dökülecek.O gün arabalar sokağa çıkmayacak ,yasak olacak.Herkes arabasını ya garaja koyacak ya da götürsün nereye koyarsa koysun canım ,bana dert mi.

O gün temizlik günü olacak ve resmi tatil olacak bütün işyerleri kapanacak. Peki, halıyı kilimi kim yıkayacak? Tabii ki erkekler yıkayacak. O kadar halıyı kilimi bir günde zavallı kadınlar nasıl yıkasın.

Adamı yoksa ne olacak aziz başkan diyeceksiniz. Olmayanın kini de belediyenin tuttuğu adamlar yıkayacak.

Akşam atölyenin borusu saat beşi vurdu mu eller halıdan çekilecek ( o dakkadan sonra ceza var çünkü,zabıtanın elindeki koçanı aklınızdan çıkarmayın.)  taa bir sene sonraya kadar.Bir sene kimsenin halı kilim temizliği diye bir derdi olmayacak.

O gün temizlik yapılıp bitecek ve bir daha halı kilim yıkama olmayacak. Anam ondan sonra sokakta bi dene halı görürsem alimallah yakarım.(Biraz ileri gittik herhalde daha seçim bitmedi.)Yani diyorum ki değerli bacım halın temiz boşuna yıkama. Belediyen sana kurban olsun gelecek sene yine yıkanacak, yorma kendini.

Bu işi de böyle hallettikten sonra aklınıza illa geldi biliyorum. Bir günde temizlik bitti hanım bacılar boş kalınca dedikoduya düşer, günden, partiden, doğum gününden beri gelmezler diyeceksiniz.

Aklınıza şaşarım sizin. Yok, öyle. Söylemeyi unuttum. Bizim devri hükümetimizde günler partiler, doğum günleri yasak olacak. Bunların cümlesi ecnebi âdeti olup milletimizin huyunu değiştirmiştir.

Hanım bacıları bu illetlerden kurtarmak için başkanınızın hesapları var tabi.Belediye her mahalleye atölye kuracak ve hanımlar gelip burada çalışıp çeşitli ürünler üretecek. Üretilen ürünler belediye tarafından satılıp paraları hanımlara verilecek.

Boşta kimse kalmayacak yani.

Çalışmak istemezse, dediğinizi duyar gibi oluyorum.

Zabıtanın elinde ceza koçanıyla sokaklarda dolaştığını unuttunuz herhalde.

Peki, kadınlar çalışacakta erkekler ne iş yapacak onalar tespih çekip kahvede mi oturacak. Vay babam kahve, kahve kalacağını kim söyledi. Geldiğimiz günün ertesi bütün kahveleri, çay ocaklarını kapatıyorum.

 Millet nerde oturacak peki? Ne oturması gardaşım, oturacağını kim söyledi.(Gardaşım vurgusuna dikkat) Dizi tutan herkes çalışacak.

Ne iş yapacak peki bu kadar adam? Belediye herkesi kovunca sokakları kim temizleyecek sanıyorsun. Herkes kendi mahallesini kendisi temizleyecek. Bizim zamanımızda emeklilik diye bir şey olmayacak gücü yeten, dizi tutan herkes çalışacak.

Dahası boş kalan herkes dağlara ağaç dikmeye göndereceğim. Ne demiş Allah Resulü: ?Kıyamet kopsa da elinizdeki fidanı toprağa dikin.? Hani ağaç, niye dikmiyorsun? Sen dikmezsen başkanın sana zorla fidanı diktirir.Ağaç bize sevabı sana. Memleketin her bir yanını orman yapacağım anlayacağınız. Kışın ne iş yapacaklar derseniz kışın da kar yok mu gardaşım ( gardaşıma  dikkat yöresel, ben doğuştan siyasetçiymişim canım)herkes eline küreğini alıp kar temizleyecek.

Merakümdeki malı davarı, arıyı da unuttunuz sanırım.

Velhasıl ben adayım demeye gerek bile görmüyorum başkanlığımı şimdiden ilan ettim. Vatandaşın aklı varsa zaten başkasını seçmez.Oyun vebali var biliyorsunuz.

Ömrünü bu yolda harcayanlara benim söyleyeceğim bir şey yok siz bir zahmet söyleyin de boşuna masarif etmesinler.

Ha şunu da söyleyim öyle hayırlı olsun tebrik falan yok haaa. Vazifeyi alınca bir dua ettirip kurban keseceğim isteyen gelip orda hayırlı olsun desin.Benden söylemesi işinize gelirse.



Anahtar Kelimeler: 0