KİMSE KUSURA BAKMASIN

KİMSE  KUSURA  BAKMASIN

KİMSE KUSURA BAKMASIN

İnönü Konağı?nda değerli köşe yazarlarımızla beraber, düşünce ve fikir diyaloglarımız ortamında gerçekleşen toplantımızda her bir soruna çareler üretme arayışımız ve toplantı sonrasındaki yazılan yazılarımız, bazılarının işine gelse de gelmese de meyvelerini vermeye başlıyor galiba?

Şimdiye kadar gündeme gelmeyen daha doğrusu, ilgililer tarafından ciddi anlamda gündeme bir türlü getirilemeyen sorunlarımız gazetemizde yayınlanan yazılarla epey ses ve yankı yaptı.

Geçtiğimiz günlerde TV 58?de Başkan Osman Yıldırım?ın konuşmasını dinlerken, bunu daha iyi anladım. Yeri geldiği zaman söylediğim bir klasik söz vardır, ?? Yarası Olan Gocunur ?? kimse kusura bakmasın.

Her seçim yaklaştığın da kendilerini gündeme getiriyorlar. Siyaset çevresinde alışılagelmiş bir durumu sergiliyorlar bize.

Bir makamın başına geçmek sorunlara çare ve başarı değildir. İş ve çözüm, her ne kadar yorucu olsa bile hakkıyla yapabilmektir. Bizler yorum ve yazılarımızdan dolayı eleştiri alabiliriz. Yazılarımız dikkati nazara alınıyorsa ve sesimizi duyurabiliyorsak, ne mutlu bizlere.

Halkın vekili olarak başa geliyorsunuz. Bizlerde Sivas Postası düşünce ekibi ailesi olarak, halkın ve sorunların sesiyiz. Sessizliğe karşı. Düşüncelerimizle, yazılarımızla şehrimizin her bir sorunlarına ışık olmak ve faydalı olmak emelindeyiz. Ve ilerleme kaydetmeyi de umuyoruz.

Yaşanan ve bizlere yaşatılan bunca sorunları, herkesin derin derin düşünmesinde fayda var. Bazı zamanlar bizleri düşünceler içinde ters yöne itiyorlar. Tam hayatımızı bir yola, düzene koymuştuk derken birde bakıyoruz ki, hayda  yine başa dönmüşüz.

Bu tutumları sayesinde hele de bu şekilde adım atmak, başarıya doğru ilerlemek değildir. Tam tersine, aşağıya doğru inen yürüyen merdivenden yukarıya çıkmaya benzer. Zaten bu düşünce ve kafayla ne derecede ilerlendi ki. Sorunlar ve sorular hâlâ şehrimizin gündeminde.

Tartışmalar, eleştiriler ve bunun yanı sıra kendi içlerindeki çelişkilerden, bir türlü Sivas?ın çözüm bekleyen sorunlarına cevap niteliğinde adapte olamıyorlar.

Başkan Osman Yıldırım konuşmasında Sivas?ın iyi yerde olmadığını söyledi. Şimdiye kadar neden kendileri tarafından gündeme getirilmedi? Bunu gündeme getirmek ve çözüm aramak hatırlatmaktan mı geçiyor acaba?

Zaman iyi bir tartışmadır yazar için.

Yön bulmaya çabalamaktan, takıntılardan oluşan düşüncelerden söz ettim.

Çelişkilerden, çelişkilerden yoksa engellerden mi demeliydim sizce?



Anahtar Kelimeler: 0