KİMİNİN NAMI KİMİNİN ŞANI YÜRÜR

KİMİNİN NAMI KİMİNİN ŞANI YÜRÜR

30 Mart yerel seçimlerine yaklaşılırken, ilimizdeki siyasi parti adaylarının reklam çalışmalarında hizmet ve projelerden yoksun bir şekilde çalışmalarını sürdürmeleri vatandaşında tepkisine neden oluyor. Bu siyasi parti adaylarının adeta nam yapmak için ç

30 Mart yerel seçimlerine yaklaşılırken, ilimizdeki siyasi parti adaylarının reklam çalışmalarında hizmet ve projelerden yoksun bir şekilde çalışmalarını sürdürmeleri vatandaşında tepkisine neden oluyor. Bu siyasi parti adaylarının adeta nam yapmak için çaba sarf ettikleri yorumlarının yapılmasına neden olurken, diğer taraftan yaklaşık 100 yıl önce ilimizde önemli hizmetlerde bulunan Halil Rıfat Paşa ve Nuri Demirağ gibi isimlerde hizmetlerinden dolayı şanlarıyla anılmaya devam ediyor. İlimizdeki bu anlayış devam ettiği sürece Sivas’ın her geçen gün kentten köye doğru ilerleyeceği belirtiliyor.

Yerel seçimlere 25 gün kala Belediye Başkan adayları seçim çalışmaları kapsamında son kozlarını oynamaya başladılar. Ancak ilimizdeki 5 siyasi partinin Belediye Başkan adayına bakıldığında hizmetten çok sanki nam salmak için reklam yapılıyormuş edası bulunuyor.

İlimizin hemen her tarafından bilboardlarda siyasi parti adaylarının reklamları bulunuyor. Mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 2009 yerel seçimleri öncesinde “Sivas’a Doğan Güneş” sloganıyla yola çıkmıştı. Ürgüp şimdilerde ise projelerden yoksun olarak “Sevginizle Doğan Gücünüz, Gücü Çalışkanlığında” sloganıyla seçime girmeye çalışıyor.

Diğer taraftan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Gülümser Heper ise, “Sivas’a Hekim Eli Değecek, Sivas Gülümseyecek” sloganıyla yine projeden yoksun bir şekilde yerel seçimlere girmeye hazırlanıyor.

Belediye Başkan adayları hizmet ve projelerden yoksun olarak reklam çalışmalarını yürütmeye çalışırken, burada hizmetten çok namlarını yürütmeye ve isim yapmaya çalıştıkları yorumları yapılıyor.

Diğer taraftan eski dönem Belediye Başkanı olan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın, “Sivas Yeniden Aydınlanacak” sloganıyla yola devam ederken, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Kürşat Ergün, “Artık Yeter. Simdi söz senin gardaş”, Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Sebahattin Tokgöz ise “Saadet kazanınca Sivas kazanacak” sloganlarını kullanıyorlar.

Belediye Başkan adaylarının tamamının proje ve hizmetten yoksun bir şekilde seçim çalışmalarını sürdürmesi halk tarafından tepkilere neden olurken, bu isimlerin hizmetten çok nam yapma peşinde olduğu yorumları yapılıyor.

Bunların yanı sıra 100 yıl önce ilimizde önemli hizmetleri olan isimler ise aradan bunca yıl geçmesine rağmen hala yâd edilmeye devam ediliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ilimizde düzenlenen mitingde yaklaşık 100 yıl önce ilimizde görev yapan Halil Rıfat Paşa ve Nuri Demirağ gibi isimlerin ilimizde yaptığı hizmetler konuşulmaya devam ediyor.

Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı AK Parti mitingine katılan Başbakan Erdoğan, eski dönemde Sami Aydın zamanında yapılan Kent Meydanı Projesi’nin dışında ilimizdeki hizmetlerden bahsederken, Halil Rıfat Paşa ve Nuri Demirağ’ın hizmetlerini anımsattı.

Yeni dönem Belediye Başkan adayların isim ve soy isimleriyle bilboardlarda, kitaplarda, broşür ve afişlerde namlarını yürütmeye çalışırken, yıllar öncesinde ilimizde önemli hizmetlerde bulunan Halil Rıfat Paşa, Nuri Demirağ gibi isimler ise şanlarıyla anılmaya devam ediyor.

Bununla birlikte görünürdeki adaylar ise bir kay kay iki salıncak yapıp, kaldırım döşeyip, boruları yer altına alarak biz yaptık siz görmediniz gibi sözlerle adeta halkı aşağılayıp küçümseyen bir yönetim tarzıyla kentten köye doğru her geçen gün biraz daha yanaşacak.