KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE!

KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE!

Eski Sivas Ziraat Odası Başkanı Durmuş Şeker hakkında yeni iddialar ortaya çıktı. Şeker?in merkeze bağlı Kartalca Köyü Muhtarı olduğu dönemde yanında çalışan ve kaza sonucu yaralanan Durmuş A. isimli kişi adına bazı kurumlardan yardım aldığı iddia edildi.

Eski Sivas Ziraat Odası Başkanı Durmuş Şeker hakkında yeni iddialar ortaya çıktı. Şeker’in merkeze bağlı Kartalca Köyü Muhtarı olduğu dönemde yanında çalışan ve kaza sonucu yaralanan Durmuş A. isimli kişi adına bazı kurumlardan yardım aldığı iddia edildi. Kendisinin hiçbir yardımdan bilgisinin olmadığını ifade eden Durmuş A., hakkında sahte evrak düzenleyerek yardım alan Şeker’den şikâyetçi oldu. 2007 yılında yaşanan bu olayların ardından soruşturma açılıp açılmadığı bilinmiyor.

Geçtiğimiz yıl Sivas Ziraat Odası’nda yaşanan çalkantılı günlerin ardından geçmiş yıllarda yaşanan yeni yolsuzluklar olduğu iddia ediliyor. Bilindiği üzene eski Oda Başkanı Durmuş Şeker hakkında yolsuzluk ve zimmete para geçirme suçlarından dava açılarak, Oda Kayyum heyetine emanet edilmişti.

Ancak sonrasında tamamlanan mahkeme sürecinin ardından Durmuş Şeker’in beraatına karar verilmişti. Haber Merkezi’mizin ele geçirdiği dilekçelerde 2007 yılında eski Oda Başkanı durmuş Şeker’in usulsüzlük yaptığı iddia ediliyor.

Durmuş A. isimli vatandaş, 10.05.2007 tarihinde Valilik Makamı başta olmak üzere, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na, Ziraat Odası Başkanlığı’na dilekçe vermiş. O dönemde Merkeze bağlı Kartalca köyünde ikamet ettiğini belirten Durmuş A., yine o dönemde Köy Muhtarı olan Durmuş Şeker’in şahsi işinde çalışırken bir kaza geçirdiğini belirtmiş.

Verdiği dilekçelerde yaşanan kazanın ardından Durmuş Şeker’in kendisi adına yardım aldığını ve bu yardımlardan kendisinin haberdar olmadığını belirten Durmuş A., Şeker’in sahte evrak düzenlediğini belirterek şikâyetçi olmuş.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na verdiği dilekçesinde, kendisinin toplamda 3 bin 200 TL yardım istendiğini ve Vakıf toplantısının ardından bin 500 TL yardım alınmış olarak görüldüğünü belirten A., kendisinin böyle bir yardımdan haberdar olmadığını ve adına sahte evrak düzenleyen kişinin bulunmasını talep ediyor.

Yine Ziraat Odası’na da bir dilekçe veren Durmuş A., 06.09.2006 tarihinde Sivas Ziraat Odası’ndan Durmuş Şeker tarafından kendisi adına bin 500 TL olarak yardım alındığını, bu yardımdan kendisinin haberdar olmadığını ifade ederek, gereğinin yapılmasını istediği belirtiliyor.

Valilik Makamına da bir dilekçe yazan Durmuş A., 23.08.2006 tarihinde kamyondan düşerek yaralandığını belirterek şu ifadelere yer veriyor:

“Köyümüz Muhtarı Durmuş Şeker’in şahsi işinde çalışırken ot balyaları yükleyip köye götüreceğimiz zaman kamyondan düştüm. Durmuş Şeker adıma dilekçeler yazıp, yerime imza atarak birçok yerden yardım aldığının farkına vardım. Bugüne kadar bana hiçbir yardım ulaşmadı. Hakkımda sahte evrak düzenleyip yardım alan Kartalca Köyü Muhtarımız Durmuş Şeker’den şikâyetçiyim. Gereğinin yapılmasını arz ederim.”