KİMİN AVUKATISIN!

KİMİN AVUKATISIN!

Şehirde hiçbir sorun yok adeta... Ekonomik çıkmazlar, işsizlik, göç, çöken ticari yapı, tarikat ve cemaatlerin oluşturdukları siyasi ve ticari yapılar... Liyakatten uzak yönetimler... Bu mudur sizin önceliğiniz...

Şehrin önemli yatırımlarının yıllardır altı oyuluyor. Yeni yatırımlar yaparak şehrin ekonomik ve sosyal sorunlarının önüne geçmek yerine şehir adeta valisi olan köye dönüştürülüyor. 

Halkın oyları ile bir makama gelenler halkın menfaat ve haklarını savunmakla mükelleftir. Seçildikten sonra nerden ve niçin geldiğini unutanlar siyaseten mevtaya dönüşmeye ve unutulmaya mahkumdur. Halka hizmet veren bir tesisi yıkıp, ellerindeki çiftliklere bir çiftlik daha ilave etmeye çalışanlar ne Reis-i Cumhurun “Halk arasında insanlardan bir insan olma…” düsturuna bağlılılının farkında ne de halkın onlara vereceği tepkiyi hesap edebilmektedir. 

İl meclis başkanı konumundaki insan halkın emrinde olacağına bir kaç bürokratın rızasını kazanmak ve onlara özel bir Restaurant kurgulamak için milyonlarca liraya mal olmuş bir halk ve spor tesisini yıkmaya çalışması ne iyi niyetle ne de dürüst ve halka dayalı siyasetle bağdaşır. Makamını koruyabilmek için Bürokratlara halkın görmeyeceği özel bir Resturant yapmayı isteyen Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altıu bu açıklamayı kendisi yapsa idi yada bunu onaylıyorsa İlin Valisi Yılmaz Şimşek yapsa idi.

Sayın Akkaş bu halkı karşısına almanı birileri adına haksız memlekete zarar veren bu açıklamanı günü geldiğinde karşına çıkaracak herkesin ortak düşüncesi çok büyük bir siyasi hata olacaktır. Şehrin ortak düşüncesi karşısında duranlar yok olmaya mahkumdur.

Dürüst şehri düşünen bir siyasi seçilmiş iseniz

Şehirden sökülüp görütülen kamu yatırımları, genel müdürlüklerden düşürülen birimler, yatırım alması gerekirken diğer eş değer kurumlardan geri kalmış şehrin özneleri hakkında konuşabilirmisiniz…

Veya şöyle söyleyelim…

O oturduğunuz makama gelmeden önceki gibi konuşabilirmisiniz….

Kendinizin tasfir ettiği kişi olabilecekmisiniz…

Kimin avukatlığını yapmaktasınız….

Şehrin mi yoksa protokol masası oluşturma peşinde koşanların mı…

Makama kavuşana kadar konuşanlar arasında yer aldığınız tescillenmiş olurken en güzel cevap yine bu merkezin kurulmasında emeği geçenlerden…

BIRAKIN KARARI,BU İŞTEN ANLAYANLAR KARAR VERSİN….

Sayın Hakan Akkaş açıklama yapmış "simülatör olması gereken yerde olacak."

Simülatör 2016 yılında, o zaman da aynı siyasi irade ve yapısal olarak benzer bir il genel meclisi vardı, sizden önceki arkadaşlarınız karar aldılar, onlar olması gereken yeri demek ki iyi hesap edemediler simülatörü yanlış yere kurmuşlar.

Memlekette herkes her şeyi biliyor, bırakın kararı bu işten anlayanlar karar versin. Siz Sivas’ın ve Sivaslının hakkını savunun. Restoranın değil.

Gençlik Spor Bakanlığının Spor Vadisi içerisinde inşa ettiği projelerin dışında, Sivas Belediyesi tarafından da geçtiğimiz yıl Amatör Spor evi ve Kompleksi bölgeye inşa edildi ve böylece bölgenin cazibesi daha da arttı demiş.

Başarılı olan branşları idareci ve antrenörleri tebrik eder tenzih ederim.

Fakat hakan bey işler sizin bildiğiniz gibi değil.

O kadar arttı, o kadar arttı ki geçtiğimiz ay Sivas'ta yapılan yüzme yarışında Sivas’tan sporcu yokmuş.

 

Sivas belediyesi amatör spor evi inşa ettirmiş ama ben söylemiyorum gazete küpürünü koyuyorum gerçekten spor çok ilerliyor Sivas'ta;

 

Simülatörün sporun onlarca diğer branşı ile spor vadisi içerisinde yer alacak olması ise en doğru karar olarak yorumlanıyor.

Kim yorumluyor acaba merak ettim Sivas'ta Kayak sporunun duayenleri belli dünyadaki kayak gelişmelerini bilen spor adamları var. Sivas tabiriyle, Çamaşır leğeni ile kayanlar mı olumlu buldular.

Simülatörün genç sporculara, diğer onlarca spor branşı ile daha efektif hizmet verebilmesi ve spor vadisine taşınması için Gençlik Spor Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda Sivas Valiliği’nden talepte bulundu.

Siz spor il müdürlüğüne talep edin dediniz, onlar da talep ettiler, onları almasaydı başka bir kurumu da hazırlamıştınız onlara verecektiniz.

Simülatör daha efektif kullanılacak demişsiniz.

Zaten efektif kullanılıyordu maksimum düzeyde haftanın 7 günü ,günde 4-5 saat kullanılıyordu, dünyada bu konuda simülatörü olan birçok kulüp ve sporcuları sivas’ı takip ediyorlardı. Antrenman videoları yaklaşık 10.000 50.000 arasında izlenme oranına sahipti

İl Özel İdaresi meclis salonunda yapılan toplantıda İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş ve meclis üyeleri kayak simülatörünün Meva Kafe yerleşkesinden Spor (meva kafe yerleşkesi değil, kış sporları eğitim merkezi)Vadisine taşınmasını kararlaştırdı.

Bunu gerçekten bilmiyoruz ve merak ediyoruz, meclis üyelerinin tamamına konuyu bütün ayrıntılarıyla anlattınız mı acaba. Yoksa kelime oyunları ile kararı meclisten mi geçirdiniz. Yukardan emir geldi diyor üyeleriniz.

Siz özel idaresi başkanı olarak Sivas’ın Sivaslının menfaatini korumak ile mükellefsiniz. Yönetim kurulu üyesi olduğunuz Buruciye aş.nin avukatlığı için değil.

Sivas sizi ve aldığınız kararı unutmayacak.



Anahtar Kelimeler: KİMİN AVUKATISIN!
Sebahattin TEMİZ
20.07.2023 11:42:26
Sivas'ımız aort damarı yırtılmış insan gibi sürekli kan kaybetmekte: yatırım yapılmadığı gibi iş istihdamı sağlayan yerler gizliden gizliye kapatılmakta veya küçültülmek kamu olarak Kayseri iline bağlanmakta, sadece kaldırım taşları yenilenmekte belediye ise bunu iş saymakta, Erzincan ilinden dolayı yapılan Yüksek Hızlı Tren dahi Sivas için yapılmış gibi gösterilmekte, her 5 yılda bir 30 bin göç veren il konumundadır (deprem dolayısıyla gelen vatandaşlar istisnadır). Dışarıdan memleketimizi gözlemlediğimizde; ilimizi TBMM'sinde temsil edip bakan olabilecek kapasitede adam, layıkıyla belediye başkanlığı yapabilecek adam çıkmıyor çünkü memleketimizde beyin göçü de çok fazla. Herkese selamlar...