KİME NE VERDİ? VARAN 1

KİME NE VERDİ? VARAN 1

Bütün şehir son aylarda Üniversite ile ilgili bir takım iddiaları konuşmaya devam ediyor. Rektörlük koltuğunda yaklaşık iki yılını dolduran Faruk KOCACIK’ın, siyasi destek sağlamak amacıyla bazı siyasilere “CAFE” işletmeciliği verdiği yö

Bütün şehir son aylarda Üniversite ile ilgili bir takım iddiaları konuşmaya devam ediyor. Rektörlük koltuğunda yaklaşık iki yılını dolduran Faruk KOCACIK’ın, siyasi destek sağlamak amacıyla bazı siyasilere “CAFE” işletmeciliği verdiği yönündeki iddialar ile Üniversite çalkalanıyor.

 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi birçok iddia ile çalkalanıyor. Bir takım kadrolaşmalar ve belli insanların yönetim kadrosuna getirilmesi ile şehirde konuşulan Üniversite, bunların da ötesinde akıllara durgunluk veren bir iddia ile çalkalanıyor.

Göreve geleli yaklaşık iki yıl olan Faruk KOCACIK’ın, yeni bir rektörlük hayali için bir takım siyasi destekleri almak maksadı ile ekonomik bazı ayarlamalar içine girdiği iddia ediliyor...

Haber merkezimize ulaşan bilgilere göre, Faruk KOCACIK’ın şehirdeki bazı siyasilere “cafe işletmeciliği” verdiği söyleniyor. Şehirde bilinen ve tanınan bazı siyasi figürlere tanınan bu ekonomik ayrıcalığın doğru olup olmadığı kamuoyunca merak ediliyor.

Sivas Postası Gazetesi olarak halk adına sorgulama görevini yerine getirerek soruyoruz.

--Herhangi bir siyasiye ekonomik maksatla bir imtiyaz tanınmış mıdır?

--Yada herhangi yerel iki siyasiye “cafe” filan ayrıcalığı tanınınmış mıdır?

-- “Cafe” verildi ise hangi kriterlerle verilmiştir?

--Üniversiteden çıkmayan “bazı yerel siyasilerin” üniversiteye bu ilgilerinin nedenleri ekonomik midir?

Üniversitede çalkalanan bu ve buna benzer bir çok iddiaya Rektör KOCACIK’ın kamuoyunu aydınlatıcı cevap vermesi bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: