KİM OLMALI PEKİ KİM OLACAK

KİM OLMALI PEKİ KİM OLACAK

AK partide dün geceden beri yaşanan sıcak saatler artık Ankara'da yaşanmaya başlandı. Yeni il başkanının kim olacağı merakla beklenirken olması gerekenden ziyade olmaması gerekenin olması durumunda neler olacağı merak konusu.

AK partide yaşanan olağan üstü bir şekilde dün 7 saatlik yoldan gelen ve acil koduyla il başkanının belirlenmesi için gece sabah saatlerine kadar önce temayül sonra görüşlerin alınmasından sonra belirlenen 1-Yusuf Tanrıverdi 2-İrfan Yılmazer 3-M.Burak Kuruçay 4-Mustafa Yıldız isimleri Ankara'dalar.

Kamuoyu seçime var olan yönetimle gidilmesinden yana iken ani bir kararla gece geç saatlere kadar süren temayül çalışmalarından sonra Ankara'ya dört isim çağırılmıştı. Bu isimler arasında Yusuf Tanrıverdi, İrfan Yılmazer, Burak Kuruçay ve Mustafa Yıldız yer alıyor. Yeni İl başkanının bugün belli olması beklenirken Sivas kamuoyu olması gerekenden çok olmaması gerekenin olması durumundan rahatsız olacak. 

Hakan Aksu'nun il başkanlığından genel merkezin isteği doğrultusunda milletvekili listesinde olacağı için istifasının istemiyle boşalan koltuğunun alel acele bir şekilde doldurulması için dün gece üç milletvekilinin ilimize gelerek teşkilatları sabah saatlerine kadar temayül ve birebir görüşmelerinden sonra belirledikleri dört aday Ankaraya hareket etti.

Dört aday arasında yer alan Mustafa Yıldız'ın mevcut belediye başkanı ile olan ekonomik bağı seçilme ihtimalini yükseltirken ilçe başkanının seçilmesi halinde de seçime günler kala ilçe teşkilatının da yenilenmesi gerekliliğini doğuruyor. Kamuoyu Yusuf Tanrıverdinin il başkanı olarak atanmasını beklerken aday olarak listede olan diğer üç ismin yaklaşan seçim süreci için olumlu olmadığı belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: OLMALI OLACAK