Kim Kimin Dostu Kim Kimin Düşmanı

Kim Kimin Dostu Kim Kimin Düşmanı

Yaradan kulunu ne güzel uyarmış 
maide suresi 51inci ayet
Ey iman edenler, Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin, onlar birbirinin dostudur. İçinizden kim, onları dost edinirse, (samimi bir muhabbet ile onlara bağlanırsa) o da onlardan sayılır. Şüphe yok ki Allah zalimler topluluğuna hidayet etmez. Ey iman edenler, Yahudileri ve hıristiyanları veliler edinmeyin!
Yukarı da kayyum olan Yüce Allah kullarına göndermiş ayet biz Müslümanları ve İslam âlemlerini uyarmaya yeterli değil mi?
Ve biz Hristiyan ve Yahudi ve Avrupa birliği diye yanıp tutuşuyoruz peki bu ayete göre yardanın huzuruna vardığımızda yarabbi kusura bakma biz bu indirmiş olduğun maide suresi 51 inci ayetini göremedik mi diyeceğiz Allah akıl fikir versin ABD siz iş yapamıyoruz ne geldik hala zor ediyoruz üzerimizde tepinenler kendi inancımızı kendi inisiyatifimizi kullanamıyoruz kula kul olduk deyince yok canım diyenler çoğunlukta maalesef konuşurlarken yiğidiz ancak bir birimizle konuşurken yiğidiz icraata geldi mi ortalardan kaybolan bir millet haline geldik.
İşi namazla oruçla hacca gitmekle bitireceğini zannedenler yanılgı içindeler şu durumda Medine’ye Ravza yı muta haraya varsanız ne diyeceksiniz ey resulüm kusura bakma Filistin de Müslümanların katledildiğinden haberim yoktu mu diyeceksiniz.
Bu işler böyle gitmez gitmiyor da zaten kafamızı kaldırsak Amerika sırtımızı dönsek Avrupa vuruyor ve İsrail denen Siyonistler sırtımızdan inmiyor, bunun başka türlü izahı var mı? 
Üç beş iş insanı için ülke veda edilemez belli şirketler için Müslümanlar katlediliyor bu vahim durumu göremeyen gözler ülkeyi karanlığa gömüyor demektir..

Kimseye Faydası Olmaz Arkadaş

Sonuç ortadayken görmeyen gözün
Ülkeye faydası olmaz arkadaş
Yâd ile yabana geçmeyen sözün
Kimseye faydası olmaz arkadaş

Boş sözlerle her gün hava atanın
Gıdım gıdım yerleri ele satanın
Yurdumun malını ele satarsan
Ülkeye faydası olmaz arkadaş

Kaç kere haykırdık bu yanlışları
Kaç defa yaşadık boran kışları
Kaç kere döktük gözden yaşları
Kimseye faydası olmaz arkadaş

Hidayetin yoksa sevgiyle kalmaz
Önce ahlak elbet olmazsa olmaz
Adalet olmazsa hak yerin bulmaz
Ülkeye faydası olmaz arkadaş

Kul Refik’im sözün bittiği yerde
Kul ebedi kalmaz ha bu diyarda
Yaratılan her kul olmazsa karda 
Kimseye faydası olmaz arkadaş

Refik KUTLU Sivas-21 Nisan 2024
(Kül. Bak. Halk. Şairi)



Anahtar Kelimeler: Kimin Dostu Kimin Düşmanı