KEYİFLİ YIKIM

KEYİFLİ YIKIM

KEYİFLİ YIKIM

Sivas Belediyesi eski sanayi bölgesindeki yıkım çalışmalarına dün de devam etti. Geçtiğimiz yıl başlayan yıkım çalışmaları halen bitirilemezken, projenin temellerinin ne zaman atılacağı merakla bekleniyor. Diğer taraftan ise Belediye ekiplerinin yıkım çalışması yaptığı esnada eski sanayi esnaflarından yaklaşık 30 kişilik grup Belediye?nin çalışmalarına aldırmaksızın mangal keyfi yaptı.

Sivas Belediyesi Turkuaz Projesi kapsamında eski sanayideki yıkım çalışmalarına halen devam ediyor. Eski sanayi esnafıyla anlaşma sağlayamayan Belediye yetkilileri, dünde eski sanayide yıkım çalışması yaptı. Diğer taraftan ise sanayi esnaflarından bir gurup yıkım esnafın mangal keyfi yapması dikkat çekti.

Yıllardır bir türlü yıkılamayan eski sanayi sitesinin sonunun ne olacağı bilinmezken, Belediye yetkilileri proje konusunda kararlı olduklarını belirtmelerine rağmen, eski sanayi esnafları her geçen gün mahkemenin yolunu tutmaya devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eski sanayide yıkım çalışmalarında her hangi bir olumsuzluk yaşanmazken, daha önce gündeme getirdiğimiz bazı konuların Belediye tarafından da dikkate alındığı gözlemlendi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda, yine eski sanayide Sivas Belediyesi ekiplerinin yıkım yaptığı esnada bir kişi yıkılan dükkânın ikinci katından aşağı düşerek ağır yaralanmıştı. Bu kazada hiçbir güvenlik önleminin alınmadığını gündeme getirmiştik.

Dün yapılan yıkım çalışmalarında Belediye ekipleriyle birlikte yetkililerinde gerekli önlemleri alarak, kask taktıkları ve gerekli uyarı levhaları ile birlikte güvenlik şeridini de çekmeyi ilham etmedi. Ancak diğer taraftan yıkım yapılan alanlardaki inşaat demirlerini toplayan kişilerin hiçbir önlem almadığı gözlemlendi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yıkım öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şehrin ortasında kalan sanayi sitesinde uygulamaya koydukları proje hakkında bilgi vererek, yıkım çalışmalarının ardından alana projenin birinci etabında 33 katlı 3 rezidans, 18 katlı 3 apartman, 1 alışveriş merkezi, beş yıldızlı otel ve 1 cami inşa edileceğini belirten Ürgüp, ikinci etapta ise 18 ve 22 katlı iki kulenin yapılacağını söyledi.

Uzun süredir aynı cümlelerle projenin tanıtımını yapabilen Başkan Ürgüp?ün yine geçtiğimiz yılbaşından beridir eski sanayi için yıktık, yıkacağız söylemlerinin ne zaman tamamlanarak, projenin temellerinin atılacağı merakla bekleniyor.

Bu projeyle ilgili çok sayıda şikâyet ve mahkeme bulunduğunun bilinmesine rağmen mevcut Başkan Doğan Ürgüp projeyle alakalı sadece iki davanın açıldığını ve bunların bir tanesinin lehlerine sonuçlandığını diğerinin ise devam ettiğini belirtti.

Sanayi sitesi esnafının büyük bir bölümünden muvafakat aldıklarını anlatan Başkan Ürgüp, çoğunluğu elde ettiklerini ve sanayi esnafının bu konuda kendilerine destek vermeleri gerektiğini belirtti.

Diğer taraftan ise eski sanayi esnafının neredeyse tamamı sanayi sitesinin buradan kaldırılması gerektiği görüşünde birleşiyor. Ancak esnafın karşı çıktığı tek konu kendi dükkânlarının neredeyse hiçe sayılarak fiyat verilmesi ve yeni yapılan dükkânların ihtiyaçlarını karşılamaması.

Esnafın çoğunluğu dükkânların değerini verilerek, alternatif yapılan dükkânların ihtiyaçlarını karşılar derecede geniş olması. Ancak Belediye şimdiye kadar toplamda 60 dükkânın yapımını tamamladı. Ve bu dükkânların tamamı da 60 metrekareden oluşuyor. Bu durum karşısında yeni dükkânlar eski sanayi esnafının birçoğunun ihtiyacını karşılamıyor.



Anahtar Kelimeler: 0