KENT MEYDANI DUDAK UÇUKLATACAK

KENT MEYDANI DUDAK UÇUKLATACAK

Sivas Belediye Başkanı Adayı Mimar Sami Aydın, çok önemli projelerle şehrin çehresini değiştireceğini ifade etti. Eski Vali Hasan Canpolat ile birlikte gerçekleştirdikleri Kent Meydanı Projesine, yeni dönemde büyük eklemeler yapacağı belirtti. Ordu Evi ve

Sivas Belediye Başkanı Adayı Mimar Sami Aydın, çok önemli projelerle şehrin çehresini değiştireceğini ifade etti. Eski Vali Hasan Canpolat ile birlikte gerçekleştirdikleri Kent Meydanı Projesine, yeni dönemde büyük eklemeler yapacağı belirtti. Ordu Evi ve Jandarma Lojmanlarının şehir dışına taşınarak, yerinin yeşil alan olarak meydana katılacağını açıkladı.

Yerel seçimlere az bir zaman kala merkezi hükümetin tam desteğini alarak çalışmalarını hızlandıran Mimar Sami Aydın, bir birinden önemli projeleri ardı ardına dillendirmeye devam ediyor.

Hasan Canpolat ile birlikte gerçekleştirdikleri Kent Meydanı projesini daha da büyüteceğini dile getiren Aydın, bir çok ilavelerin akıllarında olduğunu ve bunlarında eklenmesi ile Kent Meydanının dudak uçuklatan bir genişlik ve güzelliğe sahip olacağını vurguladı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da dillendirip destek verdiği Ordu Evi ve Jandarma Lojmanlarının biran önce şehir dışına çıkarılarak yerinin yeşil alan olarak değerlendirileceğini belirtti. Bu iki alanın kent meydanına dâhilinin çok önemli olacağını, bunların ortasında yer alan Tarihi Jandarma Binası’nın ise Belediye’ye kazandırılması hususunda çalışacağını dile getirdi.

Kent Meydanı Projesinin çok önemli bir proje olduğunu ifade eden Aydın, Valilik Binası arkasındaki resmi kurumlarında yıkılarak yerlerinin yeşil alana çevrileceğini dile getirdi.

Meydanda bulunan eskimiş resmi yapıların şehir kenarına kaydırılarak meydanın daha da açılmasının Sivas’a yeni bir ufuk kazandıracağını belirten Aydın, büyük hayaller kurmanın zamanının geldiğini dile getirdi.

Bütün proje ve çalışmalarında gerek Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın gerekse bütün hükümet yetkililerinin destek vereceğini belirten Aydın, Sivas için atılan güzel adımlar için finansman sorununun olmayacağını belirtti.



58
9.01.2014 17:58:28
başkalarının söylediğini kopyalıyor gibime geliyor hümet bakanlarınıda yandaş tutuyor eeeeee yalnız bir şey yapamazmısın sen.önceki dönemdede kendi onaylıyor zaten hasan canpolatın yaptığı kent meydanını kendi yapmış gibi millete yutturdu zaten.

tolga şahin
9.01.2014 10:17:13
doğan ürgüpün projesi bunlar hep

murat
9.01.2014 10:16:40
Sami Başkan Allah`ın izniyle gümbür gümbür, geliyorsun, 2004 Yerel Seçimlerinde İmrenen Sivas değil İmrenilen SİVAS Sloganıyla yola çıktın, ve Sivas`ı nereden nereye getirdin. Allah Senden razı olsun, Yepyeni projelerle Sivas`ı daha da ileriye taşıyacağına inancımız tam. İnşallah SİVAS SENİNLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLACAK.

KÜRŞAT
9.01.2014 10:16:10
Siz haberleri takip etmiyorsunuz sanırım.Doğan Ürgüp yeni imar revizyonunda, Ordu evinin yeri yeşil alan,telekom un yeri yeşil alan,belediye binasının yeri yeşil alan özelidarenin yeri yeşil alan,eski adliye binasının yeri yeşil alan. Siz bunları yeni düşünüp yazarken biz imarını yaptık günaydın.

zaman hakikat zamanı
10.01.2014 10:11:21
taklitçi zihniyet kaldırımlarada LCD tv koyacakmı merak konusu sivasın parası çok yaa karda yağmıyor sivasa gereksizlik ve boş laf

mehmet arslan
10.01.2014 10:11:11
58 sen kimin yavsagısın niye kus kaldırıyon

seyfullah yiğit
10.01.2014 10:10:43
başkalrının projesini anlatmasın kendi projesini anlatsın kopye cekiyo devamlı kendine ait hic projesi yokki anlatsın aday adayının projelerini anlatmasın yakışık almıyo halk zaten biliyo aday adayı anlatmıştı burhanettinin projelerini kopyalamış

sivas
10.01.2014 10:20:29
mehmet bey bir laf vardır öküzün alnı sakarmış lakabını başkasına takarmış.

Adem
10.01.2014 11:30:17
Sami başkan iyi güzelde belediyeyi taşımaktan bahsetmemişsin, asıl belediye binası arada sıkışıp kalmış şehir merkezini daraltıyor. Doğan Ürgüp cesurca belediye binasını taşıyacağını söylemiş ama senin öyle bir planın yok anlaşılan. kusura bakma ama şu an söylem ve projeelrde Doğan başkan önde haberin olsun. sende daha ortada proje felan yok. zaten eski 10 yılındada sivasın hali ortada. yaptığın bir kent meydanı, batan bir AVM, Aksudan küçük bir bölüm, yıkılamayan şehir içinde kalmış aksudaki sanayide senin eserin. gelirsen sivas yine o bölgede sanayiye mahkum kalacak gibi görünüyor. Yani Doğan başkan hıznı aldı ve yolu açmak lazım artık....

yoldas
10.01.2014 12:41:33
Arkadaslar meydan projesi vakiflar bolge mud. Projesi. Pasafabrikasi projesi 2004 yilinda osman scilmisin projesi kale projesi butun bld.baskan adaylari projesi turkuaz projesi dogan urgupun projesi universitey yeni yol projesi b.kuru projesi orduevi ve cevre projesi b.kuru v dogan urgup projesi kale ile istasyon caddesi arasindaki yol projesi ssk tarafinda gecen proje b.kurunun tekel arasindaki proje dogan urgup un bana bir tane sami aydin projesi soyler misiniz.

58
10.01.2014 17:00:28
MEHMET ASLAN DENEN KİŞİ. ben kuş kaldırmayı sevmem yorum yapıyorum dinleyip söylüyorum bir Öncekinin söylediğini diğeri söylüyorsa çalıntı olduğunu diyorum.vali canpolatla birlikte diyincede tek yapmadığını ve kendine ait olmadığını söylüyorum. hükümeti yanına alarak değilde tek başına iş yapmasını söylüyorum başka yanlışımda yok.şimdi sana gelince senin isminle bir şey demedim muatabım bile değilsin olamazsında sana ne oluyor anlamadım doğruları söyleyince zorunamı gitti?şimdi kuş kaldıran kim onu sivaslı görsün kuş kaldırmasan yalaka olmasan insanları tanımadan o kelimeyi kullanmazsın ben buna sadece klavye delikanlığı der senide gale almam.ADAM GİBİ TARTIŞMA YAPMAYI YORUM YAZMAYI BİLECEKSİN BENİM SİYAH DEDİĞİM BEYAZ OLABİLİR BEN KUMANDALI DEĞİLİM.

EDA
10.01.2014 17:00:15
bu güzel projeye destek vermeyecek vatandaş yoktur.helal olsun

thk
10.01.2014 10:23:05
hala ısıtıp ısıtıp kent meydanını gündeme getiriyor yaa.türk hava kurumu sivasta açacağı üniversiteye ve uçak bakım merkezine yer bulamamktan yatırımı geri çekecek başka iller yerini hemen veririz gelin demişler bunlar hala kent meydanı diyor.sivasta da yer sorunu olursa düşünün artık türkiyeninikinci büyük şehri toprak bakımından.daha nice yatırımlar gider güya bakanımız var güya iktidarda milletvekillerimiz var hiç kimse sivasa sahip çıkmıyor.bundan anlıyoruz onu.

MURAT
10.01.2014 10:10:29
Adem, Gardaş sen Doğan Ürgüp`ün önceki konuşmalarını hiç dinlememişsin, başkan seçildikten sonra canlı yayında soruluyor. Belediye Binasını Taşıyacak mısın? Sami aydının projeleri anlatılıyor, ve mevlanadan Aydoğan`a tünel yapacağını söylemişti siz de yapar mısınız? Doğan Ürgüp diyorki: Adliye Binası kalkacak dolayısıyla şehir merkezinde yoğunluk olmayacak belediye binasını değiştirmek gibi bir düşüncem yok, alt geçit yapmaya gelince Sivas`ın her yeri tarihtir. Bu nedenle tünel gibi bir şey söz konusu olamaz. Bunlardan haberin var mı Adem GArdaş Gerçekleri görmek lazım Doğan Ürgüp ne mezunu ne anlar projeden ekonomik ömrünü tamamlamış belediye binasına dünyanın masrafını yaptı, yazık günah değil mi kimin parası bunlar. Sami Aydın`sa Mimar Ufku geniş bir insan, Bu adamın yaptıklarını kimse inkar edemez. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Gerçekten Sivas`In menfaatlerini gelişmesini istiyorsanız, Tek Aday Sami Aydındır. Aydınlık günler`e az kaldı.

Nejat Demir
10.01.2014 10:09:00
Sivasın bütün tarihini yansıtan minyatür olgularla donatılmış tarihi, kültürel bir meydan ne güzel olurdu... Park etmiş araçlardan barındırılmış, araç trafiğinin meydana sokulmadan meydanın dış hacmine 50.yıl kavşağı, ulucami kavşağı, Mevlana Kavşağı, Behrampaşa kavşağına aktatarılmasıyla mevcut yol durumunda küçük desteklerle meydan trafikten arındırılarak meydan sadece yaya trafiğine açılması çok müthiş olur, artı Valilik, Belediye, Askeriye o alandan çıkartılarak... Sivası açmak ve açığa çıkartmak ne güzel olur...

Enteresan Şehir
11.01.2014 10:06:07
kürşat bey vaybe Doğan Ürgüp Bu yardımcılarıyla bunu yapacağına eminmisin yoksa yine Sivas yine yılları kayıplamı geçirecek ben şunu söylüyüm Doğann Başkan bu yardımcılarla hiç bir iş yapamaz ikincisi yine kayıp ederiz Sami Aydın aşımıza bela ettiği otobüsler gibi yine bir çok şeyi başımıza bela edecek şahsen ben mevçut belediyenin yardımcıları değişmediği sürece hiç birşey yapılamaz Sami Aydın biliyoruz yine çok şey sorun olacak yok kardeşim Sivas için dört dörtlük bir aday yok Sivas`ın tarihi boyunca gelen Milletvekilleri bile koltuğuna oturduğu zaman kimseyi tanımaz oluyor Sivas`ın asıl sorunlarını unutuyorlar ve hiç bir şekilde parmaklarını dahi oynatmıyorlar BU GÜZEL MEMLEKETİM SİVAS`IN KADERİMİ YOKSA SİVAS`LI LARIN OY VERİRKEN SADECE İSME OY VERMELERİNDEMİ DAHA BİZ ÇOK ŞEY KAYIP EDERİZZ

ibrahim
11.01.2014 10:05:52
murat bey ;nereden nereye getirmiş sami bey sivası acaba?bir seçmen olarak soruyorum beni ikna et bakalım.

ADİL
11.01.2014 13:34:45
Murat sen Doğan Başkanın söylediklerini nerenle dinledin acaba.Başkan ın dediklerini bende dinledim Adliye, belediye,hastahane,telekom,orduevi,subay lojmanları kalkacak dedi.İşte o zaman trafik kendiliğinden merkezde rahatlıyacak,Doğan Başkan ne mezunu bilmemde senin gibi Ali okulu mezun olmadığı kesin.

MURAT
11.01.2014 13:33:55
İbrahim Bey Sana hangi başarısını anlatayım, Aksunun eski halini hatırla oralardan geçmeye cesaret edilemezdi, eskiden, mezarlıklardaki çalışmaları hatırla eskiden Mezarlıklar dahi insanarın ekonomik durumlarını yansıtıyordu. Oraya bir düzen getirildi. Sıra mezarlık sistemine geçildi,hepsi aynı, Paşa bahçe sarhoşların serserilerin mekanı haline gelmişti, Ailenle güven içinde gitmen imkansızdı, Sami aydın sonrası tertemiz oldu, Aileni yanına alıp güven içinde gider oldun, İstasyon caddesinin eski halini hatırla Eski ssk nın orayı özellikle berbat idi, Şimdi öğrencilerin ve gençlerin gezi yerleri haline geldi,Sidaş`ı kurdu, Eski İç Anadolunun en büyük bahçe park bahçe yapı elemanları pabrikasını kurdu, Aksu daki, paşabahçedeki parklardaki oturaklar masalar imal edildi. Kent meydanı düzenlendi, Ama doğan ürgüp ne yaptı Sami aydının açtığı yolda gitmeye çalıştı, Bazılarınıda eline yüzüne bulaştırdı. Sidaş`ın kurmuş olduğu Park ve bahçeler yapı elemanları fabrikasını kapattı, Yeni yapılan şehitler parkının malzemelerini daha dışardan aldı, Bunlar sadece bazıları bunları görmüyor musunuz gerçekten?

ibrahim
11.01.2014 15:13:34
sidaşla belediyenin ne alakası var?ikisi de ayrı kurumlar ezbere konuşup durma Murat bey .

ADİL
11.01.2014 15:12:59
Murat ben sana Doğan Ürgüp ün hangi başarısını anlatıyım.sami aksuyu 14 TRİLYONA yaptı biz MISMILIRMAK parkını 850 bin tl ye yaptık Paşa fabrikasını 5 kat büyüttük camisini,santralini herşeyini yaptık.terminali yaptık imar revizyonu yapıldı sıcak çermikten hiç bahsetmemişsin,hayvan barınağı,kültür merkezi,Muhsin Yazıcıoğlu spor tesisleri ve bulvarı,sevgi evleri,tıbbi atık tesisi,mezarlıklar,kale. sidaş demişsin sidaş batmıştı sidaşın neyinden bahsediyorsun.Siz Doğan ÜRGÜP`ün yaptıklarını hayal bile edemezsiniz.Sizin Çapınız 220 TRİLYONLUK belediyeyi yönetmeye yetmez.

ahmet mert
11.01.2014 09:36:29
adil bey mısmılırmak parkının sadece susunu yaptınız para harcanan kısmı zaten yapılmıstı sonra bol keseden sallıyorsunuz kesin bir menfaatin var dogan beyle

ADİL
11.01.2014 09:35:18
Enterasan Şehir Doğan ÜRGÜP inşaalah seçimi kazanacak. kazandığı zaman, şeref sözü kendisinden özür dileyip hükümet meydanında saçımı kazıtacam demiştin,sakın unutma.

ibrahim
11.01.2014 09:31:53
murat ,sami aydın kimin projesini anlatıyor?ikisi doğan ürgüpün projesi,birisi burhanettin kurunun projesi.yok ki anlatsın.bir öğrenmiş alt geçit ,üst geçit.

MURAT
12.01.2014 09:23:36
Adil sen nerenle dinledin nerenle ne anladım bilemem dinlemek ve anlamak arasında fark vardır. İlgili yerlerin kaldırılması kendi projesi değil bölge hastanesinin yapılması yeni adliye binasının yapılmasıyla kendiğinden olan şeylerdir. Sami bey`in alt geçit projeleri vardı. Siz ne düşünüyorsunuz sorusuna verdiği yanıta gelince Sİvas`ın her yeri tarihtir neresini kazacaksın dedi. Ulan tarih varsa kaz tarih ortaya çıksın turizme kazandır. Ama nerde. DOğan ürgüp`ün hangi başarısı var Similasyonlar ötesinde bir yere gidemeyen hayalleri ile halkı uyalamaktan başka ne yapıyor. Turkuaz projesi güzel bir projedir. Fakat oraya yapılması şehre öyle bir kazık atmak olur ki bir daha çıkaramaszın. Oranın trafik sorununu kat kat attırmaktan başka bir işe yaramaz. Bak şuan hanımlar kültür merkezini götürdü şehrin en yoğun yerine yaptı Milletin parasını heba etti. Kaldır kaldırabilirsen şimdi, Oraya yapılması gereken en mantıklı yer yeşil alandı O bölgenin rahatlaması gerekirdi. Gitti yoğunluk üstüne yoğunluk kattı. Şimdi söyle bakalım Adil Nerenle bakıyor, nerenle görüyor, ve ne anlıyorsun.Bilmem ne okulu mezunu adil, Paşabahçeye gelince yapılanı kimse inkar edemez Saminin açtığı yolda gittiniz, Sami başkan orayı o hale getirmeyeydide siz orayı bu hale getirebileydiniz. Camiiye gelince Hayırsever bir vatandışın katkılarıyla yapılmıştır, Belediyenin imkanlarıyla değil Sevgi evlerine Gelince Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlı ile yapılan bir protokol ile Eski yetiştirme yurdunun yeri belediyeye tahsis edilmiş, Karşılığında ise sevgi evleri yaptırılmıştır. Belediyenin hayrına yaptığı bir Sevgi evleri değildir. Mezarlık konusu yine Sami aydının yaptığı düzenlemeden öteye gitmemiştir. Sıra mezarlıklar Sami Başkanın getirdiği yeniliklerdir. Sami başkanın açtığı yolda ilerlemektesiniz. Sidaş`a gelince Evet ürgüp döneminde battı. Öncesinde kaç işletmesi vardı hatırlayın Özbelsan gibi büyük bir şirket olmak yolunda ilerlerken şimdi elindeki işletmeleri dahi devredilmiş, Bir genel müdürü ve genel müdür yardımcısı personel müdürü ve muhasebe müdürü ve bir iki şoför`ü haricinde bir çalışanı olmayan bir kurum haline getirilmiştir. Söyleyin bakalım şimdi kim batırmış.

ADİL
13.01.2014 09:38:01
Murat, sen çok atıyorsun ama ne yapalım artık sana katlanacağım.Paşa Fabrikasına yapılan caminin tutarı 600 Bin tl dir 200 bin tl sini hayır sahibi vermiştir. Sivasın parasını o kadar çok düşünüyorsun o zaman, delikanlıysan şunada cevap ver Atık Su Arıtma tesisi 32 MİLYON EURO kredisi Alman MİSYONER bankaları.Erzurum belediyesi daha büyük tesisi %92 hibe kullanarak 2,5 MİLYON EUROYA yaptı. AKSU 14 TRİLYON daha neler neler.daha çok yazılacak var ama senin anlayamayacağını biliyorum.

58
13.01.2014 09:36:25
MURAT denen kişİ sen gözünde ne kadar büyütüyorsun samiyi ya öyle bir şey olsa başbakan onu seçim kaybedince milletvekili yapar bu seçimlere kadar sahiplenir yeniden belediyeye başkan adayı yapardı ama senin baktığın pencereden bakmıyor o.sivas belediyesinde yaptıklarını herkes biliyor senin gözünle görmüyyor herkes. kendi işinde yapmış olduğu bir yeniliği göster.çavuşbaşında yaptıklarınıda millet biliyor.velhasıl benim isteğim ALLAH KORKUSU KİMDE İSE O KAZANIR DİYORUM YAPAN VE YAPILANLARI SİVASLI İYİ BİLİYOR .

KÜRŞAT
13.01.2014 09:34:56
Murat kardeşim yiğidi öldür hakkını ver derler.sami bey mezarlılarda sadece tektip sıra mezar uygulamasının dışında başka bir çalışma yapmamıştır. Eski mezarlarda bir çalışması olmamıştır,eski mezarların ve yeni sıra mezarları Doğan Ürgüp yapmıştır.Hanımlar kültür merkezinin altında 3 katlı otopark vardır,bölgenin trafik sıkışıklığını 300 araçlık otopark çözer sen merak etme.

refah
14.01.2014 12:34:00
Ya bunlarla karın mı doyar. Bu halk işsiz bu halk geçim sıkıntısı çekiyor. Park bahçe meydan bunlar zaten olur. Bu memlekete İŞ AŞ gerekli yoksa yakın zamanda o parklarda meydanlarda dolaşan insan kalmayacak. Saadet partisi adayının ilk hedefi İŞ AŞ. Biraz araştırın dinleyin. SAADET PARTİSİ kazanacak.

mert
15.01.2014 12:32:47
kardeşim adamın yanında hep elbeylıler var bız elbeylıleremı oy verecegız bırde hep eskı adamlar yenı bırılerı yokmu bunun yanında