KAYIŞLANMIŞ İMARDA AYDIN NE YAPACAK

KAYIŞLANMIŞ İMARDA AYDIN NE YAPACAK

Sulieti engelliyor bahanesiyle yaptırılmamak istenen camii inşaatı bitti. Şimdi sıra Kayışlanmış imarın sorumlularının yargı karşısında hesap vermesinde. Devletin yetkili organlarının bir an evvel harekete geçerek işlemleri başlatması bekleniyor. Şimdi gö

Sulieti engelliyor bahanesiyle yaptırılmamak istenen camii inşaatı bitti. Şimdi sıra Kayışlanmış imarın sorumlularının yargı karşısında hesap vermesinde. Devletin yetkili organlarının bir an evvel harekete geçerek işlemleri başlatması bekleniyor. Şimdi gözler öncelikli olarak görev başı yapan makam koltuklarına oturan yeni imar müdürü Erol Genç, İmardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Naci Süha ve Belediye Başkanı Sami Aydın`da...

 Daha önce gazetemizde haberini yayınladığımız. Sami Aydın dönemiyle görevine son verilen Sivas Belediyesi İmar Müdürü Hülya Kayışoğlunun halasına ait olduğunu iddia ettiğimiz ve evraklarla kanıtladığımız Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilmiş Kazancılar Camii minarasinin yanı başına ucube olarak dikilmiş olan 4 katlı bitmiş bina konusunda göreve yeni gelen Belediye Başkanı Sami Aydın`ın nasıl bir tavırla yaklaşacağı merak konusu oldu.

İlimizdeki imar yozlaşmasının en büyük müsebbibi olarak göreve gelmiş olan belediye başkanları ve yöneticileri gösterilmekte. Bu güne kadar göreve gelen belediye başkanlarının ve ekiplerinin oy aldıkları vatandaşlara yaşam alanları oluşturulmasına yönelik icraatlar yapmaktan çok kirli ilişkiler, rant olduğunun çıplak gözle dahi görülür olduğu ucube site veya binaların dikildiği bir şehir oluşmasına neden olduğu hem yaşayan halk hem de şehre uğrayanlar tarafından dile getirilmekte.

İlimiz Kazancılar Camii yanında yer alan Eski İmar Müdürü Hülya Kayışoğlu`nun halasına ait olan arsanın üzerine yapılmış olan binanın akıbetinin ne olacağı merakla izleniyor. Kazancılar Camiine ait olan minare tarihi eser sıfatı ile tescilli iken tescilsiz olan ve yıkılmaya yüz tutmuş camii geçtiğimiz yıllarda yıkılmış, yerine Camii yapmak isteyen mahalleli ise tarihi eserin sulietini bozduğu gerekçesiyle reddedilmişti. Gazetemiz haberlerinden sonra cami yapılmasına izin verilirken minarenin diğer tarafında bulunan ve camiden daha da yakın ve yüksek olan İmar Müdürü Hülya Kayışoğlunun Halasına ait arazi üzerinde yükselen binanın yıkılıp yıkılmayacağı, kan bağının olduğu arsa sahibine ruhsat veren ancak yıkılan caminin yenilenmesine sulieti bozduğu gerekçesiyle karşı çıkıldığı yazıda imzası bulunanların hakim karşısına çıkarılıp çıkarılmayacağı da merak konusu.

Şimdi gözler yeni imar müdürü Erol Genç, imardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Naci Süha ve Şehrin tümünden sorumlu Belediye Başkanı Sami Aydın’a çevrilmiş durumda. İlimizdeki imarla ilgili geçmişten günümüze yaşanan sıkıntıların üstü yeni dönemle birlikte örtülecek mi yoksa sorumluları ile birlikte yargılanmasının önümü açılacak?..



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda