KARADAĞ USULSÜZ ATAMALARI RAPOR ETTİ

KARADAĞ USULSÜZ ATAMALARI RAPOR ETTİ

KARADAĞ USULSÜZ ATAMALARI RAPOR ETTİ

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ, ilimizdeki bazı resmi kurumlarda yapılan görevlendirmelerinde haksızlık yapıldığı gerekçesiyle İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı?na rapor gönderdi. Raporunda yapılan görevlendirmelerin hiçbir liyakat, kariyer ve geçmişteki başarılara bakılmadan yapıldığını belirten Karadağ, bu görevlendirmelerin sadece bir sendikanın üyelerinden yapıldığını belirtti.

Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi ve aynı zamanda da Sivas İl İnsan Hakları Kurulu Üyesi Muzaffer Karadağ, ilimizdeki bazı kurumlarda yapılan görevlendirmelerle ilgili raporunu dün İnsan Hakları Kurulu Başkanlığına gönderdi.

Karadağ?ın hazırladığı dilekçede kurumlardaki Müdür, Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü gibi konumlarda yapılan atamalarda sürekli belli bir sendikanın üyelerinin atandığını dile getirilirken, görevlendirmelerde kariyere, geçmişteki başarılara ve projelerine bakılmadığını belirtti.

Sivas Kamu-Sen İl Temsilcisi ve İl İnsan Hakları Kurulu üyesi Muzaffer Karadağ, Genel Merkeze gönderdiği raporunda ?Hiç bir başarısı olmadan, liyakati, kariyeri, projesi olmayan sadece bir sendikanın üyesi olanların müdür, müdür yardımcısı, şube müdürü olarak atanmaları o kurumdaki binlerce çalışanın çalışma barışını, çalışma arzusu ve heyecanını yok etmektedir? denildi.

Karadağ raporda şu ifadelere yer verdi:

?Bu durum kurumlarda hizmet alanların (öğrenciler, hastalar vb.) aldıkları hizmetin verimsiz olmasına yol açmaktadır. ?Sadece bir sendika üyelerinin dışında liyakati, kariyeri, projeleri, başarıları olan insanları ötekileştirmektedir.

Örnek; ilimizde dokuz bin eğitim çalışanı vardır. Yedi tane şube müdürü görevlendirilmesi üç bin civarında üyesi olan sendika üyelerinden atanması, kalan altı bin eğitim çalışanının dışlanıp ötekileştirilmesine yol açmaktadır. Dışlanan çalışanlar kaybedilmektedir, verimin düşmesine yol açmaktadır.

Liyakat ve kariyer, proje, donanımın gözetilmeden görevlendirmelerin yapılması kurumların başarısızlığına yol açmakta, kurumlar iyi yönetilememektedir.?

İl İnsan Hakları Kurulu Üyesi Karadağ, çözüm önerisi olarak da şu ifadelere verdi:

?Adaletin tecellisinin sağlanması için çalışılmalıdır. ?Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Zümer-9 emrindeki mesaja uyulmalıdır. Bütün kurumlardaki yönetici atamaları sınava dayalı, liyakate, kariyere, projeye dayalı yapılması sağlanmalıdır. Hak edenin atanmasıyla adalet sağlanmalı, çalışma barışı tesis edilmeli; huzur ve dolayısıyla verim artırılmalıdır. Yandaş atamlar, görevlendirmeler son bulmalıdır.?

Genel Merkeze gönderdiği raporunda bir başka önemli hususa daha dikkat çeken Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Karadağ, isimsiz, imzasız suçlamalarda bulunulduğunu belirterek, ?BİMER, Alo 147, Alo 184 hatlar vasıtasıyla memurlar zaman zaman asılsız suçlanmaktadır? dedi.

Karadağ bu konuyla ilgili de, ?İhbarlarlarda isim, vatandaşlık numarası, imza olmalıdır. Asılsız ihbarlarda memurların tazminat hakkı olmalıdır? dedi.



Anahtar Kelimeler: 0