KAMU-SEN MEYDAN OKUDU BİZİ HAFİFE ALMAYIN!

KAMU-SEN MEYDAN OKUDU BİZİ HAFİFE ALMAYIN!

Türk Kamu-Sen İl Temsilcisi Nurullah Albayrak dün düzenlediği basın toplantısında 2014 bütçe görüşmelerini protesto etmek için 28 Aralık Cumartesi günü Ankara?da bir miting düzenleyeceklerini bildirdi. Her fırsatta hükümeti uyardıklarını ve uyarmaya da de

Türk Kamu-Sen İl Temsilcisi Nurullah Albayrak dün düzenlediği basın toplantısında 2014 bütçe görüşmelerini protesto etmek için 28 Aralık Cumartesi günü Ankara’da bir miting düzenleyeceklerini bildirdi. Her fırsatta hükümeti uyardıklarını ve uyarmaya da devam edeceklerini vurgulayan Albayrak, “Hiç kimse memuru ve çalışanları hafife almasın” dedi.

Türk Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak, 2014 yılı bütçe görüşmelerini protesto etmek amacıyla 28 Aralık Cumartesi günü Ankara’da miting yapacaklarını duyurdu.

Dün saat 12.00’da Sendika binasında bir basın açıklaması yapan Türk Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Nurullah Albayrak, “Memura, emekliye, dar gelirliye, asgari ücretle çalışanlar, bizler bu ülkede TUİK’in açıkladığı yoksulluk sınırını istiyoruz ve bizler yoksulluk sınırına razıyız” dedi.

2 milyon 400 bin memuru ve 1 milyon 800 bin memur emeklisini yakından ilgilendiren toplu sözleşme sürecinden gelen sıkıntıların çözümü için 2014 yılı bütçe görüşmelerinin bir fırsat olduğunu belirten Albayrak, “Bu fırsatı çalışanının ve emeklisinin asgari ücretlisinin, dar gelirlinin lehine çevrilmesi için hükümeti her fırsatta uyardık” dedi.

TUİK’in açıkladığı yoksulluk sınırının 4 kişilik bir aile için yaklaşık 3 bin 600 TL olduğunu belirten Albayrak, “Maalesef anlamakta zorluk çekiyoruz. Bu ülkede memura, asgari ücretliye, emekli ve çalışana verilen her kuruş ekonomiye katkı, esnafa can suyu olacaktır ve ekonomik hayata canlılık kazandıracaktır.”

Türkiye Kamu Sen Sivas İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak açıklamasında şunları kaydetti.

“Yoksulluk sınırının bile altında ücret almaya mahkum edilen memur, emekli, asgari ücretli ve dar gelirliye reva görülenin birilerinin cebine gittiği ve faiz lobisine gittiği son günlerde görülmektedir. Bir asgari ücretli ülkemizde sadece çay ve simit yese aldığı ücret maalesef yetmiyor. Avrupa’da asgari ücret 875 Euro dur.

Dünya’da eşi benzeri görülmemiş bir tablo ile karşı karşıyayız. Daha önceden 2014 yılı bütçesini TBMM’den geçerken düzenleme yapılarak çalışanlara, emeklilere ve asgari ücretlilere refah payı konulmasını bekledik ve istedik.

Bunu yapmayan ve yapmak istemeyen iktidarı uyarmak üzere 28 Aralık Cumartesi günü Ankara Sakarya caddesinde mitinge sesimize duyurmak üzere çalışanlarımızla gidiyoruz. Ve diyoruz ki hiç kimse memuru ve çalışanları hafife almasın.”



murat
24.12.2013 09:27:04
Bu nasıl iş ?lafa geldi mi enflasyon düştü,ekonomi büyüdü ülke gelişiyor gibi sadece laftan ibaret ama rakamların öyle demediği bir ülkede yaşıyoruz.daha bugün benzine ve doğalgaza yine zam geldi.ekmeğe zaten geçen hafta 15 kuruş zam yapıldı.cari açık almış başını gitmiş.ayıptır,günahtır.elin iranlısı bile gelip daha 28 yaşında benim ülkemde para babası oluyor.iktidar hala masal okuyor.vatandaşa rakamsal veriler neden açıklanmıyor madem büyüyen ekonomiye sahipsek?çünkü gerçekte öyle değil.zenginin daha da zengin olduğu gariban halkın ezildiği kapitalist bir düzen var şuanda.Allah sonumuzu hayreylesin....