KAMU KURUMLARINDA YENİ BİNA ÖZLEMİ

KAMU KURUMLARINDA YENİ BİNA ÖZLEMİ

KAMU KURUMLARINDA YENİ BİNA ÖZLEMİ

İlimizde pek çok kamu kurumu yeni binaya ihtiyaç duyuyor. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu da kurulduğu günden beri aynı binada hizmet veriyor. İşkur il binası da acil olarak yeni binaya taşınması gereken kurumlardan biri. Binadaki fiziki yetersizlikten dolayı artan memur sayısı ile birlikte sorunlar yaşanıyor. Nüfus müdürlüğü de yeni bir binaya taşınmayı bekleyen kurumlardan biri.

İlimizde pek çok kamu kurumu yeni binaya ihtiyaç duyuyor. Özellikle tüm ticari ve kamu binalarının şehir merkezinde bulunması, sıkıntıya neden olduğu gibi pek çok binanın da fiziki yetersizliğinden dolayı yaşanan sorunlar yeni binalara ihtiyaç duyulmasına neden oluyor. Bazı kamu kurumları yıllarca özlemini çektikleri yeni binalarına kavuştu. İstasyon caddesinde yıllarca Sivaslılara hizmet veren SGK, kümbet mevkiine yapılan yeni binasına geçerek büyük bir rahatlık sağladı. Daha önce valilik ek binasında hizmet veren Tapu Kadastro Müdürlüğü ise kılavuz mahallesindeki binaya taşındı. Küçük bir binada hizmet veren adliye sarayı ise yeni yapılacak olan Adalet Sarayına geçerek içinde bulunduğu sıkışıklıktan kurtulacak. Ancak yeni binaya geçmesi gereken başka kurumlar da bulunuyor.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu da kurulduğu günden beri aynı binada hizmet veriyor. Binada verilen kurslar fiziki yetersizlikten dolayı  talepleri karşılayamıyor. Bu nedenle Halk Eğitim Merkezi de acil bina bekliyor.

Öte yandan İşkur il binası da acil olarak yeni binaya taşınması gereken kurumlardan biri. Binadaki fiziki yetersizlikten dolayı artan memur sayısı ile birlikte sorunlar yaşanıyor. Üstelik  Türkiye İş Kurumunda yıllarca üst düzey görevlerde bulunan ve şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında müsteşar vekili olan Namık Ata?nın Sivaslı olmasına rağmen, görev süresi boyunca 16 ile yeni işkur binası kazandırması ve kendi memleketine bina yaptırmaması da eleştiriye neden oluyor. İşkur da bu anlamda yeni binaya geçmeye hak kazanan kurumlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Yeni bina ihtiyacı sadece bu kurumlarla sınırlı değil. Nüfus müdürlüğü de yeni bir binaya taşınmayı bekleyen kurumlardan biri. Nüfus müdürlüğü binası birden fazla kurumun hizmetinde. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da nüfus müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteriyor. Ayrıca icra müdürlükleri ve il ticaret ve sanayi il müdürlüğü de yine nüfus müdürlüğü binasında hizmet veriyor. Bu nedenle nüfus il müdürlüğünün de mutlaka yeni bir binaya geçmesi bekleniyor.

Ayrıca yeni binaya geçmesi gereken bu kurumların şehrin merkezinden dışarı çıkarılması gerekiyor. Şehir merkezindeki yoğunluğun azaltılması için de bu elzem görünüyor. Bunun en güzel örneği ise SGK il binasında göze çarpıyor. Böylece şehrin nefes alması sağlanabilir.



Anahtar Kelimeler: 0