KADINLAR ÇİÇEK, YA ERKEKLER?

KADINLAR ÇİÇEK, YA ERKEKLER?

KADINLAR ÇİÇEK, YA ERKEKLER?

Bugün kadınlar günüymüş, çok güzel. Kadının önemini bir kez daha kavradık. Evet, hayatımızdaki kadınlar olmazsa olmazımızdır. Bunu buradan itiraf ederek başlayalım. Merak etmeyin bende kadının öneminden bahsetmeyeceğim çünkü birkaç gündür medyadaki birçok eli kalem tutan yazar bunu anlatıyor. Bir gün kadınlar günü, bir gün anneler günü olmaz. Her gün onların günü olmalı. Onlara sadece yılın belirlenmiş günlerinde değil her gün kıymet vermeliyiz.

İşin aslı, garibime giden şey Kadınlar gününde erkeklerin horlanması. Tüm medya başta olmak üzere hep erkeklerin üzerine gidiliyor. Karikatürlerde erkekler, dayak atan birer cani olarak gösteriliyor. Evet dayak bir caniliktir. Ama tüm erkekler öyle mi? Neden bir erkek ya da birkaç erkek yüzünden tüm erkekler kaba, vurdum duymaz, incelikten anlamaz gibi gösteriliyor. Hakikaten tüm erkekler böyle mi? Bazılarının, Hımm hepiniz aynısınız dediklerini duyar gibiyim. Peki erkeklerin böyle olmasında kadınların hiç suçu yok mu?

Erkeklerden caniler var da kadınlar sütten çıkmış ak kaşık mı? Kadınlarda zulmedenler yok mu? Hepsi kibar eşlerini baş tacı eden bir yapıya mı sahip? Eşini bir dakika bile rahat bırakmayan  huzursuz eden kadınlar ve dahi elinde sopa ile kocasını döven yok mu? Efendim bunlar azınlıkta, biz öyle zannetmeye devam edelim. Erkekliğe laf söyletmemek için söylemeyenler var ise.

Efendim şimdi biz kesinlikle kadına saygı duyulmasın bunlarda cani demiyoruz. Lakin bugün kadın erkek eşittir ilkesini savunanların erkeklere de bakmasını tavsiye ediyoruz. Evet kadın erkek eşittir ve iki yarım elma yan yana gelince tam olur, ikisi bir bütünü oluşturur. İlişkiler birbiri ile saygı ve sevgi çerçevesinde ilerler. Ama bir de adalet ilkesi vardır. Her ikisine de 50 kg yük verseniz bu eşitlik olur ama adalet olur mu? Onun için hanımlara daha iyi davranmamız gerekir.

Şunu kabul edelim ki erkeğin kadına karşı vazifeleri olduğu gibi kadının da erkeğe karşı vazifeleri vardır. Her iki tarafında karşı tarafa hizmetçi gözü ile bakması yanlış bir o kadar da hatalıdır. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Doğru peki her başarılı kadının da ardında kim var? Efendim dinde de bunun örneği var; Hz. Peygambere annelerimiz birçok işte yardımcı olmuşlardır. Elhak doğrudur. Ama sizde lütfen birer Hatice birer Sevde ve Aişe gibi olun ki karşı tarafın sevgisi de size her daim kördüğüm gibi olsun.

Eve girerken savunmaya geçmek zorunda kalan Allah?ım yine eve gidiyorum sen bana yardımcı ol diye kocasına dua ettiren bir kadın değil Yüzüne bakınca mutlu olunan Saliha kadın olmayı deneyin bir de.

Şunu iyi biliyoruz kadınlar başımızın tacı. Erkekler kadınlarla başarılı bunu da kabul edelim. Velakin kadınlarda başta taç olmasını da bilmeli. Kısaca suç sadece erkeklerin değil.



Anahtar Kelimeler: 0