İTFAYE`NİN YANGINLA İMTİHANI

İTFAYE`NİN YANGINLA İMTİHANI

İTFAYE`NİN YANGINLA İMTİHANI

yangın

Cumartesi akşamı Çürükçüler Sitesi`nde çıkan yangında yaklaşık 7-8 dükkan kullanılmaz hale gelirken, birçok dükkanda da maddi hasara yol açtı. Can kaybı olmayan yangında yangına başlangıçta geç ve yetersiz müdahale eden Sivas Belediyesi İtfaiye ekipleri yangını kontrol almakta zorlanınca dükkan sahipleri, itfaiye erlerine tepki gösterdi.

Yaklaşık 1 saat sonra tüm İtfaiye ekiplerini seferber eden İtfaiye Müdürlüğü yetersiz kalınca, Yıldızeli Belediyesi, TÜDEMSAŞ ve Askeri itfaiye ekiplerinden de destek geldi. Yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alınabilen yangında zaman zaman ortam gerildi.

Dükkanları yanan esnaf, itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. İtfaiye erleri ile tartışma da yaşanırken, Emniyet ekiplerinin müdahalesiyle olay fazla büyümedi. Yangının başlangıcından yaklaşık 1 saat sonra İtfaiye Müdürlüğü?nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı olay yerinde incelemelerde bulundu. Avcı, dükkan sahipleri yüzünden yangını kontrol etmekte zorlandıklarını söylese de, dükkan sahiplerinin sert eleştirilerinden kurtulamadı.

Esnaf ise itfaiye ekiplerinin beceriksiz ve deneyimsiz olduğunu belirtti. Ekiplerin yangınını söndürmelerindeki çalışma dikkate alındığında bundan daha büyük olası bir yangında çok daha vahim sonuçların meydana gelebileceği ifade ediliyor.



Anahtar Kelimeler: 0