İTFAİYE?NİN SUYU BİTTİ

İTFAİYE?NİN SUYU BİTTİ

İTFAİYE?NİN SUYU BİTTİ

Önceki gün E Tipi Cezaevi ile TOKİ konutlarının arasında kalan arsada çıkan yangın nedeniyle başka bir vatandaşın tarlasındaki mahsulün zarar gördüğü öğrenildi. İtfaiye ekipleri derhal olay mahalline geldi. Ancak büyük bir aksilik yaşandı. İtfaiye aracındaki suyun eksik olduğu ve suyun çok kısa sürede tükendiği ifade edildi.

Önceki gün Kılavuz TOKİ mevkiinde meydana gelen yangında olay yerine gelen Sivas Belediyesi İtfaiye aracının suyunun bitmiş olması bölge halkı tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Bu nedenle bir vatandaşın tarlasındaki mahsulün kül olduğu öğrenilirken, bunun hesabını kimin vereceği sorgulanıyor.

Doğukent- Kılavuz mevkiinde Sivas E Tipi Cezaevi ile Kılavuz TOKİ konutları arasında kalan alanda dün bir yangın meydana geldi. Arsa sahiplerinin buradaki kurumuş otları keserek arsanın bir kenarına istiflediği belirtildi. Kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce buradaki kurumuş otların yakıldığı öğrenilirken, bölge halkının hemen itfaiye ekiplerine haber verdiği belirtildi.

Sivas Belediyesi?ne bağlı itfaiye Müdürlüğü araçlarının kısa süre içerisinde yargın çıkan bölgeye geldikleri belirtirken, itfaiye erlerinin tüm hazırlıklarını tamamlamalarının ardından yangının söndürülmeye başlandığı öğrenildi.

Ancak beklenmeyen bir aksilik oldu. İtfaiye ekiplerinin suyu açmalarının ardından çok kısa bir süre sonra suyun bittiği ve yangının söndürülme işleminin başlamadan bittiği ifade edildi.

İtfaiye erlerinin büyük şok yaşadığı aksiliğin ardından derhal bölgeye başka bir itfaiye aracının sevk edildiği belirtildi. Ancak itfaiye aracındaki suyun bitmesinin ardından yangına müdahalenin gecikmesiyle yangının başka bir vatandaşın tarlasından topladığı mahsullerine büyük ölçüde zarar verdiği öğrenildi.

Bu vatandaşın zararının nasıl karşılanacağı bilinmezken, itfaiye ekip araçlarının da rutin kontrollerinin eksik edilmemesi ve daha büyük olayların yaşanmasının önüne geçmeleri gerektiği ifade ediliyor. Yine Sivas Belediyesi yetkililerinin de konuyla ilgili uyarılarda bulunarak, tedbir almaları isteniyor.



Anahtar Kelimeler: 0