iSTiFA MI EDECEK!

iSTiFA MI EDECEK!

2023 yılı Cumhurbaşkanılığı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs tarihi için kesinlik kazanmasıyla birlikte aday listesine girmeyi düşünen isimler görevlerinden istifa edip etmemek konusunda kararsızlar. Yıldız merak konusu...

Sivas Cumhuriyet üniversitesi rektörü Alım yıldız in siyasate atılıp atilmayacagi merak ediliyor. 

Bazı kaynaklara göre Yıldız'ın milletvekili aday adaylığı icin isifa edeceği kesin gibi. Hatta söylentiye göre Yıldız'ın şayet aday olursa rektörlük görevini bırakacağı kişiyi belirlediği bile konusulmakta. 

Üniversite de yaptığı icraatlarla çok eleştirilen hatta Alım Yıldız'ın ikinci döneminde görev verilmeyeceği söylenen Hakan Yekbaş'ın rektörlüğe vekalet edeceği dillendiriliyor. Şayet bu söylenti doğru ise zaten kan kaybeden üniversite için bu atamanın bir felaket olacağını belirten kişilerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Sivas'ın yetistirdiği önemli akademisyenlerin  terk ettikleri bir yer haline gelen üniversitede Yekbaş rektörlüğünü kaldıracak gücünün kalmadığı konuşuluyor. Alım Yıldız'ın siyasete atılarak şehrin yeni abisi olmaya hazırlandığı Yekbaş'ın da yakın çevresinin kendisine yeni rektör havasıyla yanastığı da konusulmakta. Umarız hem Yıldız'ın milletvekili aday adaylığı hem de yerine hazırlanan Yekbaş'ın rektörlük planı doğru degildir.

Alım Yıldız'ın şehirde siyasi herhangi bir karşılığının olmadığı şayet siyasete atılırsa Ak Parti'nin oy oranlarınında düşebileceği de belirtiliyor. 

Aynı şekilde Cumhuriyet Üniversitesi gibi elli yaşına yaklaşan köklü bir üniversiteyi çok tartışılan Hakan Yekbaş gibi bir isme bırakmak sarsıntıya sebep olur şeklinde üniversite içerisinden ses yükseliyor.

Özellikle hiç beklenmedik bir şekilde Alim Yıldız döneminde üniversite de mağdur edilen muhafazakar ve millyetci kesmin bu adaylık kesinleşirse kesinlikle siyasi tercihlerini değisterecekleri de dillendirilmekte.



Anahtar Kelimeler: iSTiFA EDECEK!