İŞTE MUHTEŞEM PROJE HERFENE HAYAT MERKEZİ

İŞTE MUHTEŞEM PROJE HERFENE HAYAT MERKEZİ

Mevcut Belediye Başkanı ve BBP Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp, önceki gün akşam yeni dönem projelerini açıkladı. 33 proje açıklayan Ürgüp?ün en dikkat çekici projesi Herfene Hayat Merkezi Projesi oldu. Her yaştan insana hitap eden proje sayesinde istey

Mevcut Belediye Başkanı ve BBP Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp, önceki gün akşam yeni dönem projelerini açıkladı. 33 proje açıklayan Ürgüp’ün en dikkat çekici projesi Herfene Hayat Merkezi Projesi oldu. Her yaştan insana hitap eden proje sayesinde isteyen boş vakitlerini değerlendirebilecek, isteyen burada ürettiği ürünlerle kazanç kapısı elde etmiş olacak. Bünyesinde sayısız atölyeyi barındıracak Merkez’de isteyen istediği atölyeden faydalanabilecek. İnsanları mutlu etmek, kendi öz değerlerini ortaya çıkarmak, boş zamanlarımızın aslında ne kadar kıymetli olduğunu anlamak, kişisel ekonomik kazançlar sağlayarak şehir ekonomisini güçlendirip büyüyen işsizlik sorununu küçültmeye yardımcı olmak üretim kültürünü geliştirmek için muhteşem bir proje…

Yerel seçimler yaklaşırken, ilimizdeki Belediye Başkan adayları arasında en son olarak mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’te önceki gün akşam düzenlenen programla yeni dönem için projelerini açıkladı.

Mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün açıkladığı 33 ayrı projeden “Herfene Hayat Merkezi Projesi” dikkat çekti. “İnsanlara balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek” sözüyle yola çıkılan bu projede 7’den 77’e her yaştan insanın katılabileceği proje sayesinde isteyen boş vakitlerini değerlendirecek. İsteyenler ise bu proje sayesinde yeni bir kazanç kapısı elde etmiş olacak.

Herfene Hayat Projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte bünyesinde kurulan atölyelerde isteyenler boş vakitlerini değerlendirebilecek, isteyenler ise burada ürettiği ürünlerle birlikte kazanç sağlayabilecek.

Herfene Hayat Merkezi Projesi, BBP Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp’ün yeni dönem için tasarladığı birçok proje arasında öne çıkıyor.

İnsanları mutlu etmek, kendi öz değerlerini ortaya çıkarmak, boş zamanlarımızın aslında ne kadar kıymetli olduğunu anlamak, ayrışan toplum yapısının kaynaşan toplum yapısına dönüşmesine katkı sağlamak, kişisel ekonomik kazançlar sağlayarak şehir ekonomisini güçlendirip büyüyen işsizlik sorununu küçültmeye yardımcı olmak üretim kültürünü geliştirmek için muhteşem bir proje…

Dileyen herkes bu merkezden yararlanabilecek. Yapmak istediği hobi ve el sanatlarında ilk seferde malzemelerden hiçbir ücret alınmayacak. Sonraki üretimlerde sadece malzeme ücretleri ödenecek. Dileyen hazırladığı ürünün satışını kendisi gerçekleştirebilecek, dileyen ise Herfene Hayat Merkezi bünyesindeki satış departmanını kullanabilecek.

İşte Söz konusu Herfene Hayat Merkezindeki üretim yapılabilecek alanlardan bazıları şu şekilde sıralanıyor:

“Alüminyum Kaplama, Bahçe bostan (hobi alanları), bakır işlemeciliği, boyama sanatı, bıçakçılık, filografi tekniği, cam sanatı, çeyiz ürünleri hazırlama, çiçek sanatı, çömlekçilik, dantel oya, dokuma sanatları, ebru sanatı, el nakışları, gümüş işlemeciliği, hasır örme, ipek kozası el ürünleri, kağıt sanatları, kilim (tarihi Sivas kilimleri), kum işi, makreme sanatı, minyatür sanatı, seramik sanatı, ses ve çalgı sanatları, ses ışık su gösterileri, stres atma reyonu, takı tasarım telkari, tel kırma…”

Projenin amaçları arasında ise tüketici toplum yapımızı üreten toplum yapısına dönüştürmek şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel dokusuna katkı sağlayacak üretim kültürü hizmetini vermek olduğu ön plana çıkartılıyor.

Zamanını doğru değerlendirmek isteyen işsiz hemşerilerimizin, ev hanımlarının, emekli vatandaşlarımızın henüz iş imkânı bulamamış genç kızların, delikanlıların, engelli vatandaşlarımızın değişik yeteneklerini, el becerilerini, beyin güçlerini, üretim imkân ve fırsatları sunarak EĞLEN-ÖĞREN-ÜRET-KAZAN ilkesi ile birçok açıdan kazanca dönüşeceği belirtiliyor.