İsmi O koymuş

İsmi O koymuş

SİVAS´ta FETÖ´nün tepe yapılanmasından olan ve neredeyse FETÖ´nün şehirdeki hukuk danışmanlığını yapan ?Ülfet Hukuk Derneği´nin? ismini FETÖ liderinin koyduğu bilgileri edinildi.Derneğin kuruluş aşamasında FETÖ lideri ile temasa geçen ekibin ismin ne olma

 

Sivas´ta etkin olan Ülfet Hukuk Derneği perdesinin tam anlamıyla ne zaman aralanacağı merak ediliyor.FETÖ yapılanmasına adeta hukuk danışmanlığı yapan ve FETÖ´nü,n pek çok konuda mihmandarı olan bu derneğin, ayrıca çok önemli siyasi ve sosyal lobi yaptığı biliniyor.

Ak Parti içinde de etkin bir rol oynayan derneğin, seçimleri de mercek altına aldığı şehir kamuoyunca bilinen gerçeklerin başında geliyor.

Daha 17-25´ten aylar yıllar önce SİVAS POSTASI GAZETESİ´nin ısrarla dile getirdiği ve konunun aydınlatılması için yoğun çaba gösterdiği ?ÜLFET HUKUK DERNEĞİ? meselesi tekrar şehir kamuoyunun gündeminde.

Yıllardır Ülfet Hukuk Derneğinin, şehirdeki FETÖ yapılanmasının TRUVA ATI olduğunu SİVAS POSTASI dile getirirken, bunu yetkililerin görmemesi eleştiri almıştı.

Sivas Postası Gazetesi bu yapının kılcal uçlarının bağlantı noktasının Ülfet Hukuk Derneği olduğunu aylarca yıllarca haykırmasına rağmen, kimsenin ses seda vermemesi ibretle takip edilmişti.

Bu bağlamda son ifadeler ise gazetemizi haklı çıkardı.

Bu bağlamda  Sivas?ta, (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, haklarında ?Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ile kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık? suçlarından dava açılan 9´u avukat, 13 sanığın yargılanmasına geçtiğimiz aylarda devam edildi.

Avukat R.Ö de savunmasında suçlamaları kabul etmediğini belirterek, ?Dernek kurucuları arasında milletvekillerinin olması bana güven verdi. Sohbetlerine de katılmadığım için örgüt bağlantılı olduğunu hiç fark etmedim. Çünkü dernekle fiili bir irtibatım yoktu. Daha sonra zaten derneğin kapatılacağını öğrenince istifa etmeyi ihmal ettim.? dedi.

Bir diğer iddia ve ifade ise dudak uçuklatacak mahiyette.Derneğin kuruluşunda yer alan ve pek çok ismi derneğe kazandırdığı iddia edilen H.İ.Darıcı ise ?ÜLFET HUKUK DERNEĞİNİ F.Gülen´in talimatıyla kurduk? dedi.

Tüm bu ifadeler ise FETÖ yapılanmasının hukuk alanında SİVAS´ta nasıl yapılandığını ve kimlerin güveni ile büyüdüğünün ortaya çıktığı ifade edilmekte.

Bu ifadelerde bir diğer önemli ayrıntının ise SİVAS´taki bir derneğin kuruluşuna FETÖ liderinin müdahil olduğu ve SİVAS´ı önemsediği vurgulanmakta.

Bir zamanlar şehrin en etkin STK birlikteliğinin ÜLFET HUKUK DERNEĞİ olduğunu belirten pek çok duyarlı SİVASLI, bu derneğin hiyerarşisininin ortaya çıkması ile şehirdeki FETÖ yapılanmasının da ortaya çıkacağı öngörüsünü dile getirmekteler.



Anahtar Kelimeler: İsmi koymuş