İMAR PLANINA ŞİKAYET YAĞMURU

İMAR PLANINA ŞİKAYET YAĞMURU

Sivas Belediyesi?nin altından kalkamadığı Revizyon İmar planları elinde patladı. Belediye?nin sırf imar planlarıyla alakalı olarak birçok kurum ve kuruluşla mahkemelik olduğu bilinirken, birçok vatandaşta imarla ilgili Belediye?ye itirazlarda bulundu. Geç

Sivas Belediyesi’nin altından kalkamadığı Revizyon İmar planları elinde patladı. Belediye’nin sırf imar planlarıyla alakalı olarak birçok kurum ve kuruluşla mahkemelik olduğu bilinirken, birçok vatandaşta imarla ilgili Belediye’ye itirazlarda bulundu. Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan Belediye Meclis toplantılarında alınan 60 kararın yaklaşık 50’sini imar planıyla ilgili yapılan itirazlar oluşturdu. Belediye’nin ise bu itirazların birçoğuna ret cevabı vermesi ise dikkat çekti.

Sivas Belediyesi’nin hayata geçirmek istediği revizyon imar planları adeta patlak verdi. Bilindiği üzere daha önce de Defterdarlık, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Askeriye ve Mimarlar Odası gibi birçok kuruluş revizyon imar planı ile ilgili Sivas Belediyesi aleyhinde dava açmıştı. Bu davaların yanı sıra vatandaşlardan da aşırı tepki alan Belediye’ye revizyon ile alakalı olarak her geçen gün şikayetler artarak devam ediyor.

Sivas Belediyesi’nin geçtiğimiz Ocak ayı Meclis toplantısının ek oturumuna revizyon imar planıyla ilgili itirazlar konu oldu. Ocak ayı içerisinde 07 Ocak ve 13 Ocak tarihlerinde yapılan meclis toplantılarında toplamda 60 adet karar alındığı görülürken, bu kararların 50’sinin revizyon imar planlarıyla ilgili olması dikkat çekti.

Söz konusu şikâyetlerde Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’nün de birçok alanla ilgili Sivas Belediyesi’ne itirazda bulunduğu gözlemlenirken, Belediye Meclisi’nin imar planları ile ilgili itirazların büyük çoğunluğuna ret cevabı verdiği dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıllarda revizyon imar planını yapmak için kolları sıvayan Sivas Belediyesi en çok imar planlarıyla ilgili fikir alış verişinde bulunmadığı gerekçesiyle eleştirilmişti. Görev geldiklerinde her konuda istişare yapacaklarını dile getiren Sivas Belediyesi yetkililerinin zaman içerisinde bu sözlerini unutmalarının ardından bugün olduğu gibi yarın da revizyon imar planları ile birlikte daha birçok konuda itiraz ve şikayetlerle karşı karşıya kalacağı belirtiliyor.

Diğer taraftan revizyon imar planı ile ilgili en fazla tepti çeken konu ise şehrin geleceğinin tek bir kişiye ipotek edilmesi olmuştu. Çizilen planın telif hakkı alınmadığı için Sivas, 25 yıl boyunca bu kişiye ipotek edilmiş oldu. Eğer bu hata bir an önce düzeltilmez ise 25 yıl boyunca yapılacak bütün imar değişikliklerinde müellife telif ücreti ödenmek zorunda kalınacak.



halilibrahim yıldız
27.02.2017 11:59:13
alibaba mahallesinde babamızdan kalan 70mk likev 18 uygulamasindan sonra 4mk arsa kalmiş kalanını hanginiz yedi sayın belediyeciler zide allah korkusu yokmu sizi başkumutana bildirecegim