İLK AK ADAY KARADEMİR

İLK AK ADAY KARADEMİR

1 Ekim tarihi itibariyle Ak Parti adına seçim startının verilmesiyle birlikte eski HAS Parti İl Başkanı Halil İbrahim Karademir, bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla birlikte Ak Parti?den aday adaylığını kamuoyuna duyuracak. Uzun süredir aday adaylığı

1 Ekim tarihi itibariyle Ak Parti adına seçim startının verilmesiyle birlikte eski HAS Parti İl Başkanı Halil İbrahim Karademir, bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla birlikte Ak Parti’den aday adaylığını kamuoyuna duyuracak. Uzun süredir aday adaylığı konusunda ismi gündeme gelen Karademir, geçtiğimiz haftalarda da ilimizin mevcut durumu ve geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Ak Parti’de yerel seçim startının verilmesinin ardından ilk aday adayı bugün basın karşısına çıkacak. Yıllardır siyasetin içerisinde yer alan eski HAS Parti İl Başkanı Halil İbrahim Karademir’in bugün bir basın toplantısı düzenleyerek Sivas Belediye Başkanlığı için Ak Parti’den aday adaylığını açıklayacak.

Milli Selamet Partisi döneminden beridir siyasetten hiç kopmayan Karademir son olarak HAS Parti İl Başkanlığı görevini yürütmüştü. Bu çatı altında bir seçim yaşayan Karademir, sonrasında HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve ekibiyle birlikte AK Parti’ye geçme kararı almışlardı.

Ak Parti çatısı altında siyasete devam eden Halil İbrahim Karademir’in ismi uzun zamandır Belediye Başkan aday adaylığı için gündeme geliyordu. Geçtiğimiz haftalarda da gazetemize özel açıklamalarda bulunan Karademir, gerek yerel gerekse ulusal gündeme dair önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Yaptığı açıklamalarda Sivas’ın geride kalan 4 yılını boy geçirdiğine inandığını ifade eden Karademir, Sivas’ın öncelikle iyi bir vizyona sahip olması gerektiğinin altını çizmişti. Sivas’ın son yıllarda sürekli nüfus kaybettiğini ve işsiz sayısında artış olduğunu kaydeden Karademir, Sivas’ın gerileme döneminde bulunduğunu belirtmişti.

Sivas’ın geleceğine yönelik de açıklamalarda bulunan Eski HAS Parti İl Başkanı Halil İbrahim Karademir, Sivas’ın birkaç caddeye sıkıştığını belirterek, genişlemek zorunda olduğunu aksi takdirde küçülmeye devam edeceğini belirtmişti.

Yeni konut alanları ve yeni iş alanları ile birlikte Sivas’ın etrafına dağılmasının ardından ilimizin en azından 2-3 meydandan oluşması gerektiğini ve bu sayede merkezdeki bu sıkışıklığın giderilmesi gerektiğini belirten Karademir, tüm bunların olabilmesi için de iyi bir vizyon olması gerektiğini kaydetmişti.

Karademir daha önce gazetemize yaptığı açıklamalarda şunları kaydetmişti:

“Sivas’ın kaybettiklerini geri kazanması lazım. Sivas’ta yeni yapılacak çalışmalarda Belediye yönetimine çok önemli görevler düşüyor. Belediyemiz de yeteri kadar bu işi üstlenmiş gözükmemektedir. Şuanda BBP’den bir arkadaşımız Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. Ancak Sivas için yapılması gereken çalışmaların yeteri kadar yapılamadığını hepimiz görmekteyiz. Şuan da yapılan çalışmaların park ve bahçe çalışmalarından ileriye gitmediğini görüyoruz. Sivas’a vizyon getirilecek çalışmalar özellikle bu dönemde maalesef yapılamadı. Geride bıraktığımız 4 yıla baktığımızda boşa geçirilen bir süre olarak görüyorum ben. Ancak şu sıralarda çalışmalar daha da hızlandı. Yeşillik çalışmalarına ağırlık veriliyor. Sivas için hizmet yapan herkese Allah razı olsun demeliyiz.”



KÜRŞAT
13.10.2013 14:07:28
Sivasın gerilediği aslında çok mühim bir konu.İbrahim bey iyi bir konuya değinmiş,ama unuttuğu birşey var yada unutmadığı. Sivas 2000`li yıların başında 750 Bin Nüfuslu bir yerleşim merkezi iken şimdi 623 Bin Nüfuslu bir şehir olmuştur.Nüfusun azalmasını mevcut belediyle alakası olduğunu düşünüyrsa yanlış düşünüyor demektir.2002`de iktidar değişmiş 2004-2009 yıllarında neredeyse bütün Sivas`ı akp li belediyeler yönetmiştir.1989 ve 2009 yılları arası Sivası yönetenler üstelik 6 yıl arkalarında hükümet olduğu halde sivasa kayde değer birşey katmamışlardır.

Sivaslı
20.10.2013 10:50:01
Bu haberi ilk okuduğumda şaşırdım, daha bir kaç önce sosyal paylaşım sitesinde Ak Partiye ağza alınmayacak hakaretler, Ak Partiye oy verenlere ağır ithamlar, Sayın Başbakana ağza alınmayacak iftiralar.Bu nasıl bir kişilik , nasıl bir şahsiyet ? Taktir şerefli Sivas halkının...