İLDE ÇAPRAZ SAVAŞ

İLDE ÇAPRAZ SAVAŞ

İlimiz Ak Parti Teşkilatı içerisinde yerel seçim heyecanının yanı sıra İl Başkanlığı heyecanı da yaşanıyor. Mevcut İl Başkanı Burhanettin Kuru?nun aday adaylığı sürecini daha adil götürmek adına İl Başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıklamasının üzer

İlimiz Ak Parti Teşkilatı içerisinde yerel seçim heyecanının yanı sıra İl Başkanlığı heyecanı da yaşanıyor. Mevcut İl Başkanı Burhanettin Kuru’nun aday adaylığı sürecini daha adil götürmek adına İl Başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıklamasının üzerine Kuru’nun yerine kimin getirileceği de kulislerde konuşulmaya başlandı. Sedat Özata, Ersin Coşman, Erdal Karaca gibi isimlerin yer aldığı listedeki en güçlü ismin mevcut Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz’ın olduğu belirtiliyor.

AK Parti Teşkilatı içerisinde adeta çapraz savaş başladı. Ak Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru’nun istifa edeceğini açıklamasının ardından teşkilat içerisinde İl Başkanlığı yarışının yaşandığı belirtiliyor. Mevcut Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz’ın bu isimler arasında daha güçlü bir aday olduğu ve gönümüzdeki günlerde İl Başkanlığı görevine getirilmesi bekleniyor.

Yerel seçimlere 5 aydan kısa bir süre kala siyasi partilerde seçim çalışmaları hızla devam ederken, Ak Parti Sivas İl Teşkilatı içerisinde ayrı bir heyecan yaşanıyor. Mevcut Ak Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru’nun aday adaylığı süresinde İl Başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıklamasının ardından İl Başkanlığı görevine getirilecek ismin de önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı belirtiliyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Cuma günü AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde aday adayı olduğunu belirterek, aday adaylığı sürecinde sürecin daha adaletli ilerlemesi adına istifa edeceğini belirtmişti.

Kuru, Genel Merkez’in kendilerine hem il başkanı hem de aday adayı olarak süreci devam ettirebilmesine müsaade göstermesine rağmen kendisinin bu durumdan rahatsız olduğunu belirterek, sürecin daha adil devam edebilmesi adına kendisinin böyle bir karar aldığını belirtmişti.

Daha önce de gündeme getirdiğimiz üzere İl Başkanlığı için İl Genel Meclis Başkanı Sedat Özata, Muzaffer Gümüş, Ersin Coşman, Erdal Karaca ve İsmail Çapraz isimleri ön planda yer alıyordu.

Ancak geride kalan bu süreçle birlikte Mevcut Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz’ın İl Başkanlığı görevine getirileceği, boşalan Merkez İlçe Başkanlığı görevine ise başka bir ismin getirileceği kulislerde konuşulmaya başlandı.



vatansever-58
4.11.2013 11:51:18
Sayın Akp yetkilileri bu kadar uyuyor veya hainlik içinde olamaz Çünkü Ersin COŞMAN ben Doğan ÜRGÜP ün gizli avukatıyım diye geziyordu Eğer ona görev bile verseler BBP ye çalışır Bu kadar vahim bir olay düşünemiyor. Belediye seçimlerinin ilk 2 yılı zaten bazı akp milletvekilleri BBp için canhışar çalıştı. Allahtan onlar seçilmedi. Gizli ve açık. Şimdi de partiyi BBp lilere mi teslim edecekler İnşallah Başbakan buna izin vermez Aksi halde bir dönüşümde partide olur Ozaman kapıya BBP yazabilirsiniz.

Sivaslı
5.11.2013 11:49:38
Yukarıdaki haberde sayın Kuru nun il başkanlığından diğer aday adayları ile eşit şartlarda yarışmak için istifa ettiğini yazmışınız ama bu hiçte inandırıcı değil, daha 1 hafta önce danışma meclisinde herkesin gözünün içine baka baka 1 Aralığa kadar görevimin başındayım demişti, aradan ne geçtide kararını değiştirdi.İl başkan adayları arasında Çapraz ve Gümüş sayın Kuru adına çalışacak isimler be il başkanlığı koltuğunu dolduracak yetenel te degiller sayın coan teşkilatta yeni isim, geriye kalan sayın özata ve karaca Genel merkezin bunları göz önünde bulundiracağı kanaatindeyim.