İLBEYLİLER VE MERDER KLANLARI SİYASİ HEDEF PEŞİNDE

İLBEYLİLER VE MERDER KLANLARI SİYASİ HEDEF PEŞİNDE

İLBEYLİLER VE MERDER KLANLARI SİYASİ HEDEF PEŞİNDE

Sivas İlbeyliler Derneği, yıl geçmiyor ki bir açılışla gündeme gelmesin. Kuruluş amacı birlik ve beraberlik olduğu ifade edilen derneğin, yazın toplu şenlik yapma haricinde dişe dokunur bir çalışmada etkin olamazken, Bakan ve Belediye Başkanı katılımıyla açılış yapması gözlerden kaçmıyor.

İlbeyliler Derneğinin kasaba milliyetçiliği havasında kendi içlerinde hareket etme tarzlarında yalnız kalmazken, Merder?in de aynı minvalde siyasi rüya içinde olduğu gözlemleniyor.

Sivas?ta büyük şehir olma bilincini bereleyen çalışmaların başında, hala kasaba zihniyeti içinde olma yolundaki çalışmalar olduğu gözlemlenirken, kendi kasaba ve köylerinden gelip adeta bir klan halinde hareket eden birçok dernek, şehrin genel ilerlemesine katkı mahiyetinde bir çalışmada etkin olmaları iktiza ederken, dar çevrelerinin siyasi arenada varlık gösterme temel amacından çıkamamaları nedeniyle eleştiri almaya devam ediyor.

Sivas Merkezde İlbeyliler, Zaralılar ve Merder olmak üzere dernekleşen yöreler, kaliteli çalışmaları öne çıkarıp destekleme amacı yerine, ?illa da bizden olsun? türü klan mantığı ile bir hareketten kaçınmamaları anlaşılamıyor.

Sivas?ın sosyal hayatında etkin olup hemşerilerini sosyal doku ile bütünlemeleri gereken dernekler, bunu yapmak yerine dar çekirdek yönetim kadrolarını siyasi arenaya sokma ve oy deposu gibi gördükleri hemşerilerini bir yere kanalize etme gibi yavan bir anlamla yol alma eğilimleri eleştiri almaya devam ediyor.

Sivas?ta etkin olma amacı taşıyan Elbeyliler Derneğinin her açılışta cümle siyasiyi davet etme ve boy göstermek istemesi tam bir siyasi gösterişe neden olurken, b urada görmek şistedikleri ikballeri daha da perçinlemek isteyen nicesinin de bu ortamlarda bulunup kendisini yerel ve genel seçimlere hazırlamaya çalıştıkları biliniyor.

Bu gelişmelerden geri durmayan Merder yöresi ise, yerel seçimler için kolları sıvama gayretine düşerken, Sivas Merkezde yaşayan hemşehrilerini, dernekçilik mantığı ile bir potada birleştirme çalışmasına ara vermeden devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: 0