İLAHİ CUMHURİYET

İLAHİ CUMHURİYET

Liyakatin ve adamına göre yönetimin en çok göze battığı yerlerin başında aslına göre eğitim, ilim ve bilim yuvası olması gereken kurumlar geliyor. Yazık ki siyasi egemenliğin hükmüne göre yapılanmalarda en çok bu kurumlarda!

Siyasetin egemenliği altında ezilen eğitim kurumlarının ilim ve bilim üretmek yerine adam kayırmacılığının başta olmak üzere eşi dostu iş sahibi yapmak, ticari rantlar, siyasi beklentiler ışığında yıllarca koltukların işgal edildiği içi boş ihtişamı ve koltuktan gelen gücünün çok olduğu yapıya dönüşmüş olması şehri üzüntüye itiyor.

Dönemine ve adamına göre yönetim anlayışının yıkılmadığı Cumhuriyet Üniversitesinde onca rektör değişmesine rağmen ilim ve bilim adına üretimden çok oncu buncu atamalar, siyasi mobingler, verilmeyen haklar, eş dost çevresine yönelik iş kapısına dönüşmüşlüğün altında ezilmeye devam ediyor.

15 gün önce yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerle birlikte ülkemizdeki liyakat sorunu tam manasıyla irdelenirken Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi dekanlığına İlahiyat mezunu Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin'in dekan olarak atanması tam da sorunun büyüklüğünü gözler önüne serdi.

İlimizde de yıllarca aynı sorunlar devam etmekte.

Cumhuriyet Üniversitesi Genel Sekreteri

Prof. Dr. Kadir Özköse İlahiyat

Eğitim Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Ali Aksu İlahiyat

İletişim Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Ünal Kılıç İlahiyat

Hukuk Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Ali Taşkın İlahiyat

Mimarlık Fakültesi Dekanı

Prof Dr. Baki Keskin Matematik

Turizm Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Hakan Koç Coğrafya

Bunun gibi onlarca yapılan atamalar acaba yıllarca üniversiteler arasında son sıralarda yer alan ilim ve bilim üzerine neredeyse hiçbir şey üretemeyen Cumhuriyet Üniversitesine ne gibi bir kazanç sağlamaktadır.

Hak ettikleri ünvanlar verilmediği için şehri terkedenler, maruz kaldıkları mobingler yüzünden okul değiştirenlerinde ne kadar çok olduğu yıllarca gündemden düşmedi.

Siyasetin görevi yanlışlara dur demekmi yanlışa koltuk çıkmakmı…



Anahtar Kelimeler: İLAHİ CUMHURİYET
Kaya Bilir
19.02.2023 22:43:01
Edebiyat bölümünden biride İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlığına yapıyor. Bu fakültede 20'den fazla profesör olmasına rağmen bu haksız uygulama 1 yıldan fazlaca süredir devam ediyor. Neden acaba? Bunu unutmuşsunuz hatırlatmak istedim. Aynı şekilde Cumhuriyet Meslek Yüksek Okulunda bir çok öğretim üyesi dururken bu kez İ.İ.B.F den müdür atanmış. Neden acaba? Neyse örnek çok, diğerlerini merak edenler web sayfasından baksın.