İKİ İHALE SIFIR YATIRIMCI

İKİ İHALE SIFIR YATIRIMCI

İKİ İHALE SIFIR YATIRIMCI

Yıldızeli İlçesi Kalın Belediye Başkanlığı yatırımcıların önünü açacak arsa satışı ikinci kez gerçekleştirildi. Sıcak Çermik Termal Turizm alanında bulunan ve 2 milyon 200 bin TL?den satışa sunulan arsa için yine hiçbir yatırımcı ihaleye katılmadı. İhale aynı bedel üzerinden dün gerçekleştirildi ancak sonuç değişmedi.

Yıldızeli İlçesi Kalın Belediye Başkanlığı yatırımcıların önünü açacak arsa satışı ikinci kez gerçekleştirildi. Belediye Encümeninin 10.08.2012 Tarih ve 2012/Ağustos-1 Sayılı Kararı ile Mülkiyeti Kalın Belediyesine ait Sivas İli Yıldızeli İlçesi Kalın Beldesi Termal Mahallesi Sıcak Çermik Termal Turizm Alanında bulunan23017,28 m2yüz ölçümlü arsanın 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile satışının yapılacağı ilan edilmişti. 2 milyon 200 bin TL muhammen bedel ile satışa sunulacak olan termal arsa, yatırımcıların iştahını kabartacak cinstendi.

Açık artırma usulü ile satışının gerçekleştirileceği arsanın ihalesi 22 Ekim?de gerçekleştirilmişti.  Ancak ihalede hiç beklenmeyen bir durum yaşandı. İhaleye katılan hiçbir firma olmadı. Yatırımcının önü açılırken, işsizlik ve istihdama katkı sunmanın kapıları sonuna kadar açılırken hiçbir yatırımcının bu fırsatı değerlendirmek istemesi, yatırımcıların Sivas?a yatırım yapma konusunda ciddi olmadıklarını ortaya koydu.

Hiçbir yatırımcının dönüp bakmadığı ihale bir hafta sonra tekrar gerçekleştirildi. Bu defa da sonuç değişmedi. Dün aynı bedel üzerinden ihaleye çıkarılan arsa için yine ihaleye katılım olmadı.

Yatırımcıların Sivas konusunda samimi olmadıkları ve yatırım konusunda kendilerine yardımcı olunmadığının bir bahane olduğu yorumları yapıldı. Milletvekili ve siyasilerin de Sivas?a yatırımcı çağırma konusunda yeterince gayret göstermedikleri de kentin en gözde turizm merkezine talep olmamasından bir kez daha anlaşılmış oldu.

Yatırımcıların sıcak çermiği beğenmemesi yüzünden mi yoksa farklı sebeplerden ötürü mü cazip gelmediği tartışılırken Sivaslıların başka illerdeki termal tesislere akın edeceği bir kez daha tescillenmiş oldu.



Anahtar Kelimeler: 0