İDDİA DİKKATE ALINDI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İDDİA DİKKATE ALINDI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İDDİA DİKKATE ALINDI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 Tren kazası sonrası ağır yaralanan ve C.Ü Hastanesi Acil servise kaldırılan, burada yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitiren 7 yaşındaki çocukla ilgili dün gazetemizde gündeme getirdiğimiz iddia, hastane başhekimliği tarafından dikkate alındı. Hastane başhekimliği 7 yaşındaki çocuğun ölümü ile ilgili olarak ortaya atılan iddiaların doğruluk payı oluğ olmadığını araştıracak.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan tren kazası sonrası ağır yaralanan 7 yaşındaki çocuk Cumhuriyet Üniveristesi Tıp Fakültesi Acil servise kaldırılmıştı.  Yapılan müdahalelere rağmen çocuğun hayatını kaybetmesinden sonra ortaya atılan bir iddia ise kafaları karıştırmıştı. Önceki gün gazetemizde yer verdiğimiz ?7 Yaşındaki ölüm skandal eseri mi? başlıklı haberimizde ortaya atılan iddiayı gündeme getirmiştik.

İddiaya göre acil servise kaldırılan yaralı gencin beyin MR?ı çekilmişti. Gencin ameliyatını gerçekleştirecek olan hocalar, MR çekildiği sırada odaya girmek istemiş, ancak radyoloji ana bilim dalı başkanı Orhan Solak, yasak olduğu gerekçesiyle diğer hocaların içeri girmesine izin vermemiş. Ameliyatı gerçekleştirecek hocalar, müdahalenin hızlanması amacıyla böyle bir talepte bulunmasına rağmen Solak?ın izin vermemesi gencin hayatını kaybetmesinin ardından tartışma konusu olmuştu.

Gazetemizde yer alan bu haberin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi başhekimliği harekete geçti. Cumhuriyet Üniversitesi hastanesi basın servisinden yapılan açıklamaya göre iddia ile ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. Yapılacak olan soruşturma ile iddia edilen olayın yaşanıp yaşanmadığı, eğer yaşandı ise bu durumun 7 yaşındaki çocuğun hayat mücadelesini kaybetmesinde etkili olup olmadığı araştırılacak. Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi başhekimliğinin konu hakkında gösterdiği duyarlılık ise diğer kurumlara örnek teşkil edecek.



Anahtar Kelimeler: 0